Reklama

Reklama

Šinobi

  • Japonsko 忍 SHINOBI (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh filmu nás zavede do souboje dvou znepřátelených vesnic, kde obyvatelé oplývají super schopnosti. Po dlouhých bojích přijde doba míru, která je ovšem po určité době narušena příkazem Hatori Hanza, že 5 vybraných zástupců z každé vesnici se utká v boji o čest vesnice. Na pozadí těchto událostí se ještě odehrává milostný příběh dívky a muže ze znepřátelených vesnic. Příběh nabírá obrátky poté, co zástupci obou vesnic vkročí do lesa. Do paláce k císaři totiž může přijít jen jeden. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tešil sem se hodně a o to větší bylo zklamání, když sem v podstatě nedostal skoro nic, co sem od toho očekával. Příběh byl příšerně nezajímavej, nudnej a legenda o dvou vesnicích blbě zpracovaná, což ještě se dalo přetrpět, krom toho se tomu nedá ubrat, že některý bojový postavy byly zajímavý, hlavně teda jejich schopnosti, jenže co s tim, když samotný souboje jsou naprosto tuctový, nezapamatovatelný a celkově hodně slabě podaný a ještě občas trikově průměrný, vůbec se nekonaj žádný vizuální bojový parády ani skvělý choreografie soubojů, v podstatě by se dalo říct, že tady neni žádná choregrafie, všechno to je tak na minutu, trošku se pořežou, jeden udělá chybu a chcípne a jde se dál, nicméně stále sem doufal, že tomu všemu vytrhne trn z paty závěr, jenže žádná gigantická řežba se nekoná, k mému údivu se hraje spíš na citovou notu, jenže to mě po průběhu filmu vůbec nedostalo a nechalo mě to naprosto chaldným, krom toho sem se těšil jak toho dědka s tou jeho armádou seřeže jak prase na tom konci a o to větší rozčarování bylo, když se to nestalo. ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

Já to ještě nehodnotil? :-) No tak to musím napravit. Ano líbí se mi japonská tvorba a fantasy, takže by tento film mohla být trefa do černého... Převedení japonských historek o legendárních shinobi je skvělý nápad, přeci jen pro lidi ve své době museli být shinobi démoni různých schopností, kterým se normální člověk nemohl rovnat. A když to vemete doslova, je z toho zajímavý námět pro film... každopádně nevím co, ale něco mě na tom mrzí, a nesmrtelný námět Romeo a Julie to není, přeci jen mohlo to být lepší. Ale na skvělé 4* to dosahuje :-), protože lepší film o shinobi (resp. špatný a všemi známí výraz "o ninjích"), jsem asi neviděl. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vizuálně krásný a poetický snímek, který má až příliš "ale". Těžko chápu, jak tak krásně natočený (ty digitální záběry a efekty rád prominu, protože film jako celek funguje a vypadá podobně) je tak prázdný a především bez tempa. Stopáž 107 minut do mě nalila radost, že se někdo nebál prostřihnout film do tempa, ale opak je pravdou. Shinobi se vleče a od začátku do konce v podstatě sledujeme jen boj dvou rodin, jejichž vůdci se milují (Romeo a Julie po japonsku) s trochou fantasy stylizace a nápadů. Naprosto se nedozvídáme nic o mytologii samotné a kromě předvedení schopností bojovníků o nich nic víc nezjistíme (jakákoliv hlubší charakteristika než "boj je náš život" nikde). Chvílemi jsou schopnosti příjemně fantasy a divák to dokáže uznat, ale někdy jsou až smutně přehnané (viz dvacetimetrové řetězy v každé kapse kalhot jednoho bojovníka...). Je to velká škoda, protože po konci zůstane mnoho zbytečných otázek a velmi rozporuplný dojem z jinak krásného a akčně skvěle zvládnutého snímku. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Nádherné akční fantasy plné zajímavých charakterů disponujících nadpřirozenými schopnostmi. Příběh je vcelku klasický - dva soupeřící klany z nichž potomci jejich vůdců najdou zalíbení jeden v druhém. Situaci zkomplikuje to, že vládce vydá rozhodnutí o tom, že nepřátelské vesnice vyberou pět svých nejlepších bojovníků, kteří se utkají o finální vítězství. V každé skupině je samozřejmě jeden z milenců... On věří, že osud si řídíme sami, ona, že je dán. Děj není originální z pohledu zápletky, ale nabízí tolik emocionálně vypjatých situací, skvostných soubojů i nádherných exteriéru, že to můžeme s klidem přehlédnout ()

predators 

všechny recenze uživatele

Slušné triky, zajímavé charaktery a nevyužitý potenciál. Bohužel, zklamání z tohoto mixu mnoha bojových filmů je větší, než jsem čekal. Slibný začátek a především "představovačka" hlavních hrdinů, slibovali mnohem více. Dalším slabším článkem je příběh, který nepřináší mnoho nového a pouto mezi "Romeem a Julií" mi taky nepřišlo nejsilnější. Jak již bylo zmíněno, to co drží Shinobi nad vodou, jsou bojovníci a jejich "skilly". 60% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama