Reklama

Reklama

Velký bariérový útes

  • USA Great Barrier Reef
Dokumentární / Krátkometrážní / IMAX
USA, 1981, 39 min

Obsahy(1)

Australský Velký bariérový útes, jeden z největších přírodních divů na světě, se rozkládá téměř 2000 kilometrů podél pobřeží Queenslandu. Často je popisován jako největší žijící organismus, ačkoliv ve skutečnosti je složen z téměř 3000 samostatných korálových útesů přiléhajících k sobě. Pro potápěče je Velký bariérový útes mekou, místem, které by měl každý z nich navštívit.

Tento film poodhaluje nejbarevnější a nejrozmanitější podmořský svět. Diváci mají možnost poznat nejen okouzlující krásu útesu, ale dozvídají se mnohé o kompletním ekosystému, symbolických vazbách a i o extrémní křehkosti tohoto prostředí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

fridita 

všechny recenze uživatele

Človek nie je pánom sveta, ale jeho súčasťou - ako to, že si to viac uvedomovali ,,primitívni ľudia" v pradávnej minulosti? Tak sme si zvykli žiť v konzumnej spoločnosti, že i keď vieme aké problémy vznikajú z našej neohľaduplnosti a konfortu, nedokážeme sa vyhrabať z haldy odpadu, ktorý každú minútu ešte hromadíme a ničíme tak všetko okolo seba - a predovšetkým svet pre budúce generácie. ()

Lobotomas 

všechny recenze uživatele

Doba kdy jsem byl ještě malý kluk co miloval snad všechny dokumenty o přírodě je už dávno pryč. Takže nedovedu již ocenit krásu daného snímku tak jak bych měl. Proto jen tři hvězdičky. ()

Reklama

Reklama