Reklama

Reklama

Annie Oakley

Dokumentární / Krátkometrážní
USA, 1894, 1 min

Obsahy(1)

Ženská strelecká exibícia v podaní Annie Oakley. (baruss)

Recenze (19)

hippyman 

všechny recenze uživatele

samozřejmě je těžké něco hodnotit, ale z hlediska přes 100 let starého filmu jde o jednu z prvních vlaštovek, bez kterých by třeba současný film byl úplně jinde... a nebo taky ne... nevim, filosofie není zrovna můj obor... :) ale co se týče střeleckého výkonu, klobouk dolů... ;) 60% ()

Reklama

CheGuevara

všechny recenze uživatele

Co na tom mám hodnotit? Myšlenku? Kameru? Herce? Příběh? Dialogy?! Ne, tenhle film je z hlediska dnešního diváka nezhodnotitelný. Na druhou stranu ta paní umí střílet, to se musí uznat. Každopádně sympatické začátky kinematografie. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

V tomto krátkém a musím zde zdůraznit nádherně natočeném filmu vidíme talentovanou, mladou a sexy dámu. Ukazuje nám chlapům, jak to asi má vypadat s opakovací puškou. Vidíme Annie Oakley, jak se činí a později ve filmu- asi o pět sekund, ji začne mladší muž jejího věku házet do vzduchu věci a ona do nich střílí. Nějak není vidět, že se strefila, je důležité, že se snaží. Je to prostě celé nádherné. Vidíme jak se třepe obraz, jak to natáčí ta správná kamera, kterou si spojujeme se starými filmy. Dovedu si představit, jak po ní asi museli muži toužit. Mít takovou selku na dvoře, aby se mi starala o hospodářství, to bych byl chlap! Čas výroby je šok. 1894, v době, kdy ještě u nás panovala rokousko-uherská monarchie a v americe se proháněli desperáti. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

To by naša Danka Barteková civela, keby toto videla. Nuž jej predchodkyňa alebo možno predchodkyňa Zuzany Štefečekovej strieľala z veľkej blízky na tie terčíky. Je to dosť zaujímavé a napriek tomu som videl, že niečo netrafila, čiže to vyznieva aj trochu komicky. Zbrane nepodporujem a nejakú umeleckú extra hodnotu som tu nevidel. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Annie Oakley se narodila 13. srpna 1860 a umřela 3. ledna 1926. Byla americkou ostrostřelkyní. Měla úžasný talent a rychlý vzestup jí dopomohl ke slávě. Nakonec si zahrála hlavní roli v show Buffalo Bill Wild West, díky čemuž se stala první americkou ženskou superstar. (zdeny99)
  • Natočeno během jednoho dne, a to 1. ledna 1894. (zdeny99)

Reklama

Reklama