Síly temna
Horor / Thriller
USA, 2006, 93 min
Renny HarlinHudba:
tomandandyPlakáty
Pro studenty elitní školy Spenser Academy jsou členové spolku Synové Ipswiche ti nejzkaženější studenti na škole. Ale to není jediné, co mají společného. Tito čtyři přátelé spolu sdílejí ještě jedno 300 let staré tajemství. Ve skutečnosti jsou totiž čarodějové - mladí následovníci čarodějnického sabatu ze 17. století. Takže když se z dlouhého vyhnanství nečekaně vrací pátý člen spolku a hrozí zabitím jejich blízkých, všichni si uvědomují, že musí čelit velmi silnému nepříteli, který má dost síly nejen na to, aby je oslabil, ale aby jejich sílu získal sám pro sebe. (oficiální text distributora)
imf
Partička modelů ve filmu, který ze všeho nejvíc připomíná Underworld a ohání se scénářem, jehož blbost byste nerozpárali ani motorovou pilou. Hodně jsem přál Rennymu Harlinovi zas nějakou pecku, ale jeho údělem zřejmě zůstane lavírovat mezi nadějnými (Lovci myšlenek) a beznadějnými béčky. A tohle je bohužel ten druhý případ. Tentokrát výjimečně můžeme distributorům poděkovat, že česká kina od tohoto "zázraku" uchránili.(3.12.2006)
║Rozpočet $20miliónov║Tržby USA $23,380,495 ║Tržby Celosvetovo $37,597,471▐ Tržby za predaj DVD v USA $26,122,685 //počet predaných kusov 1,568,773║ riadna zlátanina, Renny Harlin teda riadne upadol /15%/(10.11.2008)
mandes
rozpočet : ? otvárací víkend : $8,852,458 tržby celosvetovo : $37,256,954(24.12.2006)
DaViD´82
odpad!Pětaosmdesát minut nagelovaní bravíčkoví jinoši nabírají síly skrze žvatlání o osudu, aby si v poslední pětiminutovce mohli v dešti zahrát vybíjenou na život a na smrt s neviditelným "míčem". Přeloženo do srozumitelnější formy - prostě sračka, která bohužel není ani nechtěně směšná.(1.4.2009)
Lateef
Brutálně zplácaná hovadina, kterou od odpadu! zachránila scéna ve sprše se slušnou atmosférou, scéna s pavouky a srážka automobilu s kamiónem...jinak těžká nuda, jelikož jsem 70 minut nevěděl, kdo je kdo, film má příšerně trapný scénář(hrozně špatně vyložený), né moc povedené triky a v hlavních rolích hrálo nejspíš komando z Beverly Hills 90210...film nemá atmosféru(krom sprchy), gradaci a finální duel se podobá vybíjené s průhledným míčem...Celkem slušný soundtrack...vidět a ihned zapomenout.(19.12.2006)
Pumiiix
Pohodová oddychovka, kterou kazí hlavně nepovedený konec a trochu laciné triky. -6/10*(10.5.2010)
Hal_Moore
Another teenage movie. This time it's horror movie. Alespoň trochu originální začátek sto krát napsaného komentu ke stému naprosto stejnému snímku. Naprosto neznámí herci (pro některé) a navíc naprosto necharakterní herci (fakt že jsou mladí je v žádném případě neomlouvá) jsou toporní jak z reklamy na deodorant, na jehož funkčnost určitě chcete nějaký důkaz. Zmiňovat pěkné herečky je už takové klišé, že tohle je poslední komentář, kde to u podobného filmu udělám. To a některé scény stojí za těmi dvěmi malými hvězdičkami v mém hodnocení. Konkrétně jde o scény s pavouky, v koupelně a s kamionem. Nic originálního film nepřinese a zápletka taky není příliš originální. Renny Harlin už se prostě po Cliffhangerovi nikdy nepřekoná.(9.1.2007)
choze
Ukrutně nudná klučičí verze ČARODĚJEK s rozměry a feelingem napumpovaného (M)TV pilotu. Plytký scénář, rezignující Harlin, zaměnitelní osvalení BRAVO hezounci v bourácích a pár pěkných scének (tirák, pavouci a užil jsem si i debilní finální souboj), to vše provázeno neodbytným pocitem, že to mělo na víc.(28.10.2008)
Psema
Banda naleštěných egomaniaků válčí uprostřed tmavých lesů pomocí nadpřirozených sil. Ale no tak...(26.9.2007)
genetique
No ja si myslím, že Harlin z tohto trapne béčkového scenára s minimom originálnosti vyťažil maximum. A to najmä za pomoci trikov a kvalitne našliapnutej hudby. Bolo jasné, že herci mali počas nakrúcania skôr bližšie k reklamám na spodné prádlo, ale aspoň sa na tom dalo s chuťou a úsmevom pozerať. Takže u mňa fajn. 55%.(16.4.2008)
Le_Chuck
Harlin rastie pre seriál. Tento Fínsky remeselník so vstupom do nového millénia definitívne zabalil filmový vkus a servíruje tragickú zlátaninu, ktorá si koleduje o nálepku "made by Uwe". Alebo inač. Zmetená epizóda so seriálu s manekýnmi (čítaj nehercami) v hlavných úlohách, s vyslovene debilnými dialógmi natiahnutá na úmorných 97 minút bez hlavy a päty. A finálny súboj (metanie slzičiek) len podrthuje dojem zo sračkovitosti celej tejto "komédie". Ruky preč, pokiaľ Vám nie je 10 rokov a nieste nadšení zo všetkého, čo sa na plátne hýbe.(30.11.2006)
Hitman_47
Až na naprostou vymrdanost scénáře se jedná o celkem svižnou podívanou, která rozhodně nenudí a je i oku lahodící, takže spokojenost.(12.1.2007)
Falko
Bolo to svizne natocene, nenudil som sa, aj ked reziser Harlin by po svojich bohatych skusenostiach mohol trochu pridat na plyn a pridat este par kvalitnych trikov a akcii. Skoda, ze najlepsie zabery z filmu som uz videl v traileri.(20.6.2007)
MM_Ramone
"The Covenant" je zaujímavý hlavne filmovými trikmi a celkom dobrou kamerou. Ale dej a celé spracovanie tohto filmu je jednoznačne zamerané výhradne na cieľovú skupinu teenagerov. O nejakej horrorovej atmosfére, či hlbšom príbehu nemôže byť ani len reči. **(23.1.2008)
petero
Veľmi slabá záležitosť. Že to bude béčko so slabými efektmi a hereckými výkonmi bolo jasné od začiatku ale človek sa na to teší hlavne kôli takým scénkam ako zrážka auta s kamiónom z traileru. Začiatok ešte vyzeral sľubne, scénka auto vs. kamión sa odohrala asi v 10 minúte. Telekinetické schopnosti nie sú nijak vysvetlené, negraduje to, hlavný zlý predstaviteľ je bez akejkoľvek charizmy, logika dostáva cez hubu a finále je úplne trápne. Ešte som nemal možnosť zhliadnuť Harlinovho Exorcistu, ale toto je jeho určite najbiednejší film, ktorý natočil ako keby bez záujmu.(2.11.2006)
paascha
Volovina pro zblblé pubescenty. Představy o magii v tomto blbo-filmu jsou nebezpečně blízko představám o magii redaktorek dámských časopisů. Varující a pohoršlivé:-))(30.7.2007)
Winnfield
Dlho som sa rozhodoval medzi ** a ***, nakoniec som volím tú slabšiu možnosť. Žáner som jednoznačne určit nevedel, k hororu má podľa mňa ďaleko, tak by som to opísal ako "teenagerský skorohoror". Samotný film ma veľmi nezaujal, aj keď mal dosť vydarené triky. Jednoducho od režiséra Smrtonosnej pasce 2, Cliffhangera i atmosférických Lovcov myšlienok som čakal niečo viac.(2.7.2007)
teutates
The Covenant by musel mať rozpočet minimálne nejakých tých 80 miliónov dolárov, pár známych tvári a lepší scenár aby z toho niečo bolo - film má potenciál! 20 miliónov nemohlo stačiť ani len na bežné výdaje! Herci sa ani len nesnažia to nejak zahrať, vyzerajú ako keby boli povyberaní z nejakých reklám na prádlo a scénar je odfláknuty! Renny Harlin sa snažil, ale nedalo sa ztoho viac "vyžmýkať"!? Pochvalu si zaslúži aspoň tých pár akčných scén, ktoré vyzerajú celkom dobre!!!(17.11.2007)
Deimos
DVD/// Obsazení 5/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +strašidelné s dobrými efekty -zvlášť ke konci nudné s méně známími herci/// Kombinace Stmívání a Higlandera. Ve srovnání se Stmívání je tu více efektů a postavy více využívají svoje schopnosti. S herci je to podobné (až na to, že tu není žádná Kristen), nikdo není extra výrazný a naštěstí nikdo není úplně neschopný. V tomto filmu je to však horší s dialogy, není tu žádná romantika a ke konci mě to už dost nudilo. Škoda, sliboval jsem si víc./// Celkem 55%///(21.4.2009)
Jacinda
hezcí kluci, přehnaně temné panorama zámku, který je nápadně podobný zámku rodu Gordonů z Posla smrti. Nadhodnocuji pro ty hezké tvářičky, ale smysl filmu absolutně nevidím(3.10.2010)
| Na DVD od: | 01.04.2007 Bonton |
|---|---|
| Na Blu-ray od: | 10.09.2007 Bonton |
Podobné
- Jsem číslo čtyři (2011)
- Jumper (2008)