Reklama

Reklama

Černá komedie natočená na základě cen Darwin Awards. Toto ocenění vzniklo na základě Darwinovy evoluční teorie přirozeného výběru. Vítězové jsou vybíráni z řad lidí usmrcených při idiotských nehodách, které si zavinili díky vlastní hlouposti. Zásluha těchto jedinců pro živočišný druh Homo Sapiens tak spočívá v tom, že své geny nadobro vyřadili ze hry. Policejní detektiv Michael (Joseph Fiennes) a Siri (Winona Ryder), která dělá pro pojišťovnu, se vydávají pátrat po lidech, jejichž největším nepřítelem jsou oni sami. Ale postavit se blbosti možná není nejchytřejší nápad. Adepty na ocenění si zahráli také David Arquette, Juliette Lewis, Tom Hollander a Alessandro Nivola. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Elgin 

všechny recenze uživatele

Vyborne som sa bavil pri sledovani tohto snimku, ktory mozem iba doporucit. Myslim, ze je velmi podhodnotena tato ex-komedia ostatnymi spolukomentatormi. Rozhodne mu nechyba originalita, ktora sa tazko nasava vdaka tomu ciernemu humoru, ktoreho je dostatok. Jednoznacne zaujimavy pocin, ktrory neoslovi kazdeho. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jojojo, tak to je fáákt hustáá komedie :-) Nic jsem si od tohoto filmu nesliboval, ani neviděl zdejší hodnocení a musím říct, že jsem nadmíru spokojen. Přesná trefa do mého vkusu. Sympatičtí herci, parádní "darwinovy kousky" a neskutečná zábava. Vřele doporučuju :-) Zajímavosti: Okno, kterým se snaží proskočit A. Nivola bylo opravdu tvrzené. Proskočit se mu ho podařilo až na 4. pokus. / Hmotnost automatu na sušenky byla 1250 kg. / Jistě vás taky zajímá rychlost, kterou se řítil náš "šílený Max". Hodnota v posledním měřeném úseku činí 783km/h, čímž drží světový rekord. Bohužel za něj zaplatil životem. / Vzdálenost, kterou se podařilo ujet na autopilota, činila 725 metrů. / Příběh s rybářema je vymyšlený... :-) 80% ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Doufám, že já se nikdy v životě kandidátem na Darwinovu cenu nestanu! I když párkrát našlápnuto už jsem taky měl :-) (jedinými českými kanditáty v historii byli ti fiškusové z nejmenovaného etnika, co v Kladně kradli NOSNÍKY stojící haly, že je prodají do šrotu, a když je odřízli, tak se upřímně divili, že na ně ta hala spadla :-) ... Bohužel, za Winonu Ryder, kterou moc nemusím (třeba to není její chyba), Josepha Fiennese, který mi v té roli naprosto neseděl, ačkoli jindy ho docela beru ( a jeho bráchu Ralpha přímo žeru) a hlavně za tu nudu mezi jednotlivými smrťáky, dávám jen tři hvězdy... Přitom Darwinovky mě úžasně pohladily na duši! Tím, že přece jenom existují na světě ještě větší blbci, než jsem já :-) Plus samozřejmě moje oblíbená taková normální zabijácká „Mallory“ a její: „rychleji, dělej mi to rychleji, JEĎ jak nejrychleji můžeš !“ Roztomilá scénka a jasný příklad cherchez la femme... ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Originalny napad s prekvapujuco dobrym obsadenim a niektorymi mimoriadne dobrymi momentami, pochovava zbytocna romanticka linia, nedotiahnute spracovanie, prestylizovanie hlavneho "hrdinu" a v televizii absolutne priserny slovensky dabing, kvoli ktoremu by som kompetentne osoby nakopal na miesta, kde by to citili velmi dlho. Je to vsak prijemne kratke a nudit som sa nastastie nestihol. 2,5/5* ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No potencial tu byl, ale tvurci ho nezvladli plne vyuzit. Film zamerenej na nejdementnejsi smrti by byl fajn, jenze celej je pospojovanej ne moc zajimavym pribehem a tech smrti se tu zas tolik nestane. Ale je fakt, ze jsou obcas slusne krvavy, vtipny a docela napadity. Navic se ve filmu predstavi cela rada znamejch xichtu v cele s vtipnym Fiennesem, kterej me nejvic asi dostal jeho ochranou proti mejdlu ve sprse. Film tak srazi dolu hlavne technicky zpracovani, kamera se obcas tvari jakoze dokumentarni, kde vse zachycuje nejakej otravnej student, jenze to je fakt dost spatne zpracovany a ve vysledku to proste pusobi lacine az osklive, navic trikove dost hrozny. Ale kdyz tohle clovek prekousne, tak se celkem dobre pobavi. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Prodávající ve skladu vojenského arsenálu si zahrála známá dvojice "Bořičů mýtů" Adam Savage a Jamie Hyneman, kteří ve svém pořadu často s podobně "extrémními" předměty pracují. (sg.sysel)
  • Príhoda o bývalom seržantovi letectva, ktorý si k autu primontoval rakety na tuhé palivo, patrí medzi vymyslené. Tento príbeh patrí medzi najznámejšie, avšak neskôr bolo zistené že ide len o mýtus a v skutočnosti sa nestal. (Smok)
  • Keď je Michael (Joseph Fiennes) v knižnici, objaví sa za ním muž čítajúci knihu s názvom "Darwinové ceny", čo je zbierka príbehov podobných tým vo filme. (beso74)

Související novinky

Blbý a blbější, že to nevymyslíš

Blbý a blbější, že to nevymyslíš

15.05.2006

Slyšeli jste už někdy o Darwinovi? Charlesi Darwinovi, chlapíkovi, který formuloval evoluční teorii o vývoji druhů a různé další z toho odvozené práce, na něž připadl na Galapágách při pozorování… (více)

Reklama

Reklama