Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devatenáctiletý vojín Aikens slouží v misi v Iráku. Jako nastávající otec natáčí pro svého nenarozeného syna video deník, v němž se setkáváme s jeho jednotkou vedenou náročným, ale oblíbeným seržantem Delvecchiem. Při rutinní průzkumné akci padne jednotka do léčky a ocitá se pod palbou. Seržant je těžce zraněn a vojáci se musí rozhodnout, zda počkají na vrtulník, nebo ho přepraví do místní nemocnice. Ukáže se však, že záchrana života jejich velitele znamená ohrožení jejich vlastních životů. Navíc pro některé z nich je to první zkušenost se zabitím člověka. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

vojnove filmy patria do mojho rebricka oblubenych zanrov filmu, tento nesklamal, 4'*

Hagalaz

Hagalaz (hodnocení, recenze)

Film je podla mojho nazoru pomerne dost realisticky, od ucinkov zbrani az po chovanie vojakov. Neviem ci ti vseznalkovia co kritizuju vybuchy RPG vobec vedia na co sluzi - je to protipancierova zbran - cize nema vybuchovat do priestoru a zabijat vsetko zive okolo seba - a je to neriadena strela - takze si leti kam ju vietor zafukne - plus ked si k tomu pripocitate ze spusta teroristov nema odborny vycvik nie je sa co cudovat ze takmer nic netrafia.

Ivettka

Ivettka (hodnocení, recenze)

První válečný film na který sem se vydrzela dívat od zacatku az do konce....takze me necim zaujal...libilo se mi to

mutace

mutace (hodnocení, recenze)

Děj filmu jako takového je nic moc, co ale pro mne z tohoto filmu dělá vysloveně iritující záležitost je velmi častý výskyt "špekovních" hlášek vojáků, zejména v okamžiku, kdy stojí tváří v tvář smrti. Například skomírající seržant:"Kamarádi, bylo pro mě největší ctí sloužit s vojákama, jako jse vy", nebo přiblblé rádoby dojemné tlachání vojáků, co budou dělat, až se vrátí domů. Prostě HNŮJ

Mes-siah

Mes-siah (hodnocení, recenze)

Film bez špetky nápadu, zlá kamera. Mňa zaujima pohlad kameri, ako keby som tam bol osobne alebo nejak inak, len nie tvare - ktore ma nepresved4ili. Film ma vôbec nezujal a nebol ani moc napinavý. Dej to myslim ani nemalo :-(

spoock

spoock (hodnocení, recenze)

Kamarád mi říkal, že je to takový Black Hawk Down, ale není. BHD byl vykreslen přesně jak se stal. Nemohu soudit co se stalo ten den, nebyl jsem tam. Když se tak koukám na "home videa(?)" z Iráku, tak je film svojim způsobem sirový a vystihuje nudný Irák z pohledu vojáka. Nic velkolepého a přesto zajímavý děj. Není nic horšího než když vám jeden z ozbrojenců vypráví, že jste mu vybombardovali vesnici a od té doby vás nesnáší - to mi připadá velice autentické. Trošku na mě bylo moc těch aut s odbojem a nikde jsem neviděl žádný vrtulník, jen trosky. Pár much na kráse tohle nízorozpočtové dílko má, ale fanoušky military filmů jistě může zaujmout - mě rozhodně zaujal a ještě někdy se rád na něj podívám. JAKO PLUS vidím absenci nějakého známého herce typu BRUCE WILLIS, který snad jako jediný dokázal zničit film Slzy Slunce - podotýkám, že KONEC byl jeden z nejotřesnějších jaký jsem kdy v military filmu viděl. Křest Ohněm si nehraje na Hollywood a to je dobře ;)

Reklama

Reklama