Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devatenáctiletý vojín Aikens slouží v misi v Iráku. Jako nastávající otec natáčí pro svého nenarozeného syna video deník, v němž se setkáváme s jeho jednotkou vedenou náročným, ale oblíbeným seržantem Delvecchiem. Při rutinní průzkumné akci padne jednotka do léčky a ocitá se pod palbou. Seržant je těžce zraněn a vojáci se musí rozhodnout, zda počkají na vrtulník, nebo ho přepraví do místní nemocnice. Ukáže se však, že záchrana života jejich velitele znamená ohrožení jejich vlastních životů. Navíc pro některé z nich je to první zkušenost se zabitím člověka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

Johny303 

všechny recenze uživatele

Takhle... Realistický to není ani trochu, RPG lítají všude kolem, ale vojáky záhadně míjejí, je mi jasné že povstalci nemají kvalitní výcvik, ale slepí snad nejsou a když už se náááhodou trefí tam kam chtěj, tak to stejně nikoho extra nevzrušuje... Takže realitu války od toho nečekejte, spíš to připomíná sérii záběrů ze hry Call of Duty, ale jako akční podívaná to je skvělý! Americkým vojákům jsem fandil a tak mi vyhovovalo, že tam tak vesele běhali ve spršce kulek a navíc to stejně někteří z nich nakonec schytají... Jinak, finále v podobě bojů na nože bylo působivé... ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Ja to vidim takhle: parta military nadsencu z Kanady si koupila hd kameru, vecer pod stanem dali hlavy dohromady, a do rana vymysleli a sepsali svuj prvni scenar. Pak pozvali dva ochotniky z mistniho divadla a natocili tuhle valecnou "epopej"...blby proste je to, kdyz je valecny vazne mineny film k smichu (a tim nemyslim vtipny). Nektere sceny jsou doslova debilni. 2- ()

Reklama

zipper111 

všechny recenze uživatele

Hrozně proamerická slátanina, skoro úplně nereálná a tupá, iráčani padaj jako švestky, amíci tři a už je konec světa. Rakety z RPG jdou vždycky těsně vedle auta (i tak by střepiny sundali půl náklaďáku :) ) .Samozřejmě všichni teroristi maj mušku jak ožralej Vinnetou s vypíchlejma očima, všichni jezděj pick-upama a vždy jsou aspoň tři na korbě a jeden řídí přesně do dráhy střel amíků...no prostě prdel ale koukal jsem se na to při tří a půlhodinový cestě do Brna po vykloktaný D1, takže mě to přece jenom ukrátilo čas :) ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, co vlastně Křest ohněm je. Je to nejspíš (velmi špatně) zahraný dokument, ne válečné drama. Film totiž nemá vůbec žádnou záplatku, jen sledujeme, jak vojáci tráví je-den perný den v akci. Přestřelky střídají přestřelky (ani ty ale nevypadají zrovna realistic-ky), a když se zrovna nestřílí, posloucháme patetické, šroubované a křečovité hlášky, jaké by obyčejný pěšák v uniformě ze sebe nevypravil ani omylem. Je to prostě nesnesitelně dlouhá nuda. To radši běžte na Mariňáka. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Rádoby srdceryvný příběh amerických vojáků, kteří jsou poprvé konfrontováni se smrtí tváří v tvář, natočený rádoby dokumentárním stylem v levných kulisách s "civilními" rádobyhereckými výkony podle rádobydobrého scénáře. Zdá se vám těch rádoby nějak moc? Já ještě přidám, že je to rádobypokus o moderní válečný film, který ale bohužel nevyšel a slogan na obalu DVD "Boj o přežití" se vyplňuje doslova. Sledování filmu je skutečným bojem od začátku do konce. Ještě, že jsem to přežil. ()

Zajímavosti (1)

  • Film je založen na skutečném příběhu vojáků z 12. dubna 2004. (ARI50)

Reklama

Reklama