Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devatenáctiletý vojín Aikens slouží v misi v Iráku. Jako nastávající otec natáčí pro svého nenarozeného syna video deník, v němž se setkáváme s jeho jednotkou vedenou náročným, ale oblíbeným seržantem Delvecchiem. Při rutinní průzkumné akci padne jednotka do léčky a ocitá se pod palbou. Seržant je těžce zraněn a vojáci se musí rozhodnout, zda počkají na vrtulník, nebo ho přepraví do místní nemocnice. Ukáže se však, že záchrana života jejich velitele znamená ohrožení jejich vlastních životů. Navíc pro některé z nich je to první zkušenost se zabitím člověka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

Damiel 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, co vlastně Křest ohněm je. Je to nejspíš (velmi špatně) zahraný dokument, ne válečné drama. Film totiž nemá vůbec žádnou záplatku, jen sledujeme, jak vojáci tráví je-den perný den v akci. Přestřelky střídají přestřelky (ani ty ale nevypadají zrovna realistic-ky), a když se zrovna nestřílí, posloucháme patetické, šroubované a křečovité hlášky, jaké by obyčejný pěšák v uniformě ze sebe nevypravil ani omylem. Je to prostě nesnesitelně dlouhá nuda. To radši běžte na Mariňáka. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh z válečného Iráku, který vlastně téměř příběhem ani není. Děj sleduje jakousi jednotku snažící se dostat do nemocnice raněného seržanta a to je tak v podstatě vše. Všichni musí po svých, protože záchranná helikoptéra nepřiletí. Po celou stopáž se tedy jedná o neustálé přestřelky a napadení. Použitou šablonou a stylem natočení tohle hodně připomíná dávné válečné snímky o válce ve Vietnamu. Tam se vždy rojili jako včely bojovníci Vietkongu, zde zase pro změnu z Al-Káidy. Kanadští tvůrci to zkrátka pojali postaru a vytvořili tak akční snímek, který jakoby neměl konce. Ale jedno se musí nechat. Snad poprvé je zde k vidění scéna, kdy všem dojdou náboje a tak se všichni na sebe vrhnou s nožem v ruce. Takže klasické nekonečně nabité zásobníky se tu nekonají. Když se to shrne, jde o film z prostředí války v Iráku, kde je místo příběhu v popředí neustálá akce, kterou si užijí snad jen příznivci válečných scén. Akční válečný film jako každý jiný s videoprodukce, což znamená, že díru do světa tohle rozhodně neudělá. Ve videotéce si však své místo zaslouží. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kanadský film o Američanech v Afghánistánu s těmi nejtupějšími dialogy a nejtupějšími Američany, který jejich zem vyblila pro tenhle ještě dementnější film. Představte si tohle. Američani se vydají do Afghánistánu, jejich rodiny pocitují žal nad tím, že jejich synka vydávají do země, o které nevědí prakticky nic. Nejlepší na tom je, že když už se s naprosto debilně vyfešákovanými muslimy potkají, většinou na ně začnou střílet rakety, ty rakety se nikdy netrefí, vlastně jednou a nic vážnýho se prakticky nestane. Muslimové i tak umírají jeden za sebou, ale když začne umírat Amík, tak z toho je půlhodinová srdceryvná scéna. No prostě sranda až na půdu. Tu jednu hvězdičku dávám z recese, aby se neřeklo, že jsem pedant. Tak mě ještě napadlo jestli to Kanadani nenatočili takhle blbě schválně, pač aby oni točili film o zemi, kterou zrovna dvakrát rádi nemají mi příde krapet jako paradox.) --- Nestřílejte. Je postřelenej. ()

Black3R 

všechny recenze uživatele

NO! Tento film ani neviem čo vyjadroval, dosť často som mal pocit: čím najviac zbraní čím viac ranených tým lepšie :-/ Asi každých 5 min. bola americká jednotka napádaná nepriateľmi ,ktorí na nich strieľali z 60% iba RPG!!! To som sa už na to ani nemohol pozerať že letí RPG do auta a to sa ani z miesta nepohne :-D Strašne zleeeeeee a nahrubo sfilmovné!! Jedine čo ma na tom bavilo je česť amerických vojakov bojovať za dobro, ale aj to iba do určitej miery, predsa sú to len amíci :D A bolo tam pár dobrých hlášok......30% ()

Chladek 

všechny recenze uživatele

Film mi příjde jako kdyby se sešlo pár kamarádů dohromady a natočili svůj vysněný snímek. Z tohoto pohledu se to jeví jako amatérský film (čímž nechci autory urazit). Jestli je to vskutku tak, tak film se vydařil, je opatřen skvělými efekty, dobrou kamerou, střihem a výpravou. Z toho druhého hlediska jsou ale některé scény až moc košaté, neustále přicházející výbuchy z ničeho nic se stanou ohrané a herecké výkony vojáků stojících nad mrtvými kamarády jsou nepřesvědčivé. Co ale tomuhle filmu dodalo k velkému plusu jsou: místní policista (nejednou vojákům pomohl, pravý přítel, dobrý voják atd.) a závěrečná scéna. V té se totiž poprvé setkáváme s tím, co vše je voják ochotný udělat pro svou vlast, ale i pro své kamarády. Boj novodobých vojáků s noži proti přesile je jedinečný a kromě filmů ze 2. sv. války moc nevídaný. ()

Zajímavosti (1)

  • Film je založen na skutečném příběhu vojáků z 12. dubna 2004. (ARI50)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno