Reklama

Reklama

Věda je zábava

(pořad)
  • Austrálie Backyard Science (více)

Obsahy(1)

Cyklus, určený pro zvídavé děti zhruba od osmi do dvanácti let. Přestože pochází až z daleké Austrálie, nenajdeme v něm nic, co by nešlo udělat v našich podmínkách. Řeč je totiž o pokusech všeho druhu s využitím nejrůznějších nepotřebných věcí, zejména použitých obalů, pet láhví, plechovek či novin. Spolu s dětmi si můžeme postavit a odstartovat raketu, zkonstruovat zahradní altánek ze starých novin a lepenky a podniknout spoustu zajímavých pokusů s předměty tak obyčejnými jako třeba rymínko na šaty. Řadu pokusů si určitě budou chtít vyzkoušet i dospělí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

Olafa 

všechny recenze uživatele

Cca 90 % experimentů je naprosto trapných a zbytečných a vždycky mě fascinuje, jak na to ti haranti přijdou ("Fuj, to ale byla dřina! Proč se ale potím? Tak si zkusím jednu nohu dát suchou fusekli a na druhou mokrou a uvidím, co uvidím... Aha! Takže na hnát s mokrou fuseklí je mi větší zima - takže se potím proto, aby se mé tělo lépe ochlazovalo!") atd. NĚKDO se očividně pokoušel navázat na Populární mechaniku pro děti, avšak NĚKOMU se to fakt nepovedlo. Těžko říct, jestli by se mi to jako 8leté líbilo, ale sama doufám že ne, už jen kvůli tomu, že bych si teď musela přijít jak idiot. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Dětem se to zřejmě líbit musí, alespoň tem trochu zvídavým? To je bez debat, jsou přeci velice učenlivé a také kolikrát už i velice sebevědomé.. I když nevím jestli v této věkové skupině tedy 8-12 let, tomu zrovna budou rozumět a nevnímat jen obrázky a celkem pohodovou ústřední moderátorskou dvojici Jasona a Danu. Nicméně já mám jiný názor, a to už od zmíněné ústřední dětské moderátorské dvojice až třeba po jednotlivou skladbu co se týče výběrů a složitosti jednotlivých pokusů. To již zmíněná a úspěšná Populární mechanika s dvojkou Elisha a Jay ta měla úplně jiný spád, a šmrnc zrovna tak a vždy mě dokázala něčím novým zaujmout a překvapit. Ostatně jsem se na ni díval ještě v dospělosti, při znovu uvedení na naše obrazovky někdy snad kolem roku 2003. Cyklus pro zvídavé a koumavé dítka to tedy určitě je. Škoda jen že nebyl podobný pořad za mých mladých časů, určitě bych se i něčemu přiučil, i když já jsem k takovým to dětem zrovna nikdy moc nepatřil. Takže nevím? Nicméně první série z roku 2004 srovnatelná s tou druhou, tedy s tou dnešní. 2,5/5*. ()

Reklama

duch 

všechny recenze uživatele

Geniální seriál, jako malý jsem na něm doslova ujížděl. A vůbec mi nevadila, podle některých, ujetá dvojice moderátorů... Byly zde představeny velice zajímavé pokusy, mnoho z nich jsem si i sám zkusil - s větším či menším úspěchem. A také chápu, že s nějakým věkem už přestáváme o tento fajn seriál jevit zájem. Ale když jsme ve věku, pro který je tento seriál stvořený a baví nás fyzika a experimentování všeho druhu, tak není co řešit... ()

DarkMatter 

všechny recenze uživatele

Bohužel už mě tento seriál věkově docela míjí, ale i tak jsem náhodou zahlédl všeho všudy asi 2 díly. Když jsem je viděl, říkal jsem si: "Škoda, že to nevysílali za mých mladých let. Určitě by to byl můj oblíbený seriál." Pro zvídavé, hravé a tvořivé děti jako stvořené. Nejen, že si mohou sami vyrobit několik zajímavých věcí, ale při tom také pochopí základy fyziky. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Už to tu mockrát padlo ale jsem stejného názoru. Přišlo mi to jako nepovedená Populární mechanika pro děti. Celý moderátorský tým od děti po dospělé mi přišel nesympatický a s Elishou a ostatníma se nemůžou srovnávat. Nicméně triky asi menší děti pobaví a něco přišlo zajímavé i mě. Slabé 2* ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama