Reklama

Reklama

Setkání Lyly (Keri Russell) a Louise (Jonathan Rhys Meyers) v New Yorku je osudové a noc, kterou spolu tato krásná violončelistka a irský kytarista stráví, je pro oba nezapomenutelná. Lylin otec o jejich lásce ale nechce slyšet a vezme dceřin osud do svých rukou. Díky němu se tedy Lylin a Louisův syn Evan „August Rush“ (Freddie Highmore) dostane hned po narození do sirotčince, kde sní o svých nepoznaných rodičích. Evan má obrovský hudební talent, hudbu slyší všude kolem sebe a jednoho dne ho dovede i do New Yorku, kde nezůstane dlouho bez povšimnutí. Začne studovat na prestižní hudební konzervatoři a díky hudbě se dostane dokonce i k vytouženému cíli, kterým je setkání s jeho rodiči. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (469)

nash. 

všechny recenze uživatele

Měl jsem chuť na optimistickou pocitově silnou pohádku a tohle byla výborná volba. Fascinuje mě hudba, krása ukrytá v drobnostech světa a života, mám rád šťastné konce a příběhy o lidech s nějakým zvláštním darem. Tohle všechno v sobě spojuje pohádka o hudbě, o ztrátách a snech, o hledání a nalézání, příběh Evana, chlapce, který slyší hudbu všude a ve všem kolem sebe. Freddie Highmore je v roli úžasný, stejně tak Robin Williams jako „pasák“ dětských pouličních muzikantů. Jistě, snaha vyšponovat emoce a vymáčknout ze mě slzu dojetí byla průhledná, ale v tomto případě mi to nijak nevadilo. Naopak. Když vzal Evan do ruky kytaru, nebo když dirigoval pouliční ruch, rád a ochotně jsem nátlaku podlehl a šel jsem dokonce ještě dál. Šel jsem a vyždímal z toho filmu tolik pocitů kolik jen šlo. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Nedhladiac na pár nereálnych elementov a dianí (hranie na orgáne/varhanoch za pár minút) je August Rush jeden veľmi podarený a dojemný film. Keby to nebolo až tak schematické a predvídateľné, miestami až gýčovité, mohlo sa jednať o jednom z mojích obľúbených filmov. Je to však určené skôr pre televízneho diváka, a to je bohužial cítiť aj na prevedení. Hercom však nie je čo vytkúť. Freddie Highmore to má rozbehnuté (už od Karlíkovej továrne) a Robin Williams ukazuje, že vie zahrať aj záporáka, nie len výborného showmana na pódiu s Bobbym McFerrinom (album Spontaneus Inventions pesníčka Beverly Hills Blues... ;) ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Naprosto obyčejnému a přeromantizovanému příběhu (ať mi nikdo neříká, že ti dva by se pořád takhle milovali a hledali jen po jedné společné noci...) filmu vévodí výborný soundtrack a sympatické herecké výkony. Jsou to takové slabší 4 hvězdičky, ale když mě to tak zrovna padlo do noty... Freddie Highmore se koukám v poslední době stává nejobsazovanějším dětským hercem. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro odrostlejší s roztomile talentovaným Freddiem Highmorem a zdaleka ne tak roztomile chatrným příběhem. Ten slouží víceméně jen jako kostra pro vykreslení motivu postavy nového Mozarta, případně ještě tak jako lis na emoce citově křehčích diváků. Vysoká koncentrace patosu a sladkobolu k typu tohohle filmu sice patří, ale na opravdovější zážitek mi to nestačí. Dvě hodiny po závěrečné zatmívačce jsem nevěděl, proč jsem vlastně Louisovi a Lyle tu jejich osudovou lásku věřil a jediné co mi v hlavě zůstalo je zas jenom ten Freddie... a možná tak ještě Van Morrisonův Moondance. Průměr. 50% ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Páni to bol teda zážitok. Už od prvých sekúnd som cítil, že toto bude mimoriadny film. Kirsten Sheridan režíruje priam geniálne. Spojenie starej dobrej oldschool réžie s obrovským dôrazom na detaily vrcholiaci ohromujúco pôsobiacim finišom. Pri tomto filme som zažíval to, čo August Rush pri počúvaní hudby. Neskutočnú eufóriu vyvolanú filmárskym majstrovstvom. Po hereckej či príbehovej stránke nič výnimočné neočakávajte a v rukách priemerného filmára by to bol maximálne priemerný film. Tu si hlavné uznanie zasluhuje skutočne osoba režiséra (v tomto prípade 31 ročnej režisérky!) pri niektorých scénach, akoby sa čas zastavil. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Muž z odboru péče o děti píše Freddimu Highmorovi (Evan Taylor) na vizitku své telefonní číslo. Když je ale tahle vizitka ukázána na kameru, je vidět, že na vizitce je číslo vytištěné, a ne psané rukou. (Terva)
  • Role Luise Connellyho byla nabídnuta hudebníkovi Jamesi Morrisonovi, ale on odmítl s tím, že se chce soustředit pouze na svoji hudbu. (Morien)
  • Robin Williams se při vytváření svojí postavy Wizarda inspiroval vzhledem a chováním zpěváka Bona z U2. (Morien)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama