Reklama

Reklama

Svolení

(neoficiální název)
  • USA Consent
všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie
USA, 2004, 6 min

Obsahy(1)

Krátký film vás poučí o tom, že v právním státě dotaženém k dokonalosti (nebo spíše ad absurdum) není nic jen tak a bez malé formalitky se neobejdete ani na rande. (J.Connor)

Recenze (73)

Gemini 

všechny recenze uživatele

You goddamn little Reitman son of a good director...první minuta a půl mi přišly trapné, ale jakmile na scénu vstoupí dostatečný počet jednajících, otevře se prostor pro všechny ty mimické a intonační hrátky, a vy se nepřestanete smát až do konce titulků, které dávají na odiv smysl pro humor Reitmana mladšího, zejména jeho fascinaci současnou společností a kulturou. Výborná záležitost, u které se i přiučíte něco z angličtiny;) 90%, protože jsem taky právník. Pro normální lidi to asi bude o něco méně... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jenom taková malá formalita... Ten nápad je neskutečně geniální, nosný a přitom naprosto perfektně vytěžený. Upřímně doufám, že s podobným stylem humoru Jason Reitman v dohledné době vyrukuje i v rámci celovečerní stopáže. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sundání šortek? - Ne, nesouhlasíme s ničím od pasu dolů." Ještě nikdy jsem nebyl v posteli s dívkou a dvěma právníky. Trochu mi to chybí, protože formulář souhlasu se sexuálními aktivitami je hrozně praktická věc, která hodně usnadňuje život a já na odstavci 20 trvám, i když nevím o co jde. Tento styl humoru mám prostě rád a se třetím právníkem by se z toho patrně dala vymačkat ještě o něco výživnější šťáva. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Originální a elegantně rozvedená myšlenka, trefně parodující to dnešní "právní myšlení" (Reitman předmanželské smlouvy asi hodně nerad) - tento styl humoru se prostě nemůže minout účinkem... 9/10 ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jason Reitman úspěšně pokračuje ve vyšlapaných šlépějích po svém otci. Jeho filmy jsou originální, inteligentní, vtipné. Doufám, že synáček bude pokračovat ve stejném duchu i nadále. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha důkazů, že Jason má oči otevřené a vidí i to, co už my dnes přehlížíme, protože nám to přijde... běžné? Parádní utahování si z byrokracie. 100 %. P. S. Video s českými titulky můžete zhlédnout zde. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Taková roztomilá hříčka, aneb co nás čeká a nemine za pár let! Při sledování jsem si vzpomenul na hlášku z Bladea, kdy se spolu v podzemí baví partička upírů: "A kdo jste vy, člověk?" "Já nejsem člověk, jsem právník." ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Reitmana mám rád a priznávam, zasmial som sa. Len mi trochu vadí ako všetci píšu o neviem akej originalite, keď je to iba variácia starého vtipu od Woodyho Allena. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Na malom mieste je tak ohromné množstvo komédie, že sa mi chce stále rehotať na plné kolo. Potrebujeme povolenie na všetko a najlepšie v spálni počas diskusie našich právnikov, ktorí nám stoja za chrbtom. Perfektné. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hodně neobyčejné pojetí jednoho na první pohled obyčejného rande, ve kterém dojde na rozličné formality, které by jste normálně v běžném životě nečekali. Ve výsledku jde o úsměvný a nápaditý krátkometrážní snímek s vtipným závěrem. ()

Reklama

Reklama