Svolení (neoficiální název)
Komedie / Krátkometrážní
USA, 2004, 6 min
Jason ReitmanHrají:
Rachel Vacca, Jeff WitzkeObsah
Krátký film vás poučí o tom, že v právním státě dotaženém k dokonalosti (nebo spíše ad absurdum) není nic jen tak a bez malé formalitky se neobejdete ani na rande. (J.Connor)
Gemini
You goddamn little Reitman son of a good director...první minuta a půl mi přišly trapné, ale jakmile na scénu vstoupí dostatečný počet jednajících, otevře se prostor pro všechny ty mimické a intonační hrátky, a vy se nepřestanete smát až do konce titulků, které dávají na odiv smysl pro humor Reitmana mladšího, zejména jeho fascinaci současnou společností a kulturou. Výborná záležitost, u které se i přiučíte něco z angličtiny;) 90%, protože jsem taky právník. Pro normální lidi to asi bude o něco méně...(17.8.2010)
Renton
Scénář: Jason Reitman(9.9.2008)
DaViD´82
Jenom taková malá formalita... Ten nápad je neskutečně geniální, nosný a přitom naprosto perfektně vytěžený. Upřímně doufám, že s podobným stylem humoru Jason Reitman v dohledné době vyrukuje i v rámci celovečerní stopáže.(12.2.2008)
Kulmon
Video můžete zhlédnout zde: http://www.youtube.com/watch?v=5B5NMN7GBA4(3.5.2009)
H34D
Originální a elegantně rozvedená myšlenka, trefně parodující to dnešní "právní myšlení" (Reitman předmanželské smlouvy asi hodně nerad) - tento styl humoru se prostě nemůže minout účinkem... 9/10(18.1.2010)
Hal_Moore
Jason Reitman úspěšně pokračuje ve vyšlapaných šlépějích po svém otci. Jeho filmy jsou originální, inteligentní, vtipné. Doufám, že synáček bude pokračovat ve stejném duchu i nadále.(11.3.2008)
Dever
flanker.27
Bylo by to velmi vtipné, kdyby to nebylo tak smutně reálné.(30.4.2009)
viperblade
Další z mnoha důkazů, že Jason má oči otevřené a vidí i to, co už my dnes přehlížíme, protože nám to přijde... běžné? Parádní utahování si z byrokracie. 100 %. P. S. Video s českými titulky můžete zhlédnout zde.(2.4.2011)
hippyman
nápad geniální, zpracování vtipné, konec velmi zajímavý... ;) ...80%... k vidění zde: Consent(11.3.2008)
Chlupis
Parádní reflexe současného myšlení lidu, jenž navíc funguje jako výpověď k dalším x věcem.(22.4.2010)
jojinecko
:))) Výborný nápad a pekná irónia...(15.1.2010)
Vodnářka
:)) Aneb jak Jason Raitman zaválel už v roce 2004;)(26.4.2011)
heyda
Chmmm, aneb když vám právníci kecají i do soulože :-))))(23.3.2010)
iamek
Ke zhlédnutí zde(23.12.2010)
phoebus
Skvěle vystavěný a vypointovaný kraťas.(1.11.2009)
Hrabka
Dobrý nápad a vtipné zpracování.(17.10.2011)
Davies182
Taková roztomilá hříčka, aneb co nás čeká a nemine za pár let! Při sledování jsem si vzpomenul na hlášku z Bladea, kdy se spolu v podzemí baví partička upírů: "A kdo jste vy, člověk?" "Já nejsem člověk, jsem právník."(14.10.2009)
zlabus
Reitmanovy celovečerní záležitosti bezmezně miluji a teď u mě plně zabodoval i na prostoru pár minut. Neuvěřitelně vtipná myšlenka a skvělé napsané dialogy.(28.9.2010)
Agoran
Kde všude potřebujete svého právníka? To by jste se divili. Tento kraťas staví jen na dialogu, který je ovšem skvělý.(16.1.2008)