Reklama

Reklama

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Seriál na základě svědectví lidí a výsledků vyšetřování podrobně sekundu po sekundě pomocí počítačové animace mapuje nejznámější přírodní katastrofy i neštěstí způsobená lidskou chybou. Velice zajímavým a dramatickým způsobem dokumentuje sled událostí až do katastrofy, ať už jde o zemětřesení, výbuch sopky nebo vykolejení vlaku, požár v tunelu, potopení lodi nebo výbuch atomové elektrárny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

Attta 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobře udělaný pořad. Občas jsem sice měl problém se zakončením většiny epizod a taky s občas trochu pochybníma informacema, ale zase na druhou stranu jsem se skvěle bavil a musím říct že i to vyšetřování nebyla jen tak kdejaká fraška. Pro chlapy určitě dost zajímavý pořad, u ženského publika už si nejsem tak jistý. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý a realistický dokument, který nám ukáže, jak může zřejmá maličkost, nebo lidské pochybení způsobit nedozírnou tragédii nebo katastrofu. Drsné, opravdové, většinou smutné události, které nám tento dokument vysvětlí kousek po kousku, ale ve spoustě případů se některé skutečnosti nepříjemně opakují a proto dávám jednu hvězdu dolů. 75% ()

Reklama

Desmi 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné kolik nešťastných náhod a okolností předcházelo každé katastrofě a jak jednotlivě přispěli k jejímu rozsahu. Zřejmě největší nešťastnou náhodu představoval odhozený nedopalek cigarety z auta, který se dostal do filtru protijedoucího kamionu. To mi utkvělo v paměti asi nejvíc. Co se týče zpracování dokumentu - vyzdvihl bych přítomnost animace, která graficky velmi dobře znázorňuje první momenty neštěstí. Kvalitu a přesnost informací nemohu soudit. ()

Lucka D.C. 

všechny recenze uživatele

Absolutně mě to chytlo a nepustilo až do posledního dílu. Chytlavé, profesionálně zpracované, poučné. Chytře doplněné o strhující příběhy přeživší, čímž tvůrci dokázáli zaujmout a přitáhnout masu. Pro mě nejlepší dokument, jaký jsem kdy viděla - i přesto, že po shlédnutí některých dílů jsem měla téměř noční můry. ()

kubax odpad!

všechny recenze uživatele

Člověk si řekne, že když je to od National Geographic, tak by to mělo být kvalitní, ale bohužel opak je pravdou. Tento dokument má jen jeden plus a tím je výborně zpracovaná animace, ale to je bohužel vše. Neustálé opakování těch stejných záběrů a řečí mi po chvíli lezlo na nervy, ale kupodivu to nebylo to nejhorší. Nejvíc se mi nelíbily rozhovory s osobami, které byly součástí katastrofy. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby to ve skutečnosti nebyli jen herci, kteří nás krmí nějakou pohádkou, protože opravdoví lidé, kteří to zažili ve skutečnosti při té katastrofě zemřeli a tudíž nemohli daný moment popsat tak jak se doopravdy stal. (viz díl o Černobylu) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (25)

  • O zostrelení vrtuľníkov Black Hawk a následných bojoch bol natočený aj celovečerný film Čierny jastrab zostrelený (2001). (ČSFD)
  • V epizóde je spomenuté, že vyšetrovatelia skúmali ďalšie požiare v tuneloch z celého sveta. Pritom sú použité zábery z epizódy Peklo v tunelu (2004). (Hodnotim)

Reklama

Reklama