Reklama

Reklama

Karate baka ičidai

  • Japonsko 空手バカ一代 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tento film je založen na skutečném životním příběhu korejského stíhače Choi Bae-dal, který později změnil své jméno na Matutatsu Oyama, zakladatele Kyokushin Karate v Japonsku. Děj se odehrává v 50. letech, a když Matutatsu Oyama (Sonny Chiba) nepracuje jako vyhazovač, tráví čas souboji s vyzyvateli. Souboje ho však přestávají bavit, dokud nenarazí na mladou dívku, která chce spáchat sebevraždu. (Epistemolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Pecival 

všechny recenze uživatele

Celá série mi nějak nesedla a tenhle díl mi přišel nejhorší. Kromě začátku a konce žádne relevantní bitky ( ty v ringu mi přišli dosti pochybné a tuční "wrestleři" vypadali jak nepovedení superhrdinové). Mezi tím jakýsi příběh o děckách a jejich sestře... no prostě žádná sláva. Kdo chce vidět, když to Sonny pořádně roztočí nechť se podívá třeba na Streetfightera... ()

stub 

všechny recenze uživatele

Závěrečná část trilogie, odehrávající se z větší části na Okinawě (která je od 2.sv.v. zahlcena americkými vojáky, které se odsud mimochodem nepodařilo (přes značné úsilí místních) vykydlit dodnes), disponuje z celé série nejlépe nasnímanými akčními sekvencemi a několika silnými dějovými momenty (předvším z prostředí okinawské bídy). Přes svou kvalitu je akce ve filmu poněkud nešťastně rozložena - na úplném začátku boj proti celému doju, vzápětí několik bitek s wrestlery a poté dlouho nic. Obstojný děj to však mezitím dokáže utáhnout a na závěr přichází sladká odměna v podobě masivní akční řežby, kde lze tentokrát kromě karate vychutnat rovněž judo. Pihou na kráse nadupaného konce je suverénní vykrádání Bruce Leeho Enter the Dragon, které o to víc udivuje, že by se bez něj snímek úplně klidně obešel. Rovněž o věrohodnosti tohoto dílu by se dalo s úspěchem pochybovat. Přes všechny výtky jde však o důstojné zakončení řady. ()

Reklama

giallo 

všechny recenze uživatele

Tak i poslední díl o karate řezníkovi Oyamovi se velice povedl. Sonny Chiba jako vždy září a je jak utržený ze řetězu. Jeho živelné herectví neskutečně zvedá úroveň filmu a lze tak odpustit jednodušší děj, otravné dějové linky (děti) i vykrádačky kde čeho (Enter The Dragon). Zdejší hodnocení si rozhodně film nezaslouží a proto trochu přitlačím a ty lepší tři zaokrouhlím na čtyři :-). ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem po prvních dvou filmech trilogie nějakou myšlenkovou hloubku či logiku, ale tady nad slaboduchostí musí kroutit hlavou i předškolní děcko. Boje jsou nejpřesvědčivější ze všech tří filmů, zápletka nejméně, už nemá s reálným světem skoro nic společného. Okinawa ... zajímavá antireklama na ni. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Poslední díl z trilogie o Mas. Oyamovi, zakladateli nejtvrdšího stylu karate Kyokushin, přesunul své dějiště z Japonska na Okinawu. Ze všech dílů je bohužel také nejslabší a nejnaivnější. Z neznámých důvodů je Oyama, který pracuje jako gorila pro yakuzu, chlastá a neustále se bije, obdivovaný. Přijímá nabídku na wrestlingové zápasy v ringu proti Američanům na Okinawě. Tam se opět zaplete s místní mafií a všem je jasné, jak to skončí… Nemohu si pomoci, ale vidět Chibu, jak na útesu proti větru provádí „tora guchi“ pronášeje fatální větu: „Nic mě nezastaví na cestě karate“ mě dostalo. Je to nejsměšnější scéna z celého filmu a relativně průměrný film, který mimo jiné okatě vykrádá Enter the Dragon, posouvá o stupeň níže. 40 % ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama