Reklama

Reklama

Baramui paiteo

  • Jižní Korea 바람의 파이터 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví životní příběh korejského mladíka jménem Choi Bae-dal, který se stal zakladatelem karate stylu Kyokyushinkai. Nyní se jeho styl učí asi ve 120 zemí a má více než 12 milionů žáků. Můžeme se těšit na propracované bojové scény, které se vyvíjejí jako postava sama. Přes imigranta, zachránce mladých japonských dívek až k mistru karate. Spravedlnost bez síly je marná, ale síla bez práva je jen zločin. (BUD-SFIS)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších asijských filmů, který jsem měl tu čest vidět. Není to jen bezduchá přehlídka bojových umění (i když i těch soubojů není málo),ale má to i velice slušný příběh a herci, především ústřední hrdina jsou úžasní. K tomu působivý hudební doprovod a tradičně skvěle propracované bojové scény. Nemám co dodat! ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Na začátku bych rád podotkl, že vůbec není snadné tento film ohodnotit. První hodinu se vlastně skoro nic podstatného neděje, divák se jen seznamuje s postavami a je nucen sledovat rozvláčný příběh, který je stejně jen předlouhým prologem k druhé půli. Začátek, který nás navnadí na konečný souboj je sice skvostný, ale tím to také celé končí. Celá tato část je natočena dost kostrbatě, nepřehledně a o její důležitosti pro následující děj by se dalo dlouho spekulovat. Jenže pak se snímek přehoupne přes padesátou minutu a režisér překvapivě přijde s naprosto jiným stylem natáčení. Po ne zrovna povedeném souboji mafiánů proti těm hodným následuje zajímavý přerod hlavního hrdiny, ''pochcánka'', do úžasného bojovníka, který přežije veškeré údery, ale pěst od něj je smrtelná. Nemá smysl klepat si na čelo a ušklíbat se, neboť je to celé natočeno velice dobře, takže na nic takového ani nezbude čas. Celá druhá část je o dost povedenější než ta první a uteče až překvapivě rychle, neboť zde je stále na co koukat. Celkově se jedná o průměr, ale protože závěr, včetně finálního souboje, pokládám za opravdu povedený, nakonec hodnotím 80%. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Nesympatický a vypatlaný Chuj Paj-dal, každý ho šikanoval, a tak si po hodině a půl obvyklého semidebilního korejského čurákování skáknul na pár let do hor, kde žral sníh a mlátil pěstičkama do šutrů, až vymyslel úpa nový čupr kataristický styl Kokotsitaktonetai, vrátil se dokonale zharmonizován a v perfektní choreografii baletní přípravky dal skoro na piču japonskému ministrovi kultury a sportu. A já u toho málem z nudy otráveně umlátil bezchybnou sérii silových úderů a kopů svého plyšového Pikača, taky krutohustého kataristu, protože je to zkurvený polský nacionalista a snažil se mi brutálně okupovat postel, načež jsem si na spravení pochroumaného Či musel pustit Džetlího. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Životný príbeh Bae-Dal Choia - zakladateľa jedného z najtvrdších karate štýlov - Kyokushinkai. I keď viac ako životný príbeh by sa hodilo pomenovanie "voľné inšpirované", pretože príbeh filmu vychádza z comicsovej verzie Bae-Dalových osudov a ako taký je notne štylizovaný do takmer "rozprávkového" hávu o boji jednotlivca, ktorý sa tvrdým tréningom premení z nikoho na majstra. Príjemným zistením je skutočnosť, že viac ako o súbojoch (ktorých si ale aj tak užijete dosť a aj napriek skutočnosti, že sa v ich nasnímaní využívajú občas až zbytočné prehnané viaceré optické triky - od vynechávania framov, cez časté strihy až po spomaľovačky a zrýchľovačky, sála z ich prevedenia neskutočná dravosť a živočíšnosť) je film o postavách, čím získava snímka presvedčivý rozmer drámy s jednoliatou atmosférou. K hodnovernému prekresleniu prerodu hlavnej postavy napomáha skvelý Yun-ho Yang, ktorý vás svojím výkonom doslova strhne. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Obecně jsem z korejské kinematografie nadšený a viděl jsem toho opravdu hodně, ale tohle se nepovedlo. Příběh je divně kašírovaný a díky moderní hudbě a střihu, jako kdyby někdo porcoval krocana, postrádá jakoukoliv atmosféru. Postava Boedala je v tomto podání povahově poněkud nedomrlá a snaha tvůrců podat to tak, že na strachu ze smrti a zmrzačení není nic tak strašného, se poněkud minula účinkem. Dezertér, zbabělec, sliby nedodržoval...vlastně se jakožto divák klidně ztotožním s tím, že to byl jen rváč, který se v životě pěkně plácal. Choreografie byla díky zmiňovanému střihu nevalně prezentovaná, moc životních mouder, nebo nějaké poselství se nedozvíte, historický přínos tento film taky zrovna nemá...Japonci jsou opět kýčně vylíčeni jakožto nečestní usurpátoři. Kdo čekal korejského Ip-Mana, bude zklamaný, tento film sotva dosahuje kvalit i toho nejhoršího filmu z té várky, která se o Ipákovi za posledních deset let vyrojila. A je to škoda, protože věřím tomu, že bylo o čem vyprávět. Slabé 3* ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Kyokushinkai znamená v překladu z japonštiny "Ryzí pravda". (Vojcl)
  • Při natáčení bojových scén nebyly použity žádné počítačové triky. (Vojcl)
  • Film je natočený podľa japonskej knihy "Karate Baka Ichidai". (Cracker)

Reklama

Reklama