Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Začalo to v roce 1928 v Kentucky… Strašlivá nákaza zvaná „Bílý mor“ si vyžádala 63 000 lidských životů. Obří sanatorium mělo izolovat nakažené jedince a poskytovat zázemí děsivým experimentům, které měly jediný cíl - nalezení účinného léku. Hluboko v základech sanatoria vybudovali šachtu, která polykala všechny zemřelé. Nejmasovější hrob na světě získal přezdívku „Tunel smrti“. V roce 1958 objevili lék a sanatorium zavřeli. Gigantický památník utrpení a bolesti měl usnout navěky. Jenže teď se probouzí… Nyní se pět dívek rozhodlo v něm přespat. Každá na jiném patře, odhodlaná o samotě přežít noc na nejděsivějším místě na světě. Tohle je jejich příběh a skutečně se stal… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (193)

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Pri niektorých filmoch sa zvykne hovoriť, že "forma zabila obsah". Keby mal Tunel smrti nejaký obsah, boli by sme svedkami presne takejto vraždy, ale kedže o obsahu sa dá hovoriť len ťažko, tento film spáchal samovraždu /t. j. forma zabila formu/. Stupiditu scénara, vykrádajúceho to najklišéovitejšie klišé, chceli tvorcovia zakryť "klipovitou" kamerou a vizuálnymi schválnosťami, ale zabudli pri tom, že kde nič nie je, tam ani smrť neberie. Jediné použitie pre tento film by som videl na nejakej hodne bujarej a pokročilej párty metalistov: za predpokladu, že by vypli zvuk a obraz by bežal iba ako bizarná /vďaka niektorým herečkám silikonovo "ceckatá"/kulisa k vypeckovanej zvukovej smršti. /Lenže metalisti si na svojich parties asi púšťajú celkom iné filmy.../ ()

dubinak odpad!

všechny recenze uživatele

Co tohle mělo znamenat? Tomuhle se ani nedá říkat film...Spíš -a to s odupštěním- komunální levná sračka. Škoda i toho malinkého množství peněz. Absolutní zbytečnost, nedozvěděla jsem se vůbec nic. Říkala jsem si, nemůže to být přece tak strašně hrozné, někdo to na čsfd.cz hodnotil dokonce čtyřmi hvězdami, tak jsem si jednoho nudného večera pustila ten "film". Přátelé, už nikdy víc. Myslela jsem, že se snad unudím k smrti. Ač já, která musí dokoukat každý film, který si pustí až do konce, byla to totální ztráta času. Pořád jsem čekala až se to rozjede a čekala a čekala a dočkala jsem se nehorázně nudného snímku od první až do poslední minuty. Zcela nedoporučuji. ()

Reklama

Slartibarkfast odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem tomu dát šanci a dozvědět se něco víc o hrůzné nemocnici, kde se skutečně odehrály kruté věci a dodnes je považována za jednu z nejsrašidelnějších budov. Nedozvěděl jsem se ale nic. Celý film je naprostá hovadina, na které jsem nenalezl nic pozitivního. Opakující se záběry, opakující se místnosti, herci tragičtí, kameraman, střihač a režisér v jedné osobě nejspíš pod vlivem návykových látek. Utrpení pro diváka naprosto neskutečné. O ději prakticky nelze nic říct, jelikož ten je tu v dokonalé absenci. Jsem smutný, že se točí takovéhle věci. Zbytečná ztráta času a peněz. 5% ()

RedHot 

všechny recenze uživatele

Nápad je to velmi zdařilý a strašidelný (kdo má slabost pro staré opuštěné budovy, dá mi za pravdu), chopili se ho ale nějací ze řetězu utrhnutí bráchové a zkazili, co se dalo. Po vizuální stránce několikanásobně lepší než po stránce režijní (ačkoliv, nula krát cokoliv je pořád nula). Lekaček si divák za celý film užije skutečně hodně, jakmile se však nemá chytit jakéhokoli pevnějšího podkladu, který by příběh alespoň trochu důstojně stmeloval, začínají ho ti bubáci nudit už po dvaceti minutách a dřív. Strach je zde navozován tak amatérsky a pouťově, že jsem si připadal spíš jako v nějakém plastikovém domě hrůzy či co. Závěrečná pointa je navíc tak nedotažená, naivní a nejasná, že film už nedokáže spasit nic - snad nějaký opravdu kvalitní remake. --- Za co ta hvězdička? Možná se jenom zdráhám přiznat, že jsem úplně promrhal hodinu a půl svého drahocenného života. Spíš to ale bude tím, že odpad uděluji snímkům o poznání horším... ()

Skleni odpad!

všechny recenze uživatele

Videl som pred mnohými rokmi a stále sa udivujem ako som sa pri tom nemohol báť. prečo si z toho moc nepamätám, alebo prečo sa snažím si nepamätať. Z akého dôvodu som o tomto filmu nikomu nehovoril a ani sa moc nechválil jeho zhliadnutím. kľúč bude asi v tom, že je to SRAČKA! 5% za kulisy a celkové vizuálne prevedenie. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (8)

  • Film uvádí, že lék byl objeven v roce 1958 a že stejného roku bylo také sanatorium uzavřeno. Ve skutečnosti byl lék objeven již v roce 1943 a roku 1952 dostal jeho objevitel Nobelovu cenu za fyziologii a medicínu. Sanatorium bylo uzavřeno o 10 let později, tedy v červnu 1662. (Chufu)
  • Sanatórium Waverly Hills, Louisville v štáte Kentucky (USA) skutočne existuje. Patrí medzi najstrašidelnejšie miesta sveta. (joske88)
  • Sanatorium bylo otevřeno v roce 1910, tedy o 18 let dříve, než uvádí film. Stejně tak hlavní pětipatrová budova byla otevřena 17.10. 1926, čili o 2 roky dříve než ve filmu. (Chufu)

Reklama

Reklama