Reklama

Reklama

Sněhový dort

  • Velká Británie Snow Cake
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Snowcake je příběh o lásce, přátelství a neortodoxním vztahu muže unikajícím své minulosti, autistické matky, která se musí vyrovnat se ztrátou své dcery, a vášnivé ženy držící si lásku dostatečně od těla. Když Alex zastaví mladé stopařce Vivienne, nemá ani tušení, že jeho život se v mžiku otočí vzhůru nohama. Havarují a Vivienne na místě zemře. Díky pocitu viny se rozhodne navštívit Vivienninu matku. Netuší však, že Linda je autistka, která sice chápe, co se stalo, ale není schopná projevit jakékoliv emoce. Alex se rozhodne u Lindy zůstat a postarat se o pohřeb. Netrvá však dlouho než si začne románek se sousedkou LIndy Maggie, což se vůbec nelíbí jednomu místnímu policistovi. Ten přijde na to, že Alex byl odsouzen za zabití člověka a nedávno opustil vězení. S blížícím se Vivienniným pohřbem se začíná na povrch dostávat Alexova temná minulost... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (164)

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc. Tak bych to celkově zhodnotil. Film jako celek mi do sebe úplně nezapadl, myslim ze z toho byla az prilis videt snaha po emocialnim zasahu divaka svym dejem a alespon u me se to nesetkalo s adekvatni odezvou. To herecke obsazeni je zajimave poskladane. Bal jsem se abych tam nevidel porad "Snapa", ale to rychle preslo, Moss je carovne krasna ( i proto jsem na to sel :-)). Problem jsem mel hlavne s Weaver, ktera me proste nepresvedcila o svem autismu - nerikam ze je slaba nebo spatna, ale tyhle role vselijak postizenych a mentalne zaostalych byvaji herecky velmi vdecne a videl uz jsem jejich mnohem lepsi ztvarneni (pr. Penn, Hanks, Day-Lewis!!!, Caprio, Hoffman a samozrejme Zeljko Ivanek! ). Takze Oscara bych ji rozhodne, narozdil od jinych kolegu zde, nedaval. Ovsem podle me to za shlednuti stoji, minimalne pro zamysleni nad zivotem... ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

"He stops for one second and he's totally overwhelmed by how big the world is and how small and unimportant he is. And as he turns around, we see his face look to the sky. And he says, very quietly, so that no one can hear him: "Dazlious"." Sněhový dort je jeden z těch filmů, který ve Vás hodně zanechá. Alan Rickman i Sigourney Weaver opět předvedli svou dokonalost. Přestože se film zaměřuje na psychickou nemoc, není vůbec složité to sledovat a chápat.. Perfecto Mundo. ***** ()

Reklama

Tirion 

všechny recenze uživatele

Celkem zabavitelná komorní story, která ale zabaví jen určitý typ diváka. Vlastně ani nevím, jestli se ve filmu řeší autismus Lindy nebo smrt Vivienne či snad osamělost Alexe. Pro film hovoří jednoznačně scénář, který nemá hluchá mista. O ta se bohužel dost často stará Linda v podání Sigourne Weaver, která dost často přehrává a víc než autistku hraje zhulenou a praštěnou hipísačku. Rickman je oproti tomu naopak velmi "normální" a uvěřitelný. V kostce je to takový ten film "o ničem". Neurazí ani nenadchne. Prostě to není film pro extremisty, ale pro ten klidný střed. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Dramatické, smutné, emotivní, nelehké, zajímavé, přátelské, utěšující × křečovité herecké výkony. Děj opravdu nevšední, zápletka, nereálná a co se týče vyřešení svých minulých činů a svědomí, tak to bylo celkem takové nemastné neslané. Alan Rickman odehrál průměr, nebýt jeho úžasného hlasu a přízvuku tak mi nezapadl do filmu vůbec. Sigourney Weaver se mi moc nelíbila, sice takovou postavu by měl problém zahrát každý, ale ona na mě působila strašně křečovitě. Takže dějově celkem dobré, herecky průměrné. Film co je vskutku zajímavý. "Sněhový dort! To vypadá zajímavě!" ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že Alan Rickman hraje skoro jen vedlejší role. Sněhový dort není z filmů, které by oplývaly originalitou nápadu, je to klasické téma, které ovšem potěší a pohladí. Vlastně umění do filmu přináší oba hlavní herci - ztrápený Rickman a ve svém světě žijící Weaver. Úžasné pozorovat, jaké je to žít se smrtí a jaké je to žít bez "normálních" emocí - kupodivu to jde... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (8)

  • Angela Pell uviedla na tlačovej konferencii počas konania Berlinale, že písala úlohu Alexa Hughesa na telo Alanovi Rickmanovi. Dokonca meno postavy v scenári bolo "Alan", ale Rickman, navrhol zmenu na Alex. (Smok)
  • Sigourney Weaver v príprave na jej úlohu Lindy trávila čas s autistickou ženou z Anglicka Ros Blackburnovou. Mnohé zo záľub tejto ženy potom Sigourney stvárnila aj vo filme, okrem iného záľubu v skákaní na trampolíne a vášeň pre trblietavé veci. Ros však v reálnom živote nie je schopná samostatného života a nevie čítať, ani písať. (Smok)
  • Natočené za 27 dní v mestečku Wawa, štát Ontario. (Smok)

Reklama

Reklama