Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martijn (Ryan Phillippe) chtěl v Maroku pomáhat podvýživeným dětem. Místo toho se ocitl v rukou teroristů, kteří ho vystavují brutálnímu týrání. S vědomím téměř nevyhnutelné smrti se mladý muž pouští do pomyslné šachové partie s únoscem Ahmatem (Laurence Fishburne), protože informace o pozadí únosu mu mohou zachránit život. Aspoň si to myslí. V provizorním vězení si postupně začíná uvědomovat, že v jeho zajetí nehrála žádnou roli náhoda, ale že se stal obětí pečlivě připravené akce. Kdo a proč ho unesl? Za odpovědi na tyto otázky platí tento talentovaný klavírista velmi vysokou cenu – vlastní prsty. Zaplatí nakonec i cenu nejvyšší? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

genetique 

všechny recenze uživatele

Nič, nič, bohapusté nič. Zmes psychologického nátlaku v obyčajnom thrilleri neveštila od začiatku nič dobrého a keby som film neodpísal hneď v úvode a pozeral by som naň s menšou nechuťou, možno by bol dojem lepší. Takto dávam pár percent len za nenaťahovanie minút a pár nepríjemných momentov. 45%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Problém tohoto snímku je, že se ho neujal žádný kvalitní režisér, protože jeho potenciál není moc velký. Přesto dokázali autoři sehnat Laurence Fushburnea a Ryana Phillippeho, aby rozehráli drsné se tvářící "politický" thriller. Vše jde z kopce, každý koho jsme ve filmu viděli se po chvíli zdá být nějakým špiónem nebo agentem nějaké teroristické buňky. Nikdo neví kdo je tady dobrý, kdo je tady zlý. Hlavní postava se bojí a jediné co mu po něm zatím chce jeho únosce je, aby hrál šachy. O hodinu později má hlavní hrdina o něco méně prstů a únosci mají co chtěli. Co vůbec chtěli a proč to zrovna odnesl tento mladý chlapec co se snažil jet do Maroka pomoci? Kdyby dokázal aspoň tyto otázky film zodpovědět pořádně a s jistou dávkou nápaditosti, ale vy se dočkáte pouze obyčejných postupů, které vám po chvilce budou předem jasné a film celý skončí stejně rychle jako začal a jemně vyšumí do prázdna. ()

Reklama

ViktorEl 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo má tak málo percent, keď film je dobrý a na pár malých chýb je viac než dobrý. 632 hodnotení to je dosť málo. Na takéto filmy nie sú reklamy, trailery ani nič čo by ich kus priblížilo divákom a to je teda škoda.Nemusí byť každý film kinohit, aby bol film dobrý. Práve zháňam filmy s Ryanom Phillippem a natrafilm som aj na tento ináč by som sa k nemu nedostal a nikdy ho nevidel a to by som prišiel o dobrý film. Thriller ako má byť, s dobrou zápletkou a rozuzlením, až na konci som všetko pochopil a také filmy sa mi páčia. Diváka v tiahne do deja, a prežíva celý film to mučenie čo Ryan. Takéto filmy by som rád pozeral každý večer. Pár drobných chýb tam síce je, ale to podľa mňa v každom filme. Film aj tak stojí za pozretie, aj keď len na jedno. Ja by som tento film hodnotil na 70 - 75%. Záleží to aj od vkusu, ale dať filmu odpad tak to je na zamyslenie. Chcel som kus opísať ten koniec, ale pre tých, ktorý tento komentár čítajú a chcú si film pozrieť tak som im to nechcel pokaziť. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +dobře rozehrané herecké party, napětí a atmosféra -v zásadě nic výrazného, snad jen složitější děj, někdo se v něm může ztrácet, ale to není můj případ./// Ty jo, další makačka na mozek, je vidět jaké si Ryan Phillipe vybírá filmy. Tím si mě moc nezíská. Ovšem tady docela exceluje a je radost se na něj dívat. Laurence Fishbourne to vůbec nekazí, je docela přesvědčiví. Řekl bych, že v tomto případě byl natočen velmi inteligentní thriller, který dost zásadně může nejednoho diváka překvapit. Prozrazovat ale nic nebudu. Musíte na to příjit sami, potom budete spokojeni a pokud na to nepříjdete, je dost možný, že se u filmu budete nudit. Určitě tedy záleží na úhlu pohledu./// Celkem 70%/// ()

Tipek_14 

všechny recenze uživatele

No úprimne, ak to malo vyvolať na konci dojem veľkého prekvapenia zo zvratu, tak omyl! Prekvapilo ma akurát to, že to už skončilo. Veľmi živo si viem predstaviť, ako to všetko mohlo pokračovať. Prišlo mi to, ako iba taká dobra zápletka na úvodnú hodinu filmu z troch. Po zábere na sochu slobody som práve čakal, že konečne začína to pravé orechové - hľadanie teroristov ale...čo už. Sklamal ma tento film. Škoda. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama