Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martijn (Ryan Phillippe) chtěl v Maroku pomáhat podvýživeným dětem. Místo toho se ocitl v rukou teroristů, kteří ho vystavují brutálnímu týrání. S vědomím téměř nevyhnutelné smrti se mladý muž pouští do pomyslné šachové partie s únoscem Ahmatem (Laurence Fishburne), protože informace o pozadí únosu mu mohou zachránit život. Aspoň si to myslí. V provizorním vězení si postupně začíná uvědomovat, že v jeho zajetí nehrála žádnou roli náhoda, ale že se stal obětí pečlivě připravené akce. Kdo a proč ho unesl? Za odpovědi na tyto otázky platí tento talentovaný klavírista velmi vysokou cenu – vlastní prsty. Zaplatí nakonec i cenu nejvyšší? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Distributor samozřejmě zas musel zmršit název, aby obsahoval aspoň jedno ze slov: krev, smrt, teror. Moc jsem mu přál, aby se mu jeho potravinovej plán povedl, ale bylo mi jasný, že to tak nebude. Zajímavý bylo, že na každej prst použili jinou techniku odstranění. Fishburnovi jsem tu jeho arabštinu nežral. ()

ViktorEl 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo má tak málo percent, keď film je dobrý a na pár malých chýb je viac než dobrý. 632 hodnotení to je dosť málo. Na takéto filmy nie sú reklamy, trailery ani nič čo by ich kus priblížilo divákom a to je teda škoda.Nemusí byť každý film kinohit, aby bol film dobrý. Práve zháňam filmy s Ryanom Phillippem a natrafilm som aj na tento ináč by som sa k nemu nedostal a nikdy ho nevidel a to by som prišiel o dobrý film. Thriller ako má byť, s dobrou zápletkou a rozuzlením, až na konci som všetko pochopil a také filmy sa mi páčia. Diváka v tiahne do deja, a prežíva celý film to mučenie čo Ryan. Takéto filmy by som rád pozeral každý večer. Pár drobných chýb tam síce je, ale to podľa mňa v každom filme. Film aj tak stojí za pozretie, aj keď len na jedno. Ja by som tento film hodnotil na 70 - 75%. Záleží to aj od vkusu, ale dať filmu odpad tak to je na zamyslenie. Chcel som kus opísať ten koniec, ale pre tých, ktorý tento komentár čítajú a chcú si film pozrieť tak som im to nechcel pokaziť. ()

Reklama

Haymar 

všechny recenze uživatele

Černý maročan (Fishburne) a bílý holanďan (Phillippe) rozehrávají šachovou partii - ve fyzické a především psychické rovině. Od začátku však není úplně zřejmé, kdo je vlastně "černý" a kdo "bílý"... Minimalistický komorní thriller, stojící na dialozích a ústřední herecké dvojici (to první mohlo být lepší, to druhé je velice dobré). Veskrze průměrnou podívanou posiluje slušné (leč trochu předvídatelné) finále... Mezi záplavou dnešních "popcorňáků" jsou kousky jako Five fingers příjemným osvěžením. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

solidní psychologický thriller. Rozplétání pravdy je pěkně dávkovaný a Fishburne dokonalý. Stále to je ale béčko, na který se velmi rychle zapomene. Malkin nedokáže diváka strhnout změnou tempa, vybudováním atmosféry nebo zvratem, který by divák tak trochu nečekal, nebo minimálně by ho během sledování nenapadl. Těch 90 minut je ale tak akorát a utečou příjemně rychle. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +dobře rozehrané herecké party, napětí a atmosféra -v zásadě nic výrazného, snad jen složitější děj, někdo se v něm může ztrácet, ale to není můj případ./// Ty jo, další makačka na mozek, je vidět jaké si Ryan Phillipe vybírá filmy. Tím si mě moc nezíská. Ovšem tady docela exceluje a je radost se na něj dívat. Laurence Fishbourne to vůbec nekazí, je docela přesvědčiví. Řekl bych, že v tomto případě byl natočen velmi inteligentní thriller, který dost zásadně může nejednoho diváka překvapit. Prozrazovat ale nic nebudu. Musíte na to příjit sami, potom budete spokojeni a pokud na to nepříjdete, je dost možný, že se u filmu budete nudit. Určitě tedy záleží na úhlu pohledu./// Celkem 70%/// ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama