O kohoutkovi a slepičce
Československo, 1953, 13 min
Zdeněk MilerHudba:
Jaroslav KřičkaHrají:
Růžena NaskováObsah
Kreslený film podle námětu národní umělkyně Marie Majerové; na pohádkovém příběhu slepičky a kohoutka se ukazuje, jak nepěkná vlastnost je sobectví a jak je hezké, když jeden pomáhá druhému. (FILMOVÝ PŘEHLED 21 / 1954) (oficiální text distributora)
ripo
Další z českých kreslených pohádek, které si naše děti tolik oblíbily. Film bude uvítán jako doplněk promítání pro děti v závodních klubech, osvětových besedách i školách. Filmový přehled 21/1954(14.1.2009)
NinadeL
Filmové herectví Růženy Naskové cele respektuju, v Ahasverovi a Příkladech táhnou jsem si ji velice oblíbila, ale jako vypravěčku pohádek... k tomu bych měla určité reservy.(11.11.2011)
Stegr
80%(9.10.2007)
HellFire
Krásná animace. Pohádka, která alespoň ze začátku reflektuje dnešní politiku :).(5.4.2011)
džanik
Ovšem to mluvené slovo, to mi připomíná počátky zvukového filmu.(17.11.2010)
Tuax
Skoro nesmrtelná pohádka, kterou už dnešní děti neznají. Ta animace se mi dost líbí i po těch necelých šedesáti letech od vzniku. Připomíná mi staré Disneyovky, ale i ruské pohádky. Leč vzniklo to u nás ve specifické době. Proto by pro dnešní děti nebylo naškodu, kdyby se k tomu udělala nová zvuková stopa třeba s hlasem Jiřiny Bohdalové a trochu jiným obsahem mluveného slova. Protože to jak to z ní v originále a jak se tam některé věci omýlají mi chvílemi lezlo na nervy a přišlo mi, že daná herečka k tomu navíc ani neměla vlohy, jak ztvárňovala třeba krávu, to bylo hrozné. Jinak bezva návrat. 8/10(2.12.2011)
| V kinech ČR od: | 03.12.1953 |
|---|---|