Reklama

Reklama

Den vítězství

  • Česko Domorodci (více)
Trailer

Každý národ potřebuje své hrdiny. Strhující epos z druhé světové války, kdy v řadách de Gaullovy osvobozenecké armády bojovaly africké jednotky. Na krvavé cestě od Marseille po Alsasko zjišťují, že jsou a pro Francii zůstanou občany druhého řádu, kteří nikdy nebudou povýšeni, přesto jsou ochotni položit své životy. Film byl natočen podle skutečné události. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

Tydyt007 

všechny recenze uživatele

Film silně připomínající Bratrstvo neohrožených, Zachraňte vojína Ryana a Přežili jsme Ardeny.. Ze začátku zdlouhavé, ač bojová scéna na konci aspon trochu zvedla hodnocení...A malý dodatek k technice. Měli tam jezdit auta z druhé světové války, ale nějak to popletli a jezdily tam auta z koreje a vietnamu..:-) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní Francouzský film, s kvalitním hereckým obsazením a skvěléma akčníma přestřelkama, jediný slabý moment vidím v dialozích které se tak strašně táhnou že se neustále těším na nějakou akci. Debbouze hraje zase jinou postavu a zase ji uhrál(a zase s jednou rukou v kapse), a taxikář NAceri byl maximálně nevyužitej. Od filmu samotného jsem nic extra nečekal a nakonec jsem dostal jeden z lepších válečných filmů. ()

Reklama

Horak 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání, vychvalovaný film, který se utápí v balastu popisnosti a plytkých deklamací hlavních hrdinů typu "válka je špatná". Režisér i kamera si místy neví rady a děj se vleče a vleče, herci nemají co hrát, chodí odnikud nikam a odříkavají. Závěrečná bojová scéna je sice velmi zdařilá a profesionálně zvládnutá, ale nic to nemění na tom, že film měl být o půlhodinu kratší a charaktery postav propracovanější. Téma je sice nosné, ale dalo se zpracovat mnohem lépe. S francouzkým filmem to jede hodně z kopce. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Velice slušný válečný film s poměrně originální zápletkou a z trochu jiného úhlu pohledu, byť chybělo mi silnější sžití s postavami. Z těch několika tváří byl nejvýraznější Samy Naceri a to jen nejspíše proto, že jsem ho znal z dřívějška. Z této tématiky šlo rozhodně vytěžit mnohem více, na druhou stranu film nenudí a rozhodně nezklame. Po technické stránce není moc co vytýkat. Hudba je boží. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Slabé, strašně slabé, válečný film bez pořádné bitvy, není válečný film. Začátek je velice rychlý a nikdo se moc neobtěžuje s představením hlavních postav, což mi bylo osobně dost jedno, protože jsem si za celý film nedokázal k žádné vybudovat vztah. Když nás děj "vyflusne" před bitvu o vrcholek hory v Itálii, nikdo se znovu moc neobtěžuje uvést diváka do obrazu a alespoň náznaky vysvětlit jaké jsou nepřátelské jednotky, kolik jich je atd., postačí pouze "zítra musíme dobýt ten vrcholek hory". Samotná bitva pak vypadá spíše jako parodie sama na sebe, napočítal jsem dohromady 5 Němců nehledě na levné triky a opakující se záběry, které pravděpodobně měly navodit pocit, že tahle bitva může konkurovat vylodění v Ryanovi. To co se děje následujích cca. 90 minut je spíše romantické drama zařízlé bojem za rovnoprávnost. Herci se sice snaží, ale jsou vám spíše protivní, například Samy Naceri (hlavní představitel filmu Taxi) se pro roli alžírského vojáka bytostně nehodil. Podle komentářů jsem nadšeně čekal na závěrečnou bitvu (přestřelku), ale místo čumění s otevřenou pusou, jsem jen zdvihal oči v sloup. Větší komedii jsem neviděl, tvůrci pravděpodobně do nekonečna sjížděli závěrečnou, geniální bitvu v Ryanovi a upravili si jí k obrazu svému. Nelogické rozestavení vojáků také postrádalo zdravý rozum, protože jen uplný pitomec (zde nejlepší střelec) si stoupne s odstřelovací puškou vedle silnice do dřevěné boudy a čeká, až kolem něj projdou Němci, aby je mohl ze tří metrů "odstřelovat". Tuto poctu Alžířanům, bojujícím za Francii měli projevit spíše kvalitním dokumentem... 30% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen dle skutečných válečných událostí 2. světové války z let 1944 až 1945 a autentických vzpomínek severoafrických domorodých vojáků. (Lynette)

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Švankmajer letos na Oscary nedosáhne

Švankmajer letos na Oscary nedosáhne

18.01.2007

Americká filmová akademie už oznámila užší výběr pro nominace na Oscara v kategorii Nejlepší cizojazyčný film. Z šedesáti tří filmů vybrala devět titulů, které se ještě poperou o místo v nominační… (více)

Reklama

Reklama