Reklama

Reklama

Once

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

On je pouliční muzikant a občas si přivydělává v dílně svého otce. Jeho snem je živit se hudbou, ale to se mu vůbec nedaří. Ona je talentovaná pianistka z Čech, která odešla do Irska kvůli obživě a prodává na ulici růže. Když se ti dva náhodou potkají, zjistí, že jejich společná hudba má neobyčejnou sílu a podaří se jim získat nejen peníze na pronájem studia, kde natočí společnou desku, ale také přízeň a obdiv všech, kteří se na jejím vzniku podílejí. Oba si ale velmi záhy uvědomí, že takového člověka, jakým je ten druhý, se jim podaří v životě potkat jen jednou. Jeho nově nabytá svoboda a její minulé závazky tak oba postaví před rozhodnutí, co jsou pro sebe schopní obětovat a jestli vůbec mají možnost zůstat spolu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (834)

nunka 

všechny recenze uživatele

Ťažko mi je zvlášť hodnotiť soundtrack a film ako taký, vnímam to nejako celistvo. Hodnotím s istým odstupom, inak by som tu písala samé rozcítené výlevy... Film je až neskutočne jednoduchý, s poskromnými ambíciami a dojímavým efektom, vďaka správnej kombinácii sladkobolnych scénok som bola ku koncu správne na mäkko. Malé jednoduché a silné zážitkové veľdielo. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Do chvíle než Glen Hansard s psíma očima skuhrá o sex s Markétou Irglovou jsem měl snahu ten film brát vážně. Od toho okamžiku je jeho pohled na svět, jeho pohled na vztah, na seznámení, na hudbu apod. něčím pro mě neznámým a příliš vzdáleným. Markéta Irglová je Češka a to je vysloveně její jediná přednost, protože hereckým projevem ani zpěvem mě nedokázala okouzlit natož zaujmout. Glen Hansard je od prvního okamžiku stupidní postavou se stále stejným pohledem. Romance o nich mi nepřijde romancí, nepřijde mi ničím emočně plným, zajímavé nebo překypujícím. Přijde mi to jako chladné setkání dvou lidí, kteří si myslí, že mohou mít jeden druhého a ignorují vše ostatní a v okamžiku, kdy si to uvědomí se jeden druhého vzdají. Asi jsem příliš chladný proti nezávislé tvorbě, která je z filmu tak patrná, ale co mě má okouzlit, když herci jsou toporní, příběh je kýč a hudba, až na pár výjimek, mi přijde jako anglický, český popř irský folklor, který mě nebere? Hodně lidem se to bude líbit, proboha proč by také ne, je tam Češka, mluví se tam česky(což je super :)), je to romantické a jsou tam písničky. Jo a abych nezapomněl ještě to dostala Oscara za Falling slowly. To může stačit někomu, ale ne mě. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Pěkný, ale pro mne až příliš obyčejně natočený příběh o vztahu dvou muzikantů - pouličního kytaristy a příležitostné klavíristky. Velká část příběhu je vyprávěna prostřednictvím slov Hansardovy muziky. Píseň Falling Slowly je ovšem opravdu parádní kousek a zůstává mi znít v uších na hodně dlouho. Mínusem je neherecký projev většiny herců. Oscarový song Falling Slowly: https://www.youtube.com/watch?v=k8mtXwtapX4&ab_channel=GlenHansardVEVO ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Nevím koho byly práva na film, ale ten se teď teší jak malé díte... Jedná se vlastne o jedném z nejúspěšnejších snímků v historii kinematografie v poměru rozpočet/výdělek. Další takový případ byl vlastne Saw... rozdíl spočíva vtom, že Once je nekomerční záležitost... Možná až příliž na můj vkus... Tempo a šmrnc místama kolébalo, no svou jednoduchostí a úprimností si mě však mladučký muzikanti nakonec získali. Ps: Promně nejlepší z celého filmu byl začátek. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Film nesoucí komorní atmosféru, podbarven krásnými písničkami Glena Hansarda a k tomu všemu je divákovi naservírován romantický příběh, který si mě získal i díky svému konci. Kdo by dnes neznal krásnou píseň Falling Slowly? Tuto jednoduchou, leč o to krásnější melodii založenou na čtyřech akordech, přičemž ten mollový (Ami) krásně podpoporuje a dokresluje celou harmonii. Snímek, který potěší a rozhodně není pro všechny diváky...Spokojenost. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (35)

  • Postava Timmyho, jednoho z muzikantů, je odkazem na stejnojmennou postavu devítiletého postiženého chlapce ze seriálu Městečko South Park. (DaViD´82)
  • "Falling Slowly" je bezesporu krásná píseň, nicméně každý, kdo viděl Krásku v nesnázích Jana Hřebejka anebo zná tvorbu The Frames, nemohl neodhalit skutečnost, že tato píseň (stejně jako většina písniček z filmu Once) nebyla složena přímo pro film, ale pro normální, řadové album "The Swell Season". Kam se najednou poděla ona zarputilost a přísnost, se kterou Akademie nominované vybírá, to je velká záhada. (Steew)
  • Hlavní postavy filmu nemají žádná jména. I v titulcích jsou uvedeny jako „chlap“ a „dívka“. (griph)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama