Reklama

Reklama

Once

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

On je pouliční muzikant a občas si přivydělává v dílně svého otce. Jeho snem je živit se hudbou, ale to se mu vůbec nedaří. Ona je talentovaná pianistka z Čech, která odešla do Irska kvůli obživě a prodává na ulici růže. Když se ti dva náhodou potkají, zjistí, že jejich společná hudba má neobyčejnou sílu a podaří se jim získat nejen peníze na pronájem studia, kde natočí společnou desku, ale také přízeň a obdiv všech, kteří se na jejím vzniku podílejí. Oba si ale velmi záhy uvědomí, že takového člověka, jakým je ten druhý, se jim podaří v životě potkat jen jednou. Jeho nově nabytá svoboda a její minulé závazky tak oba postaví před rozhodnutí, co jsou pro sebe schopní obětovat a jestli vůbec mají možnost zůstat spolu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (834)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"Miluji tebe." Vše co jste o Once slyšeli a četli je pravda. Jak to negativní, tak i to pozitivní. Druhořadý technický kabát se ukazuje býti jednou z největších deviz snímku. Dovoluje totiž plně proniknout do melancholické atmosféry, aniž byste se museli zdržovat "odstraňováním" pozlátka. A ani poněkud toporná Irglová, ani několik utahanějších momentů již nemá šanci změnit opravdovost vyznění, respektive celé stopáže. Právě OPRAVDOVOST je slovem, které tento malý-velký film nejlépe charakterizuje. Once vyžaduje od diváka určitou benevolenci na "vstupu", ale na "výstupu" se mu zato plně odvděčí, byť spíše po hudební stránce, než-li po té filmové... ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Filmová podíváná za 150 tisic dolaru, kde prevazne slysite hudbu, nez dialogy. Coz je dobre, scenar je jak z beckoveho pornofilmu a Marketa Irglova tomu moc nepomaha, jeji anglictina je silena a ceske steky jeste horsi, navic vykon je dost toporny, Gles je obstojny herec, ale hlas ma jako vyklestenej. Hodne muziky za malo penez a to doslova! Smekam za to, co uvarili z vody, ale i tak mi to nestaci k velkemu hodnoceni! 5/10 ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Milé, pravdivé, příjemné. Není toho třeba příliš vytýkat, možná se lze zamyslet nad hranicemi kvaziamatérského pojetí a jeho funkcí v přiblížení diváka příběhu a hlavně oběma protagonistům, kteří nemohou sázet na hereckou suverenitu, a proto je vše postaveno na jejich doslova hmatatelné bezprostřednosti. ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

S pribyvajicimi komentari mam tak trosku problem. Po pravde receno, jako velky romantik a priznivec Frames, nechtel jsem vloni delat nejake zavery, hodnoceni a predcasnou rekapitulaci k filmu a tak jsem si ho pri ruznych prilezitostech pustil vicekrat.....Sountrack nema chybu, bohuzel po filmove strance to uz je malinko horsi. A nasledne po vyhlaseni nominaci na Oskara, zcela neznama Falling Slowly kazdodenne okupuje cele dny komercni radia. Tak si rikam a mam hlavne velke obavy z toho, aby nebylo preirglovano a nasledne to vse casem nevycpelo jako velka bublina........doufam, ze se tak nestane. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Ťažko mi je zvlášť hodnotiť soundtrack a film ako taký, vnímam to nejako celistvo. Hodnotím s istým odstupom, inak by som tu písala samé rozcítené výlevy... Film je až neskutočne jednoduchý, s poskromnými ambíciami a dojímavým efektom, vďaka správnej kombinácii sladkobolnych scénok som bola ku koncu správne na mäkko. Malé jednoduché a silné zážitkové veľdielo. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (35)

  • Markéta Irglová nikdy nepřemýšlela o tom, že by se stala herečkou a Once je první film, ve kterém hrála. Glenova nabídka byla podle jejích slov tak lákavá, že se nedala odmítnout. (Xeelee)
  • Film se samými neherci, s hodně písničkami a jednoduchým příběhem neměl překvapivě vůbec žádný problém najít produkční společnost. Samson Films se projektu hned ujali. (DaViD´82)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama