Reklama

Reklama

Film začínající na vojenské základně v Korei, kde člen personálu po rozkazu nadřízeného vylije desítky litrů jedovatého tekutiny do odpadu, která se posléze dostane do řeky Han. Po pár letech vzniká následkem mutace monstrum, které napadne dav lidí u vody. Rozjíždí se vojenská operace. Ovšem i jedna rodina se chopí zbraně při záchraně svého člena, kterého podivné vodní monstrum odneslo. Teď jde o to, jestli ho stihnou zachránit včas. Režisér ve filmu kombinuje rodinné drama s akčním sci-fi hororem. (Chrustyn)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (216)

ancientone 

všechny recenze uživatele

Joon ho-Bong vraví, že "nevie prečo, ale žánrový film miluje a zároveň nenávidí." Moje dojmy a z nich vychádzajúci vzťah k jeho Mutantovi je vlastne parafrázou jeho postoju k žánrovému filmu. Dielo Joon-ho Bonga na mňa pôsobilo ako nápaditá hra a kravina zároveň. Čo je pozitívne, či už sa finálne prikloním viac k jednému alebo druhému pohľadu, vždy mi z neho vzíde dojem zaujímavej skúsenosti (zámerne nepoužívam slovo "žážitok") s naozaj opovážlivou, kontroverznou a chameleónskou recesiou podpichujúcou témy znečistenia životného prostredia, vládnej moci a súdržnosti rodiny pre naozaj benevolentného diváka. ()

May 

všechny recenze uživatele

Ackoliv je Goemul silne 'americky' pusobici, ryze komercni zalezitost s casto ne zrovna v pribehu nutnymi komedialnimi vlozkami, ktere svou nekdy vetsi nekdy mensi nevhodnosti trochu snizuji komplexni kladny dojem, je presto naprosto genialni, strhujici az do posledniho okamziku, vymykajici se jakekoliv (a nejen) korejske produkci. 12/10 ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Ani ryba, ani rak... čert ví co chtěl Bong Joon-ho svým filmem naznačit, ale při úzkostlivém uhýbání klasickým hollywoodským klišé (stejně do nich nakonec spadne) a šíleném mixování žánrů si budete každých pět minut připadat jako kdybyste změnili kinosál. Chvíli se smějete, chvíli brečíte, ale většinou nevíte co si máte myslet a naivně doufáte, že se to dá samo od sebe do latě. Nedá... věci se samy od sebe neudělají, musí jim někdo pomoct. A Bong Joon-ho ani jeho štáb evidentně zapomněli záchranné vesty. Takže radši plavte pryč, nebo se v tomhle koktejlu pomalu, ale jistě utopíte. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Hrají v tom mí oblíbení herci a nehrají nekvalitně, ale ono je to místy vyloženě zlé (vpodstatě veškerá část okolo vědců je hodně WTF - a není sama). Není to horor, ale spíš takový hodně divný rodinný film s jednou zmutovanou příšerou z řeky, plný patosu a divného chování divných charakterů (postava malé holčičky mi připadla být nejnormálnější). Potvrzuje, že Korejci nezvládají žánr sci-fi. Doufal jsem, že je to tu podceněné, ale není. Ode mě 54%. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že to byl dost podivný propletenec žánrů (komediální prvky, do toho drama, akční scény, horor) a že samotné monstrum nebylo nic moc, ale já se neuvěřitelně bavila a 119 minut mi uteklo ani nevím jak. Navíc u Korey je prostě nádherné, že nikdy nevíte, jak to dopadne, kdo zemře a kdo přežije a tohle je přesně ten případ. 4.12.2011 jsem to viděla podruhé na Filmasii a prohlašuju, že obludka je náhodou moc povedená a režisér je sympaťák a mám jeho podpis. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení začalo v červenci 2005. Bylo dokončeno v lednu 2006. Většina scén byla natočena kolem řeky Han v Soulu, v Jižní Koreji. Natáčení trvalo déle než si tvůrci přáli, a to kvůli silným dešťům. (lioncel)
  • Předlohou filmu byla skutečná událost z roku 2000, kdy americký vojenský zaměstnanec vypustil přibližně 470 lahví formaldehydu do řeky Han. Jednalo se o tzv. „McFarland Incident“. (lioncel)

Související novinky

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

02.12.2011

Korejský filmař bude mít retrospektivu na 7. ročníku festivalu Filmasia. Setkat se s ním můžete na projekcích v neděli 4. prosince. Celý festival se koná v pražském kině Světozor 1. - 4. prosince… (více)

Filmasia: posedmé na východě

Filmasia: posedmé na východě

26.11.2011

7. asijský filmový festival Filmasia se uskuteční v pražských kinech Aero a Světozor 1.-4. prosince 2011. Uvede novinky různých žánrů z dálného východu (Japonsko, Hongkong ad.) i profil výjimečného… (více)

Oldboy a Gwoemul na americký způsob

Oldboy a Gwoemul na americký způsob

21.11.2008

Když se před několika týdny objevila zpráva, že Steven Spielberg a Will Smith uvažují o hollywoodském remaku korejského Oldboye, všichni doufali, že je to jen špatný vtip. Oba to ale myslí smrtelně… (více)

Druhá Panda, Wanted, Monstrum...

Druhá Panda, Wanted, Monstrum...

30.06.2008

Zkrátka spousta pokračování. S takovým zprávami se musíte smířit, hlavně v pondělí. To se vždy po víkendu u každého obstojně úspěšného filmu vynoří zpráva o zahájení prací na pokračování. Timur… (více)

Reklama

Reklama