Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(37)

Obsahy(1)

Kimihiro Watanuki je průměrný student s neobvyklým nadáním, vidí a jak se zdá také přitahuje zlé duchy. Jednoho dne omylem vejde do obchodu jehož majitelkou je tajemná Yuuko. Ta mu slíbí že ukončí jeho trápení s přízraky. Nic není zadarmo a tak si musí Watanuki její služby odpracovat. Brzy však zjistí že nic není takové jak se může na první pohled zdát. (Medard)

(více)

Recenze uživatele DaweForeman k tomuto seriálu (2)

xxxHOLiC (2006) 

Když jsem si poprvé tohle anime pouštěl, tak hnedka po prvním díle jsem na něj zanevřel kvůli příšerné animaci a otravné postavě Watanukiho (což i v průběhu sledování mě utvrdilo, kdy je ona postava nadmíru hloupá). Později, vzhledem k tomu, že jsem viděl ostatní Clampovky, tak mi to nedalo a vrátil se k tomuhle kvůli doplnění znalostí. Nakonec jsem byl trochu překvapen, co z tohohle anime vylezlo. První třetina byla jaksi pro mě naprosto nezáživná, od druhé třetiny to konečně začalo mít alespoň nějaký ten psycho-filosofický podtext a v poslední třetině to už bylo spíše hraní na city. Jak už trochu napovídá předchozí rozdělení, tak tohle anime je podle mě příliš žánrově proměnlivé. Jednu chvíli je to mysteriózní, poté psychologické nebo filosofické, sem tam se to "snaží" o vtip, chvilku je to zase pohádkové až fantastické, a v neposledku se špetkou dramatu a detektivčiny. Nejvíce mě zde zaujala postava Yuuko, která i když si v nějakých situacích protiřečí, tak celkem oplývá rozumem (pokud pominu onu nadpřirozenou stránku). Celé tohle anime by se dalo shrnout oním, co říká "Nic není náhoda, vše je určeno osudem". Hudba je celkem ucházející. ()

Kei (2008) (S02) 

No oproti první sérii se tohle v mnoha věcech změnilo. Jak v dobrém, tak i ve zlém. Začnu s pozitivy - samozřejmě o krok lepší animace (stále stejnak nedostačující), kratší podání, příběhová kontinuita, zajímavější jednotlivé příběhy, určité rozzřešení některých nejasných věcí (především to s Himawari + Dómekim) a lepší emoce (především 12. díl opravdu zajímavý). Mínusy - psychologie a filosofie je tu mnohem méně, než oproti předchozí sérii a je to více mysteriózna místo toho. Největším, nejzásadnější a neotravnějším mínusem je především "idiotismus" Watanukiho, který zde dosahuje ještě větších výšin. Člověk, který se zásadně příliš nepoučí nebo ne na dlouho. Přesto má i výjimečně světlé chvilky. ()

Reklama

Reklama