Reklama

Reklama

Epizody(14)

Obsahy(1)

Haruka a Takayuki spolu právě začali chodit. Vlastně jim k tomu dopomohla Haručina kamarádka Mizuki, která se přitom taktéž do Takayukiho poněkud nešťastně zamilovala. Než se ale tenhle milostný trojúhelník stačil naplno rozvinout, stala se Haruka obětí autonehody a upadla do komatu. Haruka sice spala, ale život běžel dál, a když Haruka po třech letech oči znovu otevřela, tak do světa, který byl úplně jiný než ten, na jaký byla zvyklá. (Beldaran)

(více)

Diskuze

Honza135

Honza135 (hodnocení, recenze)

yenn

Tak ono se to dá opravdu přirovnávat... Tak proto mě oba anime seriály tak podťaly... Díky za vysvětlení, yenne :) Jinak jsem rád, že se tu na diskuzi pod anime seriálem našel smír v jinak dost rozdmýchané při :)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

V KGNE to bylo trochu těžké, myslím, že ho do toho hlavně uhnali rodiče Haruki, kteří ho nutili k tomu, aby se choval, jakoby uběhlo 14 dní... Nevím, jestli by se našel někdo, kdo by odmítl. Na jedné straně rodiče, na druhé Akane a a na třetí Mitsuki. Nevím, jak bychom se rozhodovali my. I když se musím přiznat, že mě Takayuki taky trochu vytáčel, než jsem si uvědomil, že se chová docela lidsky.

yenn

yenn (hodnocení, recenze)

http://en.wikipedia.org/wiki/School_Days_(game) - "Between his indecisiveness and the ability to turn the choices of the gamer around and do the complete opposite, he has gained the dubious honour of being regarded as one of the most pathetic adult game protagonists ever, alongside the likes of Kimi ga Nozomu Eien's Narumi Takayuki...":-) Anime začíná 3. července - http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=7815

na příspěvěk reagoval Honza135

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

O to více teď už nerozumím tvému přirovnaní k telenovelám.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

Děkuji za první odpověď k tématu. Zatím jsme se bavili v rovině osobních útoků. "tak, radši se už vrátíme k tomu slaďáku, ne?" O sladkosti jsi tady hovořil ty... Patetický znamená ubohý, žalostný. Pokud jsou telenovely ubohé a žalostné, (jako že jsou) potom mohu s odkazem na telenovelu odsoudit jakýkoliv romantický film, který se mi z nějakých důvodu nelíbil (pozor! romantický ve svém původním slova smyslu neznamená sladký, zamilovaný). I když, přiznám se, že mám v oblasti telenovel jen hodně málo vlastních zkušeností. Viděl jsem díky své babičce asi jen 40 dílů Divokého měsíce a po několika dílech od ostatních seriálů, které jsem nešťastnou náhodou zhlédl. Leč níže uvedená definice telenovely mi odpověděla, že KGNE telenovela rozhodně není.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

Tvůj tón si říká o ostřejší slova, jenže shazuješ se jenom ty. Zatím jsi tady ani jednou neodpověděl k tématu.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

A já myslel, že chceš diskutovat... Tohle je totiž diskuze, oprav mě jestli se mýlím. Pokud sem už něco napíšeš, tak si to ubraň, nebo mlč. Tohle anime totiž, proto aby člověk ocenil, jak dobře jsou napsané postavy, vyžaduje jisté životní zkušenosti, které IMHO nemáš, jinak bys to, co píšeš, nikdy vypustil. Proto ta má narážka na věk.
Yenn: já proti animaci nemám žádné výhrady, nějak jsem si její ne-kvality v tom, jak jsem byl pohlcen příběhem nevšiml, každopádně svůj účel splnila  - hýbalo se to :-). Co se týče humorných scén, při první scéně jsem nechápal, ale pak jsem si řekl, no co, ten seriál byl dost depresivní, aspoň nějaké odlehčení. Jsem rád, žes mi pomohl s tou "telenovelou". Pokud je KGNE telenovela, tak potom je telenovela i F.L.Věk...

Příspěvek byl smazán administrátorem.

yenn

yenn (hodnocení, recenze)

Bez většiny humorných vložek bych se obešel, jelikož na mě nepůsobí tak přirozeně, jako např. v Kanonu - http://www.csfd.cz/film/229100 -, občas by se mohlo méně tlačit na emocionální pilu a seriál mohl být kratší, nicméně s častým přirovnáváním KGNE k telenovele, resp. soap opeře - http://en.wikipedia.org/wiki/Soap_opera - nesouhlasím. KGNE je intimní, jelikož se soustředí jen na tři postavy a jednu hlavní dějovou linii, přičemž obého je dle mého (a dle Wiki) v telenovelách více. Co se týče zápletky, ta je bezpochyby extrémní, ovšem i takové se stávají a v jejím rámci jsou postavy ztvárněny velice realisticky. A z mého pohledu by KGNE bez problémů fungovalo i jako hraný film, poněvadž z animované formy nic nezískává (také proto, že po stránce animace je to jedno z nejslabších anime, jaké jsem viděl).

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

A kolikpak jsi viděl vlastně těch telenovel? A kolik toho víš o životě? Možná je to taky o věku, nevím, kolik ti je, ale myslím, že je trochu moc brzo na takové soudy. O sladkosti se dá hovořit pouze v prvních 2 dílech, dál už sotva.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Reklama

Reklama