Reklama

Reklama

Zub za zub

  • Rakousko-Uhersko Pomsta je sladká (více)

Obsahy(1)

Zubař má nouzi o pacienty. Manželka dostane nápad, jak mu je opatřit. Na ulici se seznamuje s muži a vodí je do bytu, kde jsou v pravou chvíli přistiženi žárlivým manželem. Muži předstírají, že přišli kvůli vytržení zubu. Nakonec se všichni postižení před domem domluví a vrhnou se na nebohého zubaře. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

Moskoe 

všechny recenze uživatele

3+1 Spíše nostalgické, ale jedna hvězda navíc za závěrečné trhání zubů bandou naštvaných chlapíků ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zub za zub vnímám jako velice originální námět, který by například jako kratší povídka uspěl i dnes. Zápletka, která staví na krizi v povolání a je řešena ženskou prozíravostí je přeci stále aktuální. A pomsta sladká je, byla a bude. Konečně Katy Kaclová-Vališová ve 4 letech své filmové kariéry vytvářela samé takové rafinované ženy a to mi imponuje :) ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

První česká filmová společnost Kinofa vyprodukovala po dobu své existence na dvě stě filmů a krátkých snímků od několika málo metrů po třídílný dokument. Její zakladatel, ředitel, režisér a kameraman Antonín Pech pak natočil v roce 1913 zdařilou grotesku o vychytralém manželském páru. Tato veselohra se zařadila v historii Kinofy k nejúspěšnějším a i dnes představuje nefalšovaný klenot prvních let domácí kinematografie. Katy Kaclová-Vališová pak ve stejném roce stihla zazářit ve vyrovnaném poměru ve dvou filmech z produkce Kinofy a ve dvou filmech z produkce společnosti Illusion. A ve všech představovala svébytný typ šarmantní svůdnice. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Poměrně jednoduchý film, asi jako většina dobových s humorným námětem. Byť celkově jde o dost naivní zápletku, ale nebylo to tak v této době běžné? A na rovinu, takovou manželku bych mít nechtěl... ()

Reklama

Reklama