Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(50)

Keiichi se nově přistěhoval do Hinamizawy, kde objeví sérii vražd z minulosti. Ale jeho noví kamarádi o nich mluvit nechtějí a vypadá to, že ho tajně sledují. (Netflix)

Recenze uživatele DaweForeman k tomuto seriálu (2)

Higuraši no naku koro ni (2006) 

Tohle anime je opravdu těžký popsat. Zpočátku to vypadá na duchařskou záležitost, poté se to tváří jako těžká promyšlená detektivka, kdy člověk horko těžko dá dohromady všechny dílky skládačky s tím, že už čeká na finální obraz. Jenže posledních pár dílů člověku zničí veškerou snahu, kterou do toho dal, protože zjistí, že příčina a podstata byla v úplně něčem jiném. Pokud bych to měl nějak shrnout, tak následující větou: "Něco jako zrůdy se nerodí, ale člověk se jimi postupem času může stát." Samozřejmě to není všechno, ale tím bych už prozradil celou podstatu anime a člověk by z toho neměl pak takový požitek při prvotních fázích sledování. Samozřejmě onen mysteriózní prvek tu ve skutečnosti je a styl příběhu, jak ho člověk vnímá se postupně mění a opravdu ten konec nečeká. Navíc i po shlédnutí vše přesto není jasné, kdy pořád některé věci zůstávají záhadou nebo přímo nevyřčeny. Animace je celkem slušná, ale hudební stránka není nějak výrazná. ()

Kai (2007) (S02) 

No vzhledem k tomu jak končila předchozí série - s mnoha neobjasněnými věcmi, tak zde se vše konečně objasnilo. I když ke konci se objevila pár dalších zajímavostí, které by určitě stály za rozvedení. Každopádně tahle série má velice ubráno na vážnosti oproti první. Sice se konečně dočkáme nějakého toho závěru a pořád je to napínavé, ale hodně to kazí některé momenty, které jsou nemístné. Zaprvé je to neustálé nadhazování nejapného vtipkování uprostřed vážných scén a zadruhé několik hloupostí autora (jako např. že Mion nosí u sebe neustále zbraň, ale nepoužívá jí, i když jí jde o život nebo u ostatních, i když jsou ozbrojení, tak spíše si dělají ze svých nepřátel srandu, než aby je zabili - oproti tomu, jak se v první sérii vraždili navzájem). Hlavní podstatou příběhu je ona alternativní realita a vyhnutí se osudu, kdy platí ono známé "I kamínek dokáže spustit lavinu". ()

Reklama

Reklama