Reklama

Reklama

Kokainoví kovbojové

  • Česko Cowboy Cocaine (festivalový název) (více)

VOD (1)

Píší se 80. léta a nemilosrdní kolumbijští kokainoví magnáti ovládli Miami a přinesli s sebou nevídané násilí. Sledujte, jak se z Miami stane jejich centrum. (Filmbox)

Recenze (74)

Romario 

všechny recenze uživatele

Špičkový dokument, poutavě natočeno. Zpočátku, pokud se jedná o snadné výdělky pašeráků v době, kdy po nich nikdo nešel a jediným problémem bylo,za co astronomické příjmy utrácet, včetně vlivu na ekonomiku a rozkvět Miami,téměř zábavné.Druhá půlka, kde jsou už popisovány boje mezi gangy, je vyprávění už drsnější. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dokument je složen z mnoha výpovědí velkých drogových bosů, či jejich nájemných zabijáků. Musím říct, že některé historky jsou mnohonásobně lepší než mnoho filmů podobné tématiky. Nikde v dokumentu nevidím takový ten zdvižený ukazováček, který obvykle říká něco ve smyslu: ,,Tohle děti nedělejte!". Spíše dokument vidím jako motivační projekt, který vznikl za účelem, aby navnadil začínající podnikatele a mohli tak provést upgrade ekonomiky, protože obchodovat s drogami může být kromě zvýšeného adrenalinu v krvi i děsná sranda. Poté se vaše povinnosti zúží pouze na vybírání vhodného místečka na zahradě, kam by se daly právě vydělané miliony zakopat. Rozhodně se však jedná o dokument velmi zajímavý, který má skutečně exkluzivní tempo a nepolevuje, ale jak už jsem zmínil, tak snadno ovlivnitelní a hloupí lidé bez vlastního názoru by ho rozhodně vidět neměli, pro ně může být dokumentem nebezpečným. Tudíž je i není škoda, že ho k dnešnímu dni vidělo tak málo uživatelů. Za sebe dávám 4*. ()

Reklama

Zik2 

všechny recenze uživatele

Tak to vidíte - kokainoví baroni nebo chcete-li kaubojové pozabíjeli na přelomu 70. a 80. let tisíce lidí, přivezli do USA drogy za hezkých pár miliard, a nakonec, pokud se teda nevyraždili navzájem, dostali pár let a teď v hezkých domech s nostalgickým úsměvem na tváři vzpomínají na to, jak to tehdá zamlada bylo super. A přizvaní odborníci, až na jednoho, se shodnou, že vlastně nebýt mafie, není tady takové hezké panorama, a jede se dál. Film sice ukáže člověku leccos z toho, co neznal, ale nemůžu se zbavit pocitu - a nemůžu ho akceptovat - že z těch grázlů dělá vlastně takové šikovné podnikatele, který jako jóó, děti zabíjet neměli, ale jinak prostě prodávali kokain jako jiný housky. A neberte to, děti, když ten soudní proces se dá nějak ošéfovat. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Miami si nechtělo přiznat, že má problém s drogami. Politici si stále pochvalovali, jak se ospalé město probouzí. Začali se stavět první mrakodrapy, večery ožívaly nočními podniky, přibylo dostihových koní, prodejců luxusních aut a šperků. Až když se ´kokainoví kovbojové´ cítili jako doma a začali otevřené války. Střílení na ulicích a v nákupních centrech, nájemné vraždy a spousty mrtvých byli na programu každý den. Vývojem společenství spolupracovníků kolumbijských kartelů provádějí samotní přepravci usvědčeni z organizovaného zločinu a prodeje drog. To, o čem umělecky vypráví film ´Scarface´ s Al Pacinem z roku 1983, podávají ´kokainoví kovbojové´ jako životní historku z minulého století. I po 20 letech si politici pochvalují, že díky prodeji drog se město vzmohlo a určitě by nebylo tam, kde je dnes. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Docela se mi líbil zvolený způsob natočení, kdy všechno vypadalo tak, aby nešlo odlišit od dobových záběrů. Nebo za to možná jen mohla kvalita záznamu? Celé to bylo však docela dynamické a "dobová" hudba tomu dodala docela grády. Problém začal až někde v půlce, kdy dokument podle mého začal dojíždět na relativně přepálenou délku a hlavně na tu kadenci informací, kterou zvolený formát poskytoval. Začalo toho být trochu moc a působilo to hlavně dost repetitivně. Sledovat celou tu proměnu jednoho města bylo i tak poměrně fascinující a děsivé zároveň. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Griselda Blanco byla 3. 9. 2012 ve věku 69 let zavražděna neznámým střelcem na motorce, když opouštěla řeznictví v rodném Medellinu. (Marty20)

Reklama

Reklama