Plakáty
70. a 80. roky boli pre Miami Beach na Floride najkrvavejšie v histórii. Streľba a vraždy tu boli na dennom poriadku a polícia bola bezmocná. Všetko mali na svedomí "kokaínoví kovboji", pašeráci drog, ktorí zásobovali Floridu a celé Spojené štáty marihuanou, ale hlavne kokaínom. V dokumente Billyho Corbena načrieme prostredníctvom bývalého drogového dílera do sveta drog, zbraní, vrážd, pašovania a vydierania v naozaj jedinečnom podaní. Dokument nám odhaľuje zákulisie drogových vojen a pašovania drog v Miami v 70. a 80. rokoch minulého storočia. (rubik1) -
Vyše dvojhodinový dokument mapuje chronologicky ilegálny obchod s drogami v Miami 70. a 80. rokoch 20. storočia. Prináša interview nielen s ochrancami zákona, ale aj s vtedajšími bossmi organizovaného zločinu a poukazuje na temnú minulosť Miami. (Jiu)
Matty
Prodávat drogy je cool a vynese vám to mraky peněz. Zhruba takhle by si někteří mohli vyložit Kokainové kovboje, jejichž aktéři se sice chvíli dojímají nad jedním zastřeleným miminem, ale na miliony obětí kokainu – ne s ním souvisejících a divácky atraktivnějších mafiánských válek – jaksi zapomínají (ošklivé záběry nitrožilní aplikace by se tvůrcům krom toho nehodily do vyblýskaného krámu). Přednost má vzpomínání, jak hustými týpky tito prošedivělí pánové kdysi byli, kolik milionů prohýřili a kolik policajtů převezli. Pokud přijmete, že si dokument sám na něco hraje, je samozřejmě vše v pořádku, ale pro děcka rozhodující se, čím by chtěla v dospělosti být, to nejvhodnější matroš fakt není. 80%(28.4.2010)
AngelAngie
Tak tenhle dokument je opravdu síla! S ničím a nikým se nepáře, stejně tak jak je zajímavý, tak musím říct, že i poučný, od začátku jsem čučela s otevřenou pusou, vážně doporučuju, pokud někdo rád koukáte na dokumenty o mafiích / drogách ..(23.5.2008)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $150,056║Tržby Celosvetovo $153,616║(17.1.2009)
mandes
Rozpočet $-miliónov Tržby USA $150,056 Tržby Celosvetovo $153,616(23.1.2009)
Pumiiix
Hodně povedený dokument o drogách v Miami. Za 116minut jsem se nedokázal ani pár sekund nudit. Neuvěřitelné je jak lehce ( podle vyprávění ) šlo ze začátku dostávat kokain do Ameriky a kolik peněz si dealeři vydělali ;-).(30.7.2011)
brit84
Hodně drsný dokument o prodeji kokainu v Americe. Především je zaměřen na "černou vdovu" Griseldu Blanco, která v té době byla na vrcholu pyramidy a obchod řídila. Člověk až nechápe, jak vlastně v té době mohl někdo přežít.(19.12.2010)
teutates
Pripadalo mi to ako vystrihnuté z akčného filmu... kľud s ktorým o tom hlavní aktéri rozprávali ma taktiež prekvapil no a neviem... aj som im asi trochu fandil. Tento dokument ma zaujal natoľko, že proste tie dve hodiny zbehli ako voda... tieto mafianské praktiky môžem sledovať... samozrejme v domácom teplom prostredí. 8/10(1.12.2009)
Dragoni
Maximálně zdrcující dokument o pašování kokainu a válkách gangů v Miami 80-tých let, v podání svědectví policistů i pašeráků. Po celý dokument mi padala čelist čím dál tím níž, vynikající podání a dobová hudba. Hra GTA Vice City naživo. 80 %(3.12.2011)
Chrustyn
Drsný dokument o krvavých letech v Miami, kde v 80. letech bojovala mafie o svou pozici v prodeji drog a nadvládě ve městě. Kdo viděl De Palmovu "Zjizvenou tvář" ví o čem je řeč.(15.5.2012)
Toshiro
Miami, 70.-80. léta. Dokument o grogách a jejich vlivu na historii Miami. Vypráví to dneska už propuštěný dealer, pašerák a nájemný vrah (ten ještě sedí). Opravdu poučné a zajímavě natočené.(8.6.2007)
Fanucci
Viděl jsem spoustu dokumentů o mafii a drogových kartelech, ale tento byl jeden z nepoutavějších. Perfektně natočen, měl spád a náboj. Přispěli k tomu hodně Mundy, Roberts a "Rivi", kteří o letech ztrávených pašováním drog resp. vraždění na objednávku vyprávěli podrobně a souvisle. Bez debat 5 hvězd.(15.7.2008)
LINKIN
Kvalitní chlapská záležitost, jejímž hlavním katalyzátorem je zcela očekávatelně žena. Pokud si ale někdo řiká Godmother, svého syna pojmenuje Michael Corleone a její nejbližší spolupracovník má za životní vzor Dona Corleoneho, tak se asi někde inspiroval. Zakázat ty kmotry všechny, akorát podvracej právní řád USA, kterej pak musí zachraňovat strejda Reagan. A to sou ještě Taliánci oproti Kolumbijcům usmrkaný přizdisráči, který nevražděj tříletý děcka a nechoděj se do kina tlemit Al Pacinovi, že je imbecilní papaláš, kterej nedokáže odkrouhnout šest Kubánců najednou. (Matty: Chápu tvoje rozhořčení, ale vzhledem k tomu, že se kokain většinou nitrožilně neaplikuje, je docela složitý podobný záběry do filmu procpat. Možná si mohli tvůrci nějaký vycucat z prstu, aby ten nablýskanej krám s mrtvejma děckama, rozstřílenejma kubánskejma ksichtama a jednou psychicky labilní děvkou byl tak trochu fucking closer to reality hm?)(31.3.2011)
Radiq
Tak konečně jednou fakt zajímavej dokument. A navíc mi to připomnělo hru G(rand)T(heft)A(uto), fakt úplně stejná atmoška. A samozřejmě taky Miami Vice a Scarface (nejlepší je, jak si na konci Riverito dělá ze Scarface srandu). Špatný na tom bylo to, že to bylo hrozně ukecaný - ti maníci prostě furt mleli a mleli. Jo, vešlo se tam aspoň víc informací, ale myslím, že lepší by bylo to raději protáhnout nebo rozdělit na víc částí. Myslel jsem si, že pode Jona Robertse byl natočen film Kokain, ale asi ne, protože ve filmu zas tak moc o vraždách nebylo. Nejvíc mě dostala Griselda Blanco, která se s tím fakt nesrala.(6.11.2008)
grogodil
Zo začiatku, keď šlo v podstate len o využitie obrovskej diery v systéme, som ešte Robertsovi a spol. v podstate celkom závidel. Hold, šikovným patrí svet a pri tých peňažných cifrách, čo tu lietajú vzduchom by asi odolal pokušeniu málokto. Zhruba v polke, kedy doprovodnú dvojicu pašerákov doplní "čistič" Rivi a okrem peňazí a kosku sa začnú z každého dobového záberu a fotografie sypať nábojnice a mŕtvoly, padá sánka na podlahu a seriózne tuhne z toho v žilách krv. A to bez akejkoľvek manipulácie s divákom, snahy prifarbovať, či šokovať. Nikto tu nikomu netlačí do hlavy svoje názory, svoje postoje, nikto nič nekritizuje, všetko je len jedno desivé konštatovanie z úst tých "najpovolanejších".... 9/10(14.10.2010)
-Ravee-
Velmi zábavný a také notně děsivý dokument o drogové situaci, dealerech, zabijácích, poslíčcích i samotných bossech, kteří figurovali v obchodech s drogami v Miami 70. a 80. let.. Ze šokujících výpovědí některých zúčastněných běhá mráz po zádech a to zejména z interview s nájemným vrahem syndikátu, který o své bývalé "profesi" mluví s naprostou otevřeností a přirozeností.. Velké plus Cocaine Cowboys navíc tkví v tom, že tvůrci zůstali naprosto nestrannými a některé pasáže dokonce skoro naznačují jakési sympatie k zúčastněným zločincům.. Asi jediné výraznější minus dokumentu jsem shledal v tom, že nadšení tvůrců bylo až tak velké, že divákovi nedávají ani chvilku odpočinku a neustále na něj chrlí další a další informace a člověk se už v půlce filmu začíná ztrácet v tom, kdo byl kdo a jakou má kdo s kým spojitost atd. I tak jde ale o velmi "výživnou" záležitost, která mrzutě rozesměje, nadchne, překvapí, poučí, šokuje i nažene hrůzu..(27.4.2010)
Sfinkter
Scarface ze života. Tuny drog, tuny dolarů, zábava. Za určitou daň, mrtvoly a kriminál.(17.3.2009)
ganz
Tohle je vážně síla. Pokud máte rádi filmy jako scarface, tak rozhodně doporučuji shlédnout. Za začátku mi to přišlo trochu nepřehledné a moc sekané, ale postupem času je snímek zajímavější a brutálnější, zvláště pak Griselda. Osobně jsem měl velmi často pusu dokořán a žaludek naruby.(24.3.2009)
adamo_znk
4 hvězdy už jenom kvůli přesvědčivé autentitě vystupujících, kteří se této zkoksované éry na Floridě zůčastnili, chytili se amerického snu a šli po prachách jako slepice po flusu. Tony Montana hadr : )(21.5.2008)
Maynard.
Poměr/ně zajímavej dokument o velice zajímavém tématu, čímž je samozřejmě kokain, co taky jinýho, že? Člověk se zde dozví poměr/ně dost zajímavejch věcí a zjistí, že obrovská spousta "gangsterských" filmů je inspirována skutečnými životními osudy těchto překupníků, kteří se zasloužili o to, že do té doby poklidné město Miamy bylo svého času sídlo neřesti, vražd a korupce. Velkou měrou přispěl sám Fidel, kterej z Kuby vyhnal svoji nemilovanou smetánku, která se dala do otevřené války s Kolumbijci. Na druhou stranu je zajímavý, že většina mrakodrapů byla postavena díky prachům z prodeje drog, tím vzniklo značné množství pracovních míst atd... Jedno je ale jistý, do té doby než amíci pouze hulili ganžu, tak se nevraždilo a nebylo tolik korupce, to všechno špatný přišlo až s příchodem tohoto bílého prášku, kterej se stal během chvilky abnormálně populární ve všech vrstvách společnosti. Z čehož jednoznačně vyplývá, že tráva je prostě v pohodě, noné? :o). Tyto časy jsou dokonale ukázány v dokonalých filmech Kokain a Goodfellas... Co si ale budu pamatovat asi nejvíc je přezdívka - Godmother :o), jinak ale průměrný, níčím nevybočující dokument.(3.12.2010)
vincent
Poznate to. Niekto vam donesie nejake filmy na dvd a vy si to napchate do vasho PC alebo laptopu. Tento dokument som bral len ako z jednych, ktore si chcem co najskor pozriet aby som ho mohol vymazat a nezaberal mi miesto na hardisku. No pravda je, ze tam ostal aj po pozreti. Tento dokumnet je vynikajuci. Kope do zadku od zaciatku dokonca. Vynikajuce rozhovory s "kovbojmi", ktori hovoria svoje pribehy o ich ucasti v obchode s kokainom. Samotny zucastneni su otvoreni, dokonca by som povedal, ze sa chvalia, takze vytahuju toho stale viac a viac. Tvorcovia rozhovory zostrihali vynikajuco, a doplnili ich dobovymi zabermi a fotografami. A do toho vsetkeho nam hra dobova elektronicka hudba podobna tej z Palmoveho Scarface. Tomuto dokumentu nie je co vytknut. Zvladnute na 100%.(22.8.2008)