Reklama

Reklama

Kokainoví kovbojové

  • Česko Cowboy Cocaine (festivalový název) (více)

Píší se 80. léta a nemilosrdní kolumbijští kokainoví magnáti ovládli Miami a přinesli s sebou nevídané násilí. Sledujte, jak se z Miami stane jejich centrum. (Filmbox)

Recenze (74)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem spoustu dokumentů o mafii a drogových kartelech, ale tento byl jeden z nepoutavějších. Perfektně natočen, měl spád a náboj. Přispěli k tomu hodně Mundy, Roberts a "Rivi", kteří o letech ztrávených pašováním drog resp. vraždění na objednávku vyprávěli podrobně a souvisle. Bez debat 5 hvězd. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Sakra, to všichni na čsfd ujíždějí na GTA: Vice City a dokola koukají na Miami Vice? Tahle zdejší adorace se mi zdá hodně přehnaná, protože Kokajnoví kovbojové si zaslouží místo leda tak v televizním primetimeu na čt2. Amatérsky natočené, vizuálně snad až hnusné vychloubání dvou, tří starých dědků (takový Kokain bez Deppa). Alespoň závěr je trochu zajímavý a krvavé základy na kterých je miamský downtown vystavěn bohužel potvrzuje i dnes stále vysoký počet vražd na Miami Beach. 60 % ()

Reklama

-Ravee- 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný a také notně děsivý dokument o drogové situaci, dealerech, zabijácích, poslíčcích i samotných bossech, kteří figurovali v obchodech s drogami v Miami 70. a 80. let.. Ze šokujících výpovědí některých zúčastněných běhá mráz po zádech a to zejména z interview s nájemným vrahem syndikátu, který o své bývalé "profesi" mluví s naprostou otevřeností a přirozeností.. Velké plus Cocaine Cowboys navíc tkví v tom, že tvůrci zůstali naprosto nestrannými a některé pasáže dokonce skoro naznačují jakési sympatie k zúčastněným zločincům.. Asi jediné výraznější minus dokumentu jsem shledal v tom, že nadšení tvůrců bylo až tak velké, že divákovi nedávají ani chvilku odpočinku a neustále na něj chrlí další a další informace a člověk se už v půlce filmu začíná ztrácet v tom, kdo byl kdo a jakou má kdo s kým spojitost atd. I tak jde ale o velmi "výživnou" záležitost, která mrzutě rozesměje, nadchne, překvapí, poučí, šokuje i nažene hrůzu.. ()

vincent 

všechny recenze uživatele

Poznate to. Niekto vam donesie nejake filmy na dvd a vy si to napchate do vasho PC alebo laptopu. Tento dokument som bral len ako z jednych, ktore si chcem co najskor pozriet aby som ho mohol vymazat a nezaberal mi miesto na hardisku. No pravda je, ze tam ostal aj po pozreti. Tento dokumnet je vynikajuci. Kope do zadku od zaciatku dokonca. Vynikajuce rozhovory s "kovbojmi", ktori hovoria svoje pribehy o ich ucasti v obchode s kokainom. Samotny zucastneni su otvoreni, dokonca by som povedal, ze sa chvalia, takze vytahuju toho stale viac a viac. Tvorcovia rozhovory zostrihali vynikajuco, a doplnili ich dobovymi zabermi a fotografami. A do toho vsetkeho nam hra dobova elektronicka hudba podobna tej z Palmoveho Scarface. Tomuto dokumentu nie je co vytknut. Zvladnute na 100%. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takové mnohem realističtější Miami Vice z té druhé strany. Mnohem zajímavější a zábavnější, než kdyby podle toho natočili nějaký film. O tom, jak drogy pozvedly a proslavili jedno město. O tom, jak se lidi v Miami baví tím, že přežili 70. a 80. léta. O tom, že drogový trh byl v podstatě jen další součást toho trhu, o němž je nám tolik básněno a kterej je tak vychvalován, že vyřeší vše. Ano, v Miami dokázal udržet vysokou životní úroveň během krize, která požírala zbytek USA. Tady tento trh dokázal vybudovat Miami jak je známe dneska, co na tom, že to je z půlky za drogové prachy, když ten výhled a horizont je tak nádhernej. Inu, jak zaznělo v jednom filmu: „Byznis je byznis, Pope!“ Je to natočený tak dobře, že člověka občas přepadnou i sympatie k těm lidem nebo skrytá závist jejich "bezstarostného" života. Kdo by nechtěl na svém dvorku zakopávat miliony dolarů v pytlích jen proto, že už je prostě nemá kam dávat a neví, co s nima? ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Griselda Blanco byla 3. 9. 2012 ve věku 69 let zavražděna neznámým střelcem na motorce, když opouštěla řeznictví v rodném Medellinu. (Marty20)

Reklama

Reklama