Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní reality show, ve které několik dvojic závodí po světě. Otevírají obálky s úkoly a nejlepší, nejrychlejší tým vyhraje 1 000 000 $. (maroon93)

Recenze (176)

casef 

všechny recenze uživatele

Výborný námět. Závodit po celým světě, plnit úkoly, poznat, jak to chodí jinde a pokud jste opravdu dobří, přisbůsobivý, rozhodní a máte i potřebný kousek štěstí, můžete vyhrát 1000000$. Každý, kdo to někdy sledoval, by si to chtěl zkusit a zažít. Ze začátku každé serie, je to vždy trochu zmatek, než se zorientujete, kdo je kdo a kdo ke komu patří, ale velmi brzy si najdete své favority a držíte jim palce, aby chytli správného řidiče taxíku a vyhráli zasloužený mega. Musim ještě zmínit moderátora nebo lépe řečeno průvodce Phila Keoghana, který k této reality-show přirostl a pasuje sem jak zadek na hrnec. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Je to určitě úžasně chytlavá hra, která má navíc i poměrně silnou dokumentární a edukativní hodnotu. Jakmile začnu nějakou sezónu sledovat, musím ji dokoukat okamžitě. Ovšem tahle hra má od základu své velké mouchy a prakticky za všechny může CBS, protože to vymýšlí tak, že si žádný tým prakticky nemůže vybudovat rozhodující náskok.. CBS schválně dělá soutěž tak, aby začátky etap vyšly na brzké ráno, aby všechno bylo zavřené, aby se všechny týmy zase srazily. Naprostá většina věcí se rozhoduje na letišti, to je alfa a omega, protože intervaly mezi letadly jsou dlouhé. Takže na letišti se to buď všechno sešrocuje do jednoho letadla bez ohledu na předchozí pořadí a rozdíly a vše, co jste doposud v díle viděli, bylo jen ztrátou času (potom o pořadí rozhodují ty zdánlivě nejdůležitější věci jako úkoly a rychlost), nebo se to nějakou strašnou náhodou totálně a do konce etapy nevratně rozdělí. O ničem. Měli by to vymyslet nějak líp. Pokaždé si přeji, aby si nějaký tým vybudoval obrovský náskok, který by dokázal udržet déle jak jednu dvě etapy. Kašlu na to, že by to nebylo napínavé, ale začal bych téhle soutěži víc věřit, že není totálně zmanipulovaná tím, jak ty úkoly CBS vymýšlí a že je aspoň trochu fér. Protože ačkoliv se těžko může stát, že by celou soutěž vyhrál někdo, kdo je opravdu slabý, v rámci nějakých prvních tří až pěti nejlepších týmů je vždycky výhra 95% otázkou štěstěny. To je z velké části zapřičiněno i tím, že závěr celé soutěže často následuje téměř okamžitě poté, co přiletí na cílové místo. Maximálně je tam jeden roadblock, který všechno rozhodne. Zároveň je velmi okatá snaha střihačů vykreslit charaktery velmi jednobarevně a už je také velmi okoukaná snaha vytvářet pseudonapětí před koncem etapy tím, že simultánně zabírají dva týmy jedoucí v autě, aniž by bylo zřejmé, který zrovna vede, ačkoliv v reálu je mezi nimi klidně rozdíl mnoha desítek minut. Ubohé. Hodnocení dosud viděných řad - S01: 85%, S02: 80%, S03: 70%, S04: 60%, S05: 90%, S06: 80%, S07: 85%, S08: 60%, S09: 90%, S10: 80%. Nejoblíbenější týmy Rob & Amber, Bill & Joe a Colin & Christie (spíš teda hlavně ten Colin), BJ & Tyler, Dustin & Candice Ale samozřejmě, vše ovlivněno editem CBS. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Reality show mě bavily, když byly nové. A to ještě především z hlediska psychologie než čehokoli jiného. Amazing Race má zase tu výhodu, že se člověk podívá na hodně zajímavá místa na Planetě. Jinak ale není příliš o co stát. Jako letargická zábava je to dobré, ale že bych si to pustil, protože chci, to vážně ne. 55% ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Jednotlivý série jsou zajímavý, co díl, to napětí k prasknutí, taktiky, intriky, fandění..., nejradši bych celou sérii pustila najednou, když skončí, rozeběhne se nová, o tom samym, nic novýho se vpodstatě stát nemůže a stejně je to pořád přitažlivý a čumim na to každej den:D. Největšim přínosem je asi to, že dvojice o sobě pozná, co nevěděla, a naučí se o tom druhym člověku spoustu novejch věcí, který by se doma na gauči neprojevily. A na uplnej konec, po tom všem úsilí, nervech a sáhnutí si na nejhlubší dno, to vyhraje tým, do kterýho bych to občas neřekla a ostatní nedostanou ani cent. Smutný. ()

YoZo8 

všechny recenze uživatele

Skvelý súťažný tv program. 12 tímov po dvoch. Čarovná príroda. Krásne miesta a mestá. Rôzne úlohy a prekážky. Príjemný moderátor Phil. A na konci vytúžená výhra v podobe jedného milióna dolárov. Dynamické súťažne divadlo, kde sa každý prediera dopredu niekedy aj nekalým spôsobom. Postupom času si vybudujete k daným dvojiciam vzťah a držíte palce svojim favoritom. Videl som už asi 8 sérií a každú som dopozeral dokonca. Prosto reality show, ktorá zabaví, nechá Vás v napätí a odhalí krásy našej modrej planéty. ()

Galerie (683)

Zajímavosti (82)

  • Vítězové sedmé řady byli obviněni z online sázení týkající se právě Amazing Race: O milion kolem světa. (KucC)
  • Meredith a Gretchen jsou dohromady nejstarším týmem, který se dostal do finálové čtveřice týmů. (KucC)
  • 33. série se nejdříve natáčela v únoru 2020, kvůli pandemii covid-19 byla ale poprvé v historii přerušena a natáčela se až po 19 měsících  v září a říjnu 2021. (Zix.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno