Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní reality show, ve které několik dvojic závodí po světě. Otevírají obálky s úkoly a nejlepší, nejrychlejší tým vyhraje 1 000 000 $. (maroon93)

Recenze (176)

villon17 

všechny recenze uživatele

Jednotlivý série jsou zajímavý, co díl, to napětí k prasknutí, taktiky, intriky, fandění..., nejradši bych celou sérii pustila najednou, když skončí, rozeběhne se nová, o tom samym, nic novýho se vpodstatě stát nemůže a stejně je to pořád přitažlivý a čumim na to každej den:D. Největšim přínosem je asi to, že dvojice o sobě pozná, co nevěděla, a naučí se o tom druhym člověku spoustu novejch věcí, který by se doma na gauči neprojevily. A na uplnej konec, po tom všem úsilí, nervech a sáhnutí si na nejhlubší dno, to vyhraje tým, do kterýho bych to občas neřekla a ostatní nedostanou ani cent. Smutný. ()

bufanda8 

všechny recenze uživatele

Jedině kvůli tomuhle se koukám na Nova Cinema. S tímhle se opravdu vyšvihla! Konečně skvělá reality show, která je opravdu akční a děje se v ní něco smysluplného. Některé úkoly bych teda nechtěla plnit, a sama si do poslední chvíle koušu nehty a jsem napjatá kdo vypadne. Mimochodem, právě skončila - nevím, která řada ale Chipovi a Kim jsem to přála :-) ()

Reklama

Moly 

všechny recenze uživatele

Nejzásadnější rozdíl mezi Amazing Race a Survivorem, se kterým se srovnání přímo nabízí (už jen skrze fakt, že Keoghan spolu se spolu s Probstem dostal do úzkého výběru moderátorů Survivora. Uspěl však Probst, bez jehož projevu a trefných (i když občas lehce subjektivních - o tom, zda je to ku prospěchu věci či na škodu, si rozhodněte sami) poznámek si už Survivora ani nedovedu představit. Keoghan však hlavouny z televize rovněž zaujal, a tak mu nabídli stejný žánr jen v jiném formátu), je fakt, že zatímco v dílech Survivor Reunion (které slouží ke shrnutí toho nejlepšího a nejzajímavějšího a k sebereflexi hráčů) se hráči možná až trochu alibisticky plácají po zádech s tím, že všechny ty intriky a vyhrocené situace byly součástí "hry", která nemá se skutečným životem a chováním k jejich blízkému okolí pranic společného, Amazing Race je o reálných vztazích, o blízkých lidech, o světě, jak ho známe. Obě show tak tlačí na psychiku svých hráčů, každá to však dělá jiným směrem. Zatímco v Survivoru se od těch lidí nedá utéct a hráč se musí naučit s nimi fungovat, musí s nimi počítat a kalkulovat, tady musíte (nakonec) od ostatních utíkat, o to více příležitostí však potom máte vyřvat, vyhulákat a vyburácet své nejniternější pocity a strachy (či nejpovrchnější) na prvního a jediného, kterého máte stále po ruce - vašeho spoluhráčského partnera. V tom pak shledávám Amazing Race jako drtivější pro psychiku a vztahy. Survivor je jako seriál, někdy sitcom, jindy detektivka, tuhle thriller, támhle mýdlová opera či komedie, Suvivor je jako lidské šachy se sportovními vložkami, a proto ho miluju (jde o jakousi samostatnou realitu v realitě, něco, co probíhá opravdově, ale nám se prostě nestane). Amazing Race je závod F1, je opravdovější, ale také syrovější a surovější. Komentuji trochu zkrátka, hned v polovině první série, ráda se podívám na další, ale obávám se, že jsem se představy toho všeho trochu zalekla, a tak Survivor zůstává mým číslem 1. //EDIT: Oblíbené dvojice (dle pořadí) 1. série: Drew s Kevinem, Brennan s Robem, Frank a Margarite, Dave a Margaretta. 2. série: Oswald a Danny, Cyndi a Rusell, zpočátku i Tara a Wil či Gary a Dave. 3. série: Ken s Gerardem, Drew s Derekem. 4. sérii nesleduji, neb jsem si tu v zajímavostech přečetla neoznačený spoiler. 5. série: Charla a Mirna, Chip a Kim. 6. série: Jednoznačně nejoblíbenější postavou se zde stává Phil (ten chlap zraje (nejen) profesně jako víno). Ze soutěžních dvojic zaujali Kris s Jonem, Gus s Herou, Lori s Bolem nebo mormonské sestry. Naopak Jonathan posunul hranice buranství a hulvátství na nový level. 7. série: Rob s Amber, Brian a Greg. //P.S. Varování: Znělka Amazing Race je silně návyková. ()

Rekpet 

všechny recenze uživatele

Prozatím asi nejlepší reality show, co jsem kdy viděl. XVIII - Nejsympatičtější tým - Mel a Mike, Nejméně sympatický tým - Ken a Vyxsin, první série co jsem viděl, dobrá volba soutěžících, indičtí řidiči jsou pravý šílenci, velmi mě to chytlo a ani na chvíli nepustilo. Vítěz sice nebyl podle mých představ, ale co už. SV - Nejsympatičtější tým - Flight time and Big easy (bohužel jsem již věděl, jak to s nima dopadne), Nejméně sympatický tým - Lance a Keri, Praha mě samozřejmě potěšila, překvapilo mě, že jsme se jako ČR ukázali v dobrém světle a týmům se zde líbilo. XVII - Nejsympatičtější tým- Michael a Kevin, Nejméně sympatický tým - Nick a Vicki (snad ani není možné, aby byl někdo takto blbý), asi nejlepší season co jsem viděl a poprvé jsem spokojený s tím, kdo vyhrál. ()

darm 

všechny recenze uživatele

Masakr prostě, nejlepší reality show! Je to jízda, napínavá a nervydrásající a o slovech jako Detour, Roadblock nebo Pit Stop už se člověku začíná i zdát... Osobně mně zaujala i spousta zajímavých míst a jsou v tom emoce a to je to hlavní :) --- S1 - 90% - Abych nespoileroval, povedená série na rozjezd, člověk si najde týmy co má rád a já osobně jsem si tedy našel i hlavní záporáky a jakmile je komu fandit, tak se do toho člověk vžije ještě víc... Situace kdy už si lidé myslí, že jsou vyřazeni a je jim oznámeno že nejsou, ta radost... To je nádhera prostě, po tom všem co si tam prožili... --- S2 - 90% - Celou sérii jsem neměl vyloženě svého favorita, ale nervydrásající a emotivní konec série vytáhl tuhle sérii na srovnatelnou výbornou úroveň.. A nezapomenutelná hláška - "I'm not a miner! Yes, I know you are not, you are an idiot!" --- S3 - 95% - Uff... Nervy, emoce, zvraty, všechno, aaaaa... Celá série mazec, tahle reality show se asi nedá nemilovat... --- S4 - 85% - Co se týče těch klasických věcí jako trasa, úkoly, napětí atd. bylo zase všechno parádní... Ale fakt, že všechny týmy, kterým jsem to přál vypadly v prvních dvou třetinách trasy a týmy, kterým jsem to už od první třetiny trasy nepřál se dostaly až tam, kam se dostaly... To se prostě na hodnocení projevit musí :) --- S5 - 95% - Nooo.. Zatím jedna z nejpovedenějších sérii, tentokrát se mi asi nejvíc líbil výběr týmů, rychle jsem si je zapamatoval a bylo jich tam hodně sympatických... No a v téhle sérii toho hráči snad nejvíc nacestovali a byly tady jedny z nejtěžších úkolů, co se zatím v Amazing Race vyskytly.. Kaviár - zatím asi nejbrutálnější Roadblock... A i když nakonec nevyhráli mí úplní favoriti, tak to bylo zase tak pěkně dojemný jako vždycky... --- S6 - 90% - Další parádní série... Bohužel už je to dlouho, co jsem jí viděl, tak si nezvpomínám na podrobnosti, ale AR snad nikdy nezklame... --- S7 - 100% - Tak sedmá série... Nemám slov! Asi opravdu nejlepší dosavadní cesta okolo světa. Výběr týmů naprosto úžasný, člověk měl hned záporáky i oblíbené... Těch zvratů.. A ten konec! Nemám slov, dokonalost. ()

Galerie (683)

Zajímavosti (82)

  • 33. série se nejdříve natáčela v únoru 2020, kvůli pandemii covid-19 byla ale poprvé v historii přerušena a natáčela se až po 19 měsících  v září a říjnu 2021. (Zix.)
  • Alison Irwin z 5. série se dříve účastnila 4. série Big Brothera (od r. 2000) – byla první účastnicí z této show. Později se do Big Brothera vrátila k All Stars sérii. (Zix.)

Reklama

Reklama