Reklama

Reklama

Paříž 15:17

  • USA The 15:17 to Paris (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V podvečer 21. srpna 2015 svět v němém úžasu sledoval oznámení v médiích o zmařeném teroristickém útoku ve vlaku Thalys #9364 na trase do Paříže – pokusu o teroristický útok zabránili tři odvážní mladí Američané cestující po Evropě. Film sleduje životní příběhy těchto tří přátel, od jejich dětských, přes hledání svého místa v životě, až po sérii málo pravděpodobných událostí vedoucích k útoku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (195)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Zbytočný začiatok z detstva, Eastwood asi nevedel ako začať. Potom tradičný výcvik a nakoniec cestovanie kamošov po Európe. Musím spomenúť aj detaily ktoré sa mi páčili, napríklad skvelá hudba od zosnulého Aviciiho a dres Bayernu. Film je však priemerný avšak klobúk dole pred nehercami ktorí si to na vlastnú kožu zažili a ešte aj dokázali hrať vo filmovom spracovaní, ale predsa peniaze sú peniaze. 3* ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Obsadit film skutečnými aktéry celé události je velmi originální a Eastwoodovi se tento tah povedl, protože všichni tři jsou přirození, nepřehrávají a nejsou vysloveně toporní, což je jedině dobře. Filmu hodně pomáhá i vzájemná chemie, kterou mezi sebou trojice kamarádů má a jejich společné scény jsou tím nejlepším, co v něm je. Snímku celkově by ale slušela úplně jiná forma, nejspíše dokument, nebo dokudrama, protože hraná forma není úplně nejlepší. Velká část stopáže je totiž věnována výletu kamarádů po Evropě, která je solidně natočená, ale ve své podstatě úplně zbytečná, protože děj nikam neposouvá. To, na co se čeká celou dobu, tedy samotný útok, je natočeno velmi dobře a syrově, leč je vše hrozně rychlé, zkratkovité a možná i nechtěně směšné, protože všichni okamžitě vědí, kdo je dobrý a kdo špatný. Trochu tu chybí také pocit autenticity, který by měl být s reálnými aktéry určitě větší, to se ale dá přisoudit právě oné hrané (a značně stylizované, protože se pracuje se vzpomínkami, které nemusí být přesné) formě. The 15:17 to Paris určitě není tak špatný film, jak by dosavadní hodnocení napovídalo, rozhodně se ale od něj (i díky osobě režiséra) čekalo mnohem víc. 60 % ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tady je problém už samotné téma. Nechci hrdinství trojice Američanů nijak shazovat, ale na film to prostě není a to se tady potvrdilo. Eastwood sice zvolil komplexní pohled a snažil se s hlavními hrdiny postupovat od dětství až po samotný incident, jenže klukovská léta nic zajímavého nenabízí, výcvik také ne a epizodka z nasazení je tu snad jen proto, aby potvrdila vojenskou zkušenost. Následuje trip po Evropě, který je taktéž o ničem. Akční scéna je zvládnutá na výbornou a působí realisticky, ale to je strašně málo. Šlápnutím vedle je i obsazení skutečných hrdinů. Herecké výkony, které by snad mohly celek trochu pozvednout, tím pádem také absentují. Závěrečný patos mizerný dojem ještě umocnil. 25% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Tohle není typický příklad znamenité Clintovy práce. Tohle rozhodně není konkurence megalomanským projektům jako je Million Dollar Baby, Gran Torino nebo American Sniper. Tohle je netradičně pojatý životopisný příběh, doslova věrně mapující skutečnou událost, která se i skrze svůj malicherný význam oproti jiným teroristickým útokům během posledních let zajisté zapisuje do společné historie Evropy s USA. Tři mladí perspektivní muži a jeden zcela nečekaný čin, který by šel považovat pouze za zpestření jejich vysněné evropské dovolené. On je ale ovšem tím aktem, kvůli kterému se režisérský vévoda jménem Clint Eastwood o něm rozhodl svéhlavě natočit vlastní snímek. Všechno do posledního střípku pojal takovým způsobem, jaký zde nikdy prozatím nebyl, pokud mluvíme o dramatech natočených podle opravdových příběhů. A dnešní lidé jsou zhýralé ovce, jež si nepřipustí menší experiment ve filmové sféře a pozoruhodnou jednohubku jako je právě 15:17 to Paris zhola bezvýznamě shodí do tak šílených čísel. Pokud film “hejtíte” jen pro jeho údajně přebytečné natahování od samotného dětství hlavních protagonistů, zjevně váš mozek ještě nedokáže vnímat důležité paralely, vázající celý průběh snímku dohromady. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood už asi senilní, nebo čím to je, ale natočil první nudný film... Filmová rekonstrukce zmařeného teroristického útoku v rychlovlaku do Paříže se vleče a úsek ,,dětství - trip po Evropě" (což je většina filmu) bych vlastně ani nemusel vidět, byl víceméně nadbytečný - nebo tedy pro mne jako diváka, ta druhá část připomíná ze všeho nejvíc amatérské video z dovolené. Jistě, jde o zajímavý herecký experiment, kdy Clint použil do hlavních rolí trojici skutečných amerických vojáků (respektive dvou vojáků a civila), kteří zachránili onen vlak před islámským teroristou, dokonce i francouzského prezidenta Hollanda hraje skutečný François Hollande (respektive je ve filmu použit skutečný televizní záznam předávání státních vyznamenání), výsledek je ale sporný - amatérští herci hrající sami sebe vyznívají rozpačitě a celý film trochu unyle...a přitom čin sám byl projevem esence hrdinství a zasloužil si lepší dramatizaci! Clint prostě není ranej Forman! Škoda promarněné příležitosti... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • Približne osem týždňov po útoku na vlak Thalys bol Spencer Stone bodnutý niekoľkokrát do zadnej časti Jamesom Tranom mimo centrálneho nočného klubu v Sacramente. Stone utrpel poškodenie pľúc, pečene a srdca a musel sa podrobiť núdzovej operácii. V roku 2017 bol Tran uznaný vinným z pokusu o vraždu a odsúdený na 9 rokov za mrežami. (WalterIK7)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. února 2018 v Burbanku (Kalifornie, USA). (BMW12)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama