Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní reality show, ve které několik dvojic závodí po světě. Otevírají obálky s úkoly a nejlepší, nejrychlejší tým vyhraje 1 000 000 $. (maroon93)

Recenze (176)

Lenka_J 

všechny recenze uživatele

Opravdová špička mezi reality show. I když se člověk dívá na sedmnáctou sérii, soutěžící plní stále jedinečné a originální úkoly, navštěvují ty nejzajímavější kouty světa a člověk tak z pohodlí obýváku lítá spolu s nimi po celém světě. Neuvěřitelná záležitost, která se pro mě spolu s reality show Survivor stala jakousi závislostí. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Oproti „konkurenčnímu“ (obě show vysílá CBS, takže si konkurují leda tak ve sledovanosti - o tu jde ovšem v první řadě) Survivorovi sice žádná z dvaceti zatím odvysílaných řad The Amazing Race nedosahuje kvalit těch nejlepších sezón Survivora (Cookovy ostrovy, Mikronésie) a ani většina účastníků bohužel není tak zapamatováníhodná, ale výkyvy mezi jednotlivými řadami jsou zde mnohem menší. The Amazing Race na druhou stranu boduje tím, o co v ní skutečně jde - tedy (exotickými) lokalitami. Cestování do všech možných i nemožných koutů světa je jistě mnohem zábavnější, když se ho člověk sám účastní, ale pokud nemáte dostatek času ani financí, pak je tahle reality show tou správnou volbou. Z produkčního hlediska se jedná o naprostou špičku ve svém oboru a docela rád bych viděl (a věděl), jak probíhá samotné natáčení, protože jen málokdy se například stane, že se do záběru přimotá kameraman (a když už, většinou je to jen jeho stín), přestože každý tým má svého plus pravděpodobně i svůj vlastní štáb. Trochu zamrzí předvídatelný střih a to hlavně v momentech, kdy týmy dobíhají do etapové zastávky/cíle závodu a je mezi nimi velký rozestup, takže se produkce snaží situaci zdramatizovat, aby divák do poslední chvíle nevěděl, kdo vypadne/vyhraje, ale většinou se opakuje několik osvědčených fíglů, díky kterým zaručeně poznáte, kdo je vpředu a kdo vzadu (tým, který má první střih, nevypadne - a hlavně si to divák může často ověřit podle času, kdy daná dvojice vyrazila ze zastávky). Ale to jsou jen drobnosti a lhal bych, kdybych tvrdil, že u sledování nebývám opakovaně napnutý jako struna. Jak jsme se totiž mohli za ta léta mnohokrát přesvědčit, ten závod je nevyzpytatelný a plný překvapení. Být Američan, hlásím se hned zítra a to i navzdory tomu, že mám strach z létání a hrůzu z výšek. Nejvtipnějším momentem pro mě stále zůstává Danův pochod v Rusku, u kterého jsem brečel smíchy a bránici měl na roztrhání - doporučuju vyhledat na YouTube. A když už jsme u toho Ruska, dobře si vzpomínám, jak jsem se u jedné sezóny smál, když se tým ptal na cestu a hrstka tázaných, zpitých pod obraz, ze sebe místo směru snad dokonce soukala nevhodné návrhy směrem k člence týmu. Tehdy jsem si škodolibě říkal, že se Rusové zase předvedli jako dokonalý příklad národu spiťarů. To jsem ovšem ještě nemohl tušit, co se bude dít v 15. sérii v našem hlavním městě. Snad všichni, kteří se tehdy potulovali noční Prahou a připletli se do záběru, v sobě měli nějaké to promile, čímž dokázali, že patříme mezi světovou opileckou elitu. Oblíbenené týmy: Rob a Amber, Uchenna a Joyce, BJ a Tyler, Zev a Justin, Andy a Tommy, Oswald a Danny. 85% ()

Reklama

lili6 

všechny recenze uživatele

Výborný pořad, dokud jsem se dívala na Kdo přežije, nemyslela jsem si, že by mě nějaký jiný pořad mohl tak zaujmout. Prvotní názor na amazing race byl spíše negativní, jelikož bych řekla, že byl i ovlivněn mým vnitřním rozpoložením z toho, že na Kdo přežije končí "na úkor" nějakého jiného pořadu. Ovšem Amazing race mě nakonec úplně pohltil. Samotnému diváku nenabízí pouze zábavu a napětí, ale i určitý koncept poznání nových míst a lidské mentality v jiných státech. Momentálně jsem dokoukala 9. řadu, do této doby mi neunikl ani jeden díl, ovšem v poslední době dochází k opakování určitých úkolů a zemí, kde jsou úkoly prováděny. Navrhovala bych tak nějaké určité oživení, jakým byla např řada s rodinami. Jinak opravdu supr pořad! ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Tahle reality show mě vážně baví. Tohle bych chtěl někdy zažít. Ten adrenalin a při tom poznat tolik zemí. Můj tajnej sen. Skvěle vymyšlené úkoly a nepředvídatelný děj, kdy se může letadlo, které vyrazí dřív někde zarhnout a náhle jsou ty ze zadu ve předu a můžou to v klidu vyhrát. 85% přemýšlel jsem mezi 4 a 5 ale zatim to je na 4 páč na survivor to ještě nemá. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepší reality show, které kdy spatřily světlo světa. V podstatě velmi jednoduchý nápad (ale velice náročný na realizaci), který stojí na výběru týmů. A a zatím se nestalo, že by se sáhlo vedle, protože ani jedna řada nebyla nudná. Samozřejmě, některé byly lepší, některé horší, ale žádná neklesla k průměru. Společně se Survivorem pořad, který u mě vyvolává silnou závilost na kterou jsem, ale pyšný :D ()

Galerie (683)

Zajímavosti (82)

  • V první sérii Phil Koeghan přivítal vždy pouze poslední tým, v následujících sezonách už zdravil všechny týmy. (KucC)
  • Penn Holderness ze 33. série trpí nemocí ADHD. (Zix.)
  • Charla a Mirna z páté sezóny se objevily i v parodii soutěže na stanici MAD. (KucC)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno