Reklama

Reklama

Captivity

Trailer 1

Obsahy(1)

Známá modelka je unesena a probudí se v neznámé, uzavřené místnosti. Pokouší se uprchnout větrací šachtou, ale útěk se nezdaří. Únosce všechno sleduje kamerami, sám je skrytý a nezbytné věci předává unesené modelce vysouváním plechového šuplíku. Po určité době modelka zjistí, že není sama, protože za stěnou je uvězněn ještě jeden muž. Podaří se jim navázat kontakt a probourat stěnu. Únosce trápí své oběti a ty se snaží vymyslet, jak uniknout. Pátrají po nich také policisté, kteří nejprve najdou kartu se záhadným řeckým nápisem a postupně získávají další zajímavé informace... Děj se odehrává v USA, ale film byl kvůli úspoře nákladů natáčen v Moskvě. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Jak je proboha možné, že člověk, který natočil filmy jako Vražedná pole nebo Misii, natočí takovou tuctovou slátaninu, která i v dnešní záplavě průměrných hororů je spíš v podprůměru. Joffému buď někdo musel brutálně seškrtat a přepsat scénář anebo byl po mrtvici popřídě pod neustálým vlivem omamných látek. Nuda, nuda a zase nuda a když už to vypadá na něco zajímavého tak se z toho vyklube zase nuda... Zajímavý leč totálně pohřbený nápad. No a ehm, jak tu napsal mandes "žiadne mučenie, žiadne cecky..." to myslím stručně vystihuje :o) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, nápadem nic moc nového, ale začátek (tak první půlka) ve stylu pokus-trest se mi dost líbil. Je i místy napínavý. Trošku z toho jde cítit Saw a nevím proč, ale já z toho tak trochu cítil giallo příchuť. Není to špatně natočený, Elisha je bez debat, hraje docela dobře a k tomu se na ní ještě dobře kouká. Jistou dobu si říkáte, doufám, že se to nevyvrbí takhle a oni vás nezklamou - vyvrbí, což je trošku zklamání. Závěr očekávatelný, ale co měl znamenat ten úplný závěr, to nevím. Trošku ten film i shodil. Nechápu, proč mají pořád tendence a nutkání takhle ukončovat filmy. On si to ten film celkově asi nezaslouží, ale minimálně za Elishu a tlusťocha ty tři dám. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Co je zase tohle? Ultratupý thriller od režiséra geniální Mise? Proboha, proč? Komu tím prospěješ Rolande, komu? Začíná to sice trochu jako Saw, ale každému musí záhy dojít, že tohle bude mnohem slabší šálek kávy, že Elisha si pilkou nohu řezat nebude, že o podobně hutnou atmosféru tady nezavadí, že vlastně není vůbec o co stát. Captivity (tedy zajetí) je neoriginální, laciný (velice laciný) béčkový thriller, kterému kromě nápadů chybí také a právě razance výše zmíněného Saw. Ty největší zvrhlosti jsou pouze naznačeny. Ne, že bych se vyžíval ve scénách rozmaširovávání lidské lebky na atomy, ale film by tím mohl získat na znepokojivosti. Ve stávající podobě není znepokojivý vůbec. Scény postrádají jakoukoliv atmosféru a místy jsem byl dokonce na vážkách, zda-li nesleduji komedii. „Šokující“ pointu odhalí pár minut po začátku každý, kdo ví, jak to v daném žánru chodí a viděl alespoň jeden podobný film. A samotná Elisha? Sexisticky musím konstatovat, že jí to opět sekne a že by už konečně mohla předvést něco víc. Trpce musím konstatovat, že podobné role jsou pro ni ideální a že asi nemá na to, aby předvedla něco víc (myšleno v trochu jiné rovině nežli v předchozí větě). Stále je zde ještě notně nepravděpodobná šance, že Joffé ve skutečnosti natočil sžíravou satiru na nepolevující šílení okolo reality show a všech těch hvězd a hvězdiček. Třeba je to sofistikovaná černá komedie o vzájemné determinaci diváka a lidí na druhé straně obrazovky, o touze vlastnit něco zdánlivě nedosažitelného, přerůstající až v obsesi. A třeba (což považuji za pravděpodobnější) si zase někdo řekl, že námět Captivity je dostatečně dementní a úchylný na to, aby vydělal hromadu peněz. Každopádně, když si za pár týdnu přečtu například v Cinepuru několikastránkovou stať do detailů analyzující nové dílo Rolanda Joffého, ve svém žánru dílo naprosto přelomové, nepřekvapí mě to. Ale pobaví. 40% Zajímavé komentáře: liuk, Desperado, Hovado ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který má sice místy zajímavé momenty, ale jinak mě nějak zvláště neoslnil. Samotná Elisa předvedl rovněž hodně průměrné vystoupení, na druhou stranu byla alespoň částečným oživením nezáživného scénáře. Pořádné napětí aby zde člověk opravdu pohledal, ale nudou jsem rozhodně neusínal. Bohužel samotní tvůrci moc nad logikou a především postupným rozplétáním děje nezapracovali a tak si pozorný divák již po zhruba půlhodině udělá vlastní závěr, kdo že za vším stojí. A nedá to ani moc práce. Potom už jen čeká, jak to všechno dopadne. No a ten závěr, škoda slov. Jistý potenciál film skutečně měl, jenže to by si ho musel vzít do parády úplně jiný filmový štáb. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Film plný nelogičností (k čemu řecký nápis na kartě?, 700 hostů na párty a první koho policie podezřívá je cateringová firma, takže za 4 dny má 'vyřešený' případ?, milování se se spoluvězněm atd.) a ohraných klišé (alespoň jeden herec, nejlépe policista bude afroameričan, tenhle ještě náhodou umí řecky). Mučení bylo víc v traileru, motivace divákem předvídaných pachatelů zůstala neznámá. Tohle je blbost a i když sem zřejmě viděl tu slabší evropskou verzi, ty 3 minuty pořádného mučení v americké verzi by hodnocení nahoru moc neposunuly. Pokud se chcete pouze ukájet pohledem na Elishu Cuthbert a děj Vám je ukradený, běžte si raději do půjčovny pro zánovní Sexbombu od vedle, uděláte (se) tak lépe. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v roce 2005 na Mosfilmu. (Dlee)

Související novinky

Underworld of the Dead?

Underworld of the Dead?

12.04.2007

Dopřejte neschopnému, ale zato nadšenému tvůrci ždibec úspěchu a zavalí vás tunami dalších pozlacených výkalů. Určitě je znáte velí jim Paul W.S. Anderson. Dalším do party je Courtney Solomon, který… (více)

Reklama

Reklama