Reklama

Reklama

Epizody(26)

Obsahy(1)

Kdesi v preďalekej galaxii existuje planéta Earl. Jej povrch, zničený za posledných sto rokov Vojnou dvanástich kráľov, si užíva krehký mier zabezpečovaný dievčatami – vojakmi s nadľudskými schopnosťami, zvanými Otome. Vojenská sila a politický význam každého z množstva drobných kráľovstiev je posudzovaný podľa množstva Otome, podriadených ich vládcom. Jediným miestom, schopným dodávať panovníkom Otome je univerzita Garderobe, nachádzajúca sa v kráľovstve Windbloom neďaleko hlavného mesta Fuuka. O nanotechnológie vo vlastníctve Garderobe, ktoré umožňujú Otome poraziť temer akúkoľvek armádu má však záujem i Arcivojvoda principátu Artai, Nagi a frakcia Schwartz. Hlavná hrdinka Arika Yumemiya túži stať sa Otome a napĺňať tak svoje ideály o mieri medzi kráľovstvami. A tak sa spolu s riaditeľkou Garderobe Natsuki, novopečenou kráľovnou Windbloomu Mashiro a zvyškom loajálnych monarchií postaví proti snahe o kontrolu všetkých kráľovstiev jediným hegemónom. Seriál Mai-Otome je alternatívny spin-off seriálu Mai-HiME s rovnakými postavami, zasadenými do iného prostredia a príbehu. (Marius)

(více)

Recenze (11)

Palisander 

všechny recenze uživatele

Videl som to pred Mai-HIME a vôbec si nemyslím, že by to bol problém. Ale po videní oboch seriálov musím povedať, že je celkom zaujímavé vidieť kreslené herečky vo viac ako jednej úlohe za kariéru :-). Práve tento seriál sa mi voči svojmu staršiemu klonu z alternatívneho vesmíru páči viac. Je troška prirodzenejší. Slzám sa dá veriť a charakter Mashiro sa dokonca vyvíja :-). Mágia je našťastie len kulisa k deju. A najmä intrigy. Rafinované a zákerné. To bolo najväčšie osvieženie. Môže byť. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Vezměte obsah Mai-Hime a přelejte jej do jiné sklenice (světa). Nyní vše řádně zamíchejte a protřepejte. Nechte chvilku odstát, ať vyprchá přemíra patosu a klišé. Přihoďte pár nových postav. Podávejte. Takhle nějak by mohl znít recept na Mai-Otome. A recept to není úplně špatný. Pozorovat postavy z jednoho seriálu v druhém v lehce pokřivených známých situacích je leckdy zábavné. Někdy je to zjevné, jindy je tu jen detail. Za všechny dám příklad stvůry jež v bazéně vznikla díky slečně Shiho. Chapadla nápadně připomínají copy Shiho, jak je měla v Mai-Hime. A tato chapadla následně málem spáchají tentacle rape na nebohé Nině. Přesto si nemyslím (ale třeba se pletu), že analogie mezi Mai-otome a Mai-hime v sobě mají nějakou závažnou hloubku. Fanoušci shoujo-ai si také přijdou na své. I když vzhledem k tomu, že otome si nesmí užívat s muži, se divím, že tento prvek nehraje v tomto anime mnohem větší roli. Abych si trochu zakritizoval - seriál trpí IMHO v podstatě stejnými vadami jako Mai-Hime, jen jsou přitomny v mnohem menší a mnohem snesitelnější míře. Slabé ****. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Příběh, postavy a svět, který má hodně společného s Mai-Hime, ale nejde úplně o retelling, nebo alternativní příběh. Hlavní dvojice hrdinek řeší svoje problémy. Arika Yumemiya se snaží stát nejlepší bojovnicí a princezna Mashiro užít trochu legrace. První polovina seriálu je spíše komediálně laděná i přes různé souboje. Charaktery a jejich chování mě dost bavilo, byť mi hlavní dvoja, zejména Mashiro občas lezla na nervy. Přesto pak nastává obrat a série nabere vážnější spád. Ano opět jsou tam klišé a odkazy na jiné série a Marius vhodně poukázal na podobnost světa s dílem Franka Herberta. Řeší se zde daleko více problémů, než v Mai-Hime. Ale přesto všechno mi to tak nesedlo jako Mai-Hime líbilo se mi to o trochu méně. Byť Yuki Kajiura je bohyně a vydává ze sebe to nejlepší. ()

kyselina 

všechny recenze uživatele

Nemůžu hovořit o dokonalosti, ale mělo to k ní velice blízko. Dokud nezačal naplno řádit pan Smith, bylo to jasných 10/10. Kvůli celkové pointě dávám bod dolů (ale to je k diskusi). Jinak jsem se zamilovala do několika postav a ani mě nevadilo, že jim v otome trošku porošádovaly charaktery atd. Nicméně pořád hledám anime, které by se vyrovnalo Noiru :)) ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Ne tak silný zážitek jako z Mai-HiME. Ráda jsem ty postavy znovu viděla, příběh se povedl a 'technologické pozadí' bylo zajímavé a zábavné. Ale byla to pro mě především komediální alternativa (k Mai-HiME)... A ocenila jsem proměny některých postav, jako třeba Shiho z 'neškodné' stíhačky v osobu naprosto vyšinutou, nebo Nagiho, který se stal mnohem průhlednějším... Nové postavy mi přišly jako mix těch starých, ale i to byl nejspíš účel. A k hudbě se, doufám, nemusím vyjadřovat! ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama