Reklama

Reklama

Umirayushchiy Lebed

  • Rusko Умирающий лебедь (více)

Obsahy(1)

Tragický příběh němé tanečnice Gizelly, která během baletního vystoupení v roli "Umírající labutě" upoutá pozornost šíleného malíře, hraběte Glinského. Ten hledá pravou podobu smrti a nachází ji v "Umírající labuti". Gizella po čase potká bývalého přítele Viktora a znovu se zamiluje. Glinskij se svého symbolu smrti ale nechce vzdát. (wero1000)

(více)

Recenze (5)

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Příběh němé dívky Gizelly, která miluje tanec a po zklamání v lásce odjede do města, aby se stala baletkou a svůj bol využila ve ztvárnění umírající labuti. To zaujme excentrického malíře, který ji požádá, aby mu stála modelem, protože v jejím ztvárnění konečně pohlédl do tváře smrti. Co ale udělá, když jeho modelka začne být šťastná? Příběh je komplexní a herecké výkony velmi slušné. Navíc prostředí vypadá jak v Itálii a je radost na to koukat. ()

PetersCZ 

všechny recenze uživatele

Fascinující, protkané emocemi, líbezné a přitom ponuré... Tohle je masterpiece. Wow. Husí kůži budu mít ještě hodně dlouho. ()

Reklama

Kass 

všechny recenze uživatele

Precizní. Jinak ten film popsat nejde. Není zde záběr či mezititulek, jenž by byl navíc. Až na pár vzácných vzplanutí a nádhernou baletní sekvenci, se film strnule šine vpřed,  jako smuteční průvod v očekávání labutí písně. Atmosféře filmu velmi pomáhá vynikající hudba. Vera Karalli byla balerínou Bolšoj teatru v Moskvě a proto z jejího baletního vystoupení, jež tak uhrane hraběte Glinskiho, vyzařuje taková síla. A že ve finále malířovo mistrovské dílo zůstane našim očím skryto? Ale kdeže. Leží v celé své kráse před vámi. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Melodráma s prvkami mysterióznosti. Sledujeme mladú nemú balerínu a jej stretnutie s maliarom, ktorý sa snaží namaľovať smrť... Krátkometrážny snímok má viacero rovín ( romantickú, dramatickú i temnú ) a kompaktne drží pohromade. Druhý komentár. ()

Joye 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasné melodrama. Tempo buď velmi pomalé nebo zastavené. Jevgenij Bauer se snažil o malířskou kvalitu filmového záběru. Jen škoda, že jsme nemohli spatřit obraz SMRTI. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama