Reklama

Reklama

Umirayushchiy Lebed

  • Rusko Умирающий лебедь (více)

Obsahy(1)

Tragický příběh němé tanečnice Gizelly, která během baletního vystoupení v roli "Umírající labutě" upoutá pozornost šíleného malíře, hraběte Glinského. Ten hledá pravou podobu smrti a nachází ji v "Umírající labuti". Gizella po čase potká bývalého přítele Viktora a znovu se zamiluje. Glinskij se svého symbolu smrti ale nechce vzdát. (wero1000)

(více)

Recenze (5)

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Příběh němé dívky Gizelly, která miluje tanec a po zklamání v lásce odjede do města, aby se stala baletkou a svůj bol využila ve ztvárnění umírající labuti. To zaujme excentrického malíře, který ji požádá, aby mu stála modelem, protože v jejím ztvárnění konečně pohlédl do tváře smrti. Co ale udělá, když jeho modelka začne být šťastná? Příběh je komplexní a herecké výkony velmi slušné. Navíc prostředí vypadá jak v Itálii a je radost na to koukat. ()

Joye 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasné melodrama. Tempo buď velmi pomalé nebo zastavené. Jevgenij Bauer se snažil o malířskou kvalitu filmového záběru. Jen škoda, že jsme nemohli spatřit obraz SMRTI. ()

Reklama

PetersCZ 

všechny recenze uživatele

Fascinující, protkané emocemi, líbezné a přitom ponuré... Tohle je masterpiece. Wow. Husí kůži budu mít ještě hodně dlouho. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Melodráma s prvkami mysterióznosti. Sledujeme mladú nemú balerínu a jej stretnutie s maliarom, ktorý sa snaží namaľovať smrť... Krátkometrážny snímok má viacero rovín ( romantickú, dramatickú i temnú ) a kompaktne drží pohromade. Druhý komentár. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Precizní. Jinak ten film popsat nejde. Není zde záběr či mezititulek, jenž by byl navíc. Až na pár vzácných vzplanutí a nádhernou baletní sekvenci, se film strnule šine vpřed,  jako smuteční průvod v očekávání labutí písně. Atmosféře filmu velmi pomáhá vynikající hudba. Vera Karalli byla balerínou Bolšoj teatru v Moskvě a proto z jejího baletního vystoupení, jež tak uhrane hraběte Glinskiho, vyzařuje taková síla. A že ve finále malířovo mistrovské dílo zůstane našim očím skryto? Ale kdeže. Leží v celé své kráse před vámi. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama