Reklama

Reklama

Jedné noci v jednom městě

  • USA One Night in City
Trailer

Obsahy(1)

Víte, co se stane, když si člověk přišije cizí ucho? Můžete v noci na Žižkově potkat džina, který splní všemožná přání? Myslíte si, že jsou ještě místa, kde se zastaví čas? Víte, co může narušit vystoupení hmyzího cirkusu, jaké má cíle městský myslivec a co vzrušuje jeho sousedy? Může se přátelit kapr se stromem? Může! (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem: Samoúčelné neveselé panoptikum, kterému nechybí ani tak smysl, jako spíš trocha hloubky a možná i poezie. Nestačí vzít podivné figurky a přidělit jim podivné příběhy. Světlou výjimkou je povídka o Větvičkovi a Ploutvičkovi, která jednoznačně převálcovala všechno ostatní. Na druhé místo jsem chtěla dát opileckou povídku o Džinovi - ale pak jsem si uvědomila, že mi utkvěla v paměti patrně proto, že byla poslední ... :-)) ... 2,5* ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Jedné noci v jednom městě není úchvatným loutkovým filmem, spokojeni budou především soudobí vyhledavači mondénního proudu extrémní bizarnosti. Cítím z díla špatně skrývanou snahu zaujmout za každou cenu, bizarnosti se stávají nepřesvědčivou úlitbou marnivé sebestřednosti a o smysluplném vyznění point nelze vůbec hovořit. Jan Balej má sice osobitý styl a výtvarná stránka filmu vzbuzuje naději k zajímavému zážitku, ale léčba šokem je samoúčelná a prokazuje pouze technickou zručnost tvůrce. Film se tak řadí k typickým spotřebním produktům moderní doby, kdy je forma a lpění na nesystematickém reji zrůdnosti nadřazena obsahu a myšlence. Pochopitelně zaujmou okamžiky a ocenit se musí i profesní zručnost. Plesat nad prázdnotou sdělení netřeba. Ať žije konzum! A jeho prázdná sdělení v šedobílé barvě děsu. Nadšení obdivovatelé extravagantně pompézní pózy se, ke štěstí Jana Baleje, najdou bez větších problémů. Já se bez podobné zábavy bez potíží obejdu. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ten film má mnoho kladů. Výbornou animaci, kulisy, provedení masek a výpravu, dá-li se tento pojem použít v animovaném filmu. Skvělá hudba. Trochu jsem se bál toho "horroru", ale hned úvodní "příběh" s hmyzím cirkusem mě přesvědčil o tom, že i tohle tu bude (je to docela psycho) a následující mysteriózní atmosféra byla taky v pohodě. Ten film má však jeden dost velký a podstatný zápor, který může všechno výše zmíněné převálcovat. NIkdy nebude fungovat takhle v jednom kuse. Při hodinové projekci je to prostě utrpení. Občas je to totiž opravdu jen snůška náhlých a ne zcela propracovaných nápadů, které by třeba výtečně fungovali a působili jako krátké štěky. Rozkouskovat to, byla by to paráda. Protože některé příběhy a sekvence filmu jsou dost nudné. Občas jsem měl problém udržet oči otevřené. Zde toilk opěvovaný příběh Větvičky a Ploutvičky mi přišel nesnesitelný a dost nudný. Naopak, již zmíněné hmyzí zrcadlo, zvířecí kremační pracovník, přišité ucho nebo džin, mi přišly docela dobré a vidět je postupně jako samostatné celky a ne jako jeden plácající se hodinový paskvil, možná bych šel s hodnocením i výše. ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Když měl tenhle filmek vyjít na DVD, hrozně jsem se na něj těšila. Bohužel každý můj pokus dokoukat ho do konce končil usnutím u první povídky. Nakonec jsem na každou povídku koukala samostatně, ale s velkým přemáháním a sirkami v očích jsem dílko dokoukala, ale nějak mě to vůbec ničím nenadchlo. Hvězdičku dávám za originalitu loutek. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Je to trochu ošidné hodnotit všechny povídky dohromady, neboť nebýt povídek Větvičky a Ploutvičky a Jedné noci v jednom městě je celý tento filmový špalíček o ničem. V několika prvních povídkách zaujme pouze výtvarná stránka a chaotická snaha o sdělení příběhů bez jakékoli pointy. Animace je sice dobrá, ale hýbe se jen "kostra" loutek, žádné vychytávky nejsou a při šňupání bílého prášku se do animace navíc vloudí docela dost viditelná chyba, která si myslím by se neměla v běžně distribuovaném filmu objevit - v prášku, co zbyl na stole se objeví prázdná místa, patrně poté, co někdo z animátorů sáhnul do scény rukou. Větvička a Ploutvička je pak příběh z jiné stránky, je krásně poeticky naservírován, postavičky mají odlišné výtvarné zpracování, které se mi líbilo mnohem více a současně je propracována základní mimika, tedy pohyb pusy Ploutvičky a pohyby očí. Jenom ten konec povídky zase vyšumí poněkud do ztracena. Povídka Jedné noci v jednom městě působí sice asi nejméně originálně, ale jako jediná má slušnou pointu a animace je zde na podobné úrovni jako ve Větvičkovi a Ploutvičkovi. Povídky na konci jsou lepší než ty začátku, ale na dvě vyzdvižené zdaleka nemají. Zejména v úvodních povídkách mi lezla na nervy až příliš výrazná hudba s nějakým trianglem, který cinknul vždycky, když se zrovna nic extra důležitého nedělo, což bylo opravdu až příliš často. *** Ve zkratce: Soubor animovaných povídek, z nichž několik je alespoň co se týče animace a výtvarného zpracování špičkových. Jen ten děj a způsob předání nějakého zážitku divákovi většinou dost pokulhávaly. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Některé dekorace byly vysoké i dva metry, a tak animátor s kameramanem museli lézt po štaflích. (Cherish)
  • Některé loutky dosahovaly výšky až 75 cm, oproti běžným 25 cm. Animátoři pro ně proto mohli používat reálné předměty. Nakupovali pro ně oblečení po second handech a ručičky postav byly odlitky dětských rukou. (Cherish)
  • Janu Balejovi film Jedné noci v jednom městě vysloužil Českého lva za nejlepší výtvarný počin. (Rodriguez)

Reklama

Reklama