Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Série 15 (2016) (série)


Úder z nebes (S15E03)

(epizoda)
  • Česko Výšková katastrofa (více)

Obsahy(1)

4. října 1992. Z amsterdamského letiště Schiphol vzlétl nákladní let společnosti El Al do Tel Avivu se zkušenou posádkou. Krátce nato se letadlo silně otřáslo a začalo se prudce naklánět doprava. Přístroje ukazovaly výpadek dvou ze čtyř motorů, obou na pravé straně. Vzhledem k nerovnoměrnému tahu se dal letoun vyrovnat jen s obtížemi, nicméně kapitán řízení ovládl. Potom se v kokpitu rozezněla výstraha signalizující požár jednoho z motorů. Navíc začaly selhávat hydraulické systémy, které umožňují manévry během letu. Přestože posádka neznala povahu a rozsah poškození, dokázala letoun otočit k letišti a začala klesat, aby nalétla do osy dráhy. Krátce před dosednutím vysunula podvozek a klapky. Na letiště už ale nedoletěli. Letadlo se náhle přetočilo doprava a řítilo se k zemi. Narazilo do desetipatrového bytového komplexu a vybuchlo. Zahynuli všichni tři piloti a více než čtyřicet osob na zemi. Byla to nejhorší letecká katastrofa v dějinách Holandska... (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Masaker, až husia koža. Žijete si v nejakom paneláku, výškovej budove a smrť si vás nájde tým, že vám do baráku vpáli obrovské lietadlo a rozdelí ho na polovicu. Strašné náhody prináša život. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna součástka, co drží pilon nevydržela a nestalo se to jednou, ale dvakrát, než došlo k nápravě. Sedáte u televize  najednou vám na hlavu spadne obří letadlo, to si nevymyslíš. ()

Reklama

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jj únava materiálu je věc, která se nedá jen tak odhalit a může vzniknout kdykoliv... 😢 Je smutné, že náprava vznikla až po 2 smrtelných katastrofách... Ale jak ukazuje tento seriál tak je to běžná praxe 😃😃😃 Jinak to musel být rachot, když do baráku narazí letadlo plné benzínu... Holt s tímto nikdo nic nenadělá... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • V epizóde je zmienený aj ďalší pád Boeingu 747, ktorý sa odohral ani nie rok predtým na Taiwane. Jedná sa o let China Airlines 358. (ČSFD)
  • Týmto nešťastím sa zaoberal aj seriál Sekundy pred katastrofou v epizóde Amsterdam Air Crash. (ČSFD)

Reklama

Reklama