Reklama

Reklama

Ledová smrt

  • Česko Ledová kořist (více)
Trailer

Partia snowboardistov sa vyberie za pôžitkami do vysokohorskej oblasti. Po zranení jedného z nich sú nútení vyhľadať pomoc - a jediným útočiskom sa zdá byť horská chata v jednej z dolín. Tá je opustená a bez funkčného telefónu, zato s poriadnou zásobou alkoholu a množstvom prázdnych izieb. Niekto alebo niečo sa však v chate predsa len ukrýva. A prvú obeť delí od smrti iba krátky okamih. Kratší ako švihnutie horolozeckým krompáčom... (Nick Tow)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Bohapustá rutina, která má naprosto identické schéma například s (horším) Pachem krve či (lepším) Wolf Creekem. Abych to fofrem shrnul: Fritt Vilt má k dobru atmosférické prostředí hor zahalených do slušivého modrozeleného filtru, zručný střih, přijatelně se chovající sympatické postavy a místy slušné napětí (zejména první vražda). Nohy podráží krutá neoriginalita a přemíra klišé (závěr), stejně jako gigantický WTF faktor - opět tu máme oblast, v níž se ztrácejí pravděpodobně desítky lidí a přesto nikoho nikdy nenapadlo prohledat opuštěný hotel, ačkoliv je zjevně jedinou budovou v okolí a jsou v něm nepříliš důmyslně ukryté tuny věcí po obětech... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Norská horská vyvražďovačka, která se způsobem snímaní snaží přinést dynamičnost, ale jinak poslušně rezignuje na jakýkoliv žánrový odklon. Po demonstraci praktičnosti se dá odhadnout, kdo přežije, kvůli zvýrazňovanému rysu ala Gorbačov tušíte, kdo se ohání cepínem pro troly, když se někde objeví náboj do brokovnice, bude začas použit a když si jedna z postav nasadí na hlavu čepici z olympiády v Lillehammeru, dělá ze sebe ještě chvíli nechápavého vola. Škoda, že tohle horské středisko nenavštívili snowboarďáci Rendy a Klín. Hrozně rád bych se díval, jak jim pan domácí modeluje ze střev žirafy.. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Prostředí velmi poutavé, kamera zajímavá, postavy příjemné, hlavní hrdinka až sympatická. Jen ta zápletka s příběhem jsou tak trošku tuctově nezajímavé. I když musím za pozitivum uznat fakt, že záporáka před kameru moc nestrkali, kdyby jo (a točit to Amíci, asi by se tak stalo, ono vlastně část pozitivního vyznění filmu tvoří fakt, že je tak nějak norsky exotický), bylo by to jen v neprospěch filmu. Jako ono to je fajn, kouká se na to hezky, ty postavy vás neserou, naopak, cítíte se jako šestý z party, že pointu prokouknete během několika minut filmu nijak neuškodí, i tu atmosféru to má, jen prostě celou dobu čekáte, že se stane něco více. A ono ne. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že když už je to horor od seveřanů, tak ho obohatí o své typické nápady nebo zajímavý scénář. Po filmu musím se zklamanou tváří konstatovat, že se jedná pouze o doslovné kopírování desítek amerických hororů. A to téměř scénu od scény, marně jsem hledal nějaký originální nápad. Hudba a kamera pěkná, herci sympatičtí, ale to je tak vše. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

7/10...Karlovarské kino Čas uvádí strašidelnou půlnoční projekci: Krvavá lázeň po norsku. Pětice sympatických snowboardistů zabloudí do opuštěné horské chaty skrývající zásoby alkoholu, jednu sekeru a nejedno překvapení...Několikrát jsem málem vyletěla z kůže strachem a několikrát hrůzou: nad absencí logiky a předvídatelností. Přežila jsem svůj první horor bez ztráty vědomí, nezařadila jsem se k té čtvrtině publika, která po prvním masakru prchla do bezpečí, a jak se nejen ve Skandinávii říká: DEN SOM LER SIST, LER BEST:) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v nórskom pohorí Jotunheimen a trvalo od 17. januára 2006 do 4. marca 2006. (MikaelSVK)
  • Hotel, v ktorom sa film odohráva, v skutočnosti nesie názov Hotel Leirvassbu. Jeho adresa je 2687 Bøverdalen, Nórsko. (BoredKid)
  • Keď Jannicke (Ingrid Bolsø Berdal) ide skontrolovať Ingunn (Viktoria Winge), dvere do izby sa otvárajú smerom von. Keď sa Jannicke vracia s Morten (Rolf Kristian Larsen) a Mikal (Endre Martin Midtstigen), dvere sa otvoria dovnútra. (misterz)

Související novinky

Svensk Filmindustri mění vedení

Svensk Filmindustri mění vedení

24.04.2014

Michael Fleischer, generální ředitel SF Film v Dánsku, a Guttorm Peterson, SF Norge v Norsku, ohlásili po více než deseti letech své působnosti ve Svensk Filmindustri svůj odchod. Fleischer u… (více)

Reklama

Reklama