Reklama

Reklama

Vlkodav z kmene Šedých psů

  • Česko Vlkodav z rodu Šedých psů (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Vesnice Šedých psů byla pobita temným přisluhovačem Zhadobou, jenž se snažil vzkřísit bohyni Morannu. Ten den měli všichni Šedí psi zemřít, jeden však přežil - syn statného kováře Mezhamira. Ten je prodán do otroctví, aby nadosmrti pracoval v diamantových dolech. Osudem otroka je v dolech zemřít. Chlapec vyroste, přijme jméno Vlkodav a vymaní se z područí otrokářů vybojováním své svobody. Vlkodav započne svou pouť, při které jako první otrok hodlá změnit svůj osud a pomstít vyhlazení své rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (284)

Phobia 

všechny recenze uživatele

KLADY: 1) kouzelná slovanská mytologie, 2) dokonalý netopýr, 3) pěkná výprava ve spojení s líbeznými kulisami, 4) sympatický hlavní hrdina. ZÁPORY: 1) hlavní hrdina má jediný konstantně pochmurný výraz tváře, 2)+3)+4) scénář je hodný leda počítačové RPG hry - spousta WTF momentů bez špetky logiky, co nevyřeší hyperklaďas svým mečem, řeší nahodile božstva, 5) mizerný střih zvláště při soubojích. Takový "Barbar Conan" (silná inspirace, ne-li přímo vykrádačka) naroubovaný "Mrazíkem", výsledek je rozpačitý. Při svém pozitivním přístupu k fantasy a z vzhledem ke zdejšímu solidnímu hodnocení (to jsem fakt tolik náročná?) jsem prostě čekala něco lepšího, něco dospělejšího - tady se nemůžu zbavit hořkého pocitu, že tvůrci mají ctitele fantasy za mentálně znevýhodněné. Nápodobně, páni filmaři, nápodobně! Díky tomu netradičnímu slovanskému náboji hodnotím nadprůměrem, ale stejně je k pláči, jak skvělý film to mohl být. Připouštím, není mnoho lepších heroic fantasy (další smutný důkaz diletantství filmařů). 59% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nejsem příznivcem fantasy s čaroději, draky, hrdiny a zloduchy... Čekal jsem trochu víc středověku ani nevím proč snad díky coveru DVD. Ale i tak musím říct, že se vyzuál podařil a já to v klidu nezívajíc dokoukal. Rusové jsou evidentně ve formě a zatím vše co jsem viděl nově natočeno stálo za vidění. * * * ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Velké naděje plynoucí z očekávání neamerické fantasy brzy pohltila nuda, která poskytla prostor kritickému posuzování práce kamery i střihu, upozornila na opakované zdůrazňování detailů, předpokládajících slaboduchost diváka a nenabídla možnost sympatizovat snad s žádnou z postav příběhu, nejméně však s hlavní - zjizveným, zamlklým bijcem bez náznaku emocí, kterému držet palce prostě nešlo. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Přeefektované, neuspokojivé a téměř až nechtěně směšné finále sráží Vlkodava do zbytečně průměrných vod. Tedy do vod kam jeho ušpiněná východní nátura ani náhodou nepatří. On totiž chasník co si svou cestu ke slávě krvavě prosekává zapařenými lesy skrze tucty protivníků v době, kdy přes všechny ty rodinné fantasy není pomalu ani kam šlápnout, vyloženě potěší. Zvlášť, když ho zuby nechty podporuje Rybnikovova hudba, která i z tak odpadových scén jako je ta flashbacková z dolů dokáže vymlátit první poslední. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Čistokrvná fantasy, ktorá ma v sebe tú správnu pohanskú surovosť. Scenár je možno len zlepenec niekoľkých epizód, ale vizuálne sa je na čo pozerať. Vlkodav je jeden z najsympatickejších týpkov s mečom (prípadne, na čo sa pri "našich" predkoch často zabúda s kopijou). Film má bližšie ku CONANOVI ako k LOTRovi, ale aj tak má pôsobivú Jacksonovskú výpravu. Dobrodružná romantika ma aj napriek chybám filmu dostala, podobne ako pri menej vydarenej CESTE BOJOVNÍKA. Fantasy žije... ()

Galerie (62)

Zajímavosti (4)

  • Vlkodav z kmene šedých psů je uváděn jako druhý nejdražší post-sovětský ruský film. Oficiálně se mluví o rozpočtu 10 milionů dolarů, některé zdroje však tvrdí, že uvedená částka je pouze polovinou skutečného rozpočtu. (Rodriguez)
  • Exteriéry byly kompletně natáčeny na Slovensku. (Arakasi)
  • Snímek byl natočen na motivy fantasy série "Volkodav" od ruské spisovatelky Marie Semyonové. (ČSFD)

Reklama

Reklama