Reklama

Reklama

Vlkodav z kmene Šedých psů

  • Česko Vlkodav z rodu Šedých psů (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Vesnice Šedých psů byla pobita temným přisluhovačem Zhadobou, jenž se snažil vzkřísit bohyni Morannu. Ten den měli všichni Šedí psi zemřít, jeden však přežil - syn statného kováře Mezhamira. Ten je prodán do otroctví, aby nadosmrti pracoval v diamantových dolech. Osudem otroka je v dolech zemřít. Chlapec vyroste, přijme jméno Vlkodav a vymaní se z područí otrokářů vybojováním své svobody. Vlkodav započne svou pouť, při které jako první otrok hodlá změnit svůj osud a pomstít vyhlazení své rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (284)

Naslund 

všechny recenze uživatele

Pokus o točení žánrů, které mám rád, bych měl ocenit, ale něco brzdí moje ruce tak učinit. Asi to, že autor si prostě přisvojil pár scén i se známými záběry z několika jeho oblíbených filmů a proložil je ňákým jakoby příběhem bez hlavy a paty. Myslím, že nejsem moc náročnej a tohle bych nějak přestál, ale ten hlavní hrdina všechno pohřbil… Tak kladnej, až bych se radši dal na stranu zla, aby se se mnou nestalo to samé, co se stalo z něj. Prostě nevtipnej prosťáček, kterej je kladnej snad ve všem, v čem to jde. Kdyby to bylo opravdový fantasy, tak by patřil mezi potravu šípů, nebo mezi přílohy ve večeři pořádné chlupaté bestie. Co se týče ženského obsazení, je to úplně o něčem jiném. Tady by měl někdo dostat oskara za výběr ženského obsazení… bohužel zatím se tato cena nikde neuděluje a přitom už pomohla tolika filmům k lepšímu hodnocení. Vlastně kvůli tomu a super sově jsem se až tolik nenudil. Tak mě napadá, že si do komentáře zase vzpomínám na další sovu. To už je podezřelé… ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Přes počáteční nedůvěru jsem skončila naprosto dojatá a obrozená. Asi teď potřebuju přesně takový typ filmů, západní naleštěnosti se mi zajedly. Chci meditativní fantasy o tom, jak chlapi v dlouhých parukách chodí po horách, hledají pro sebe silné ženy-kněžky, lámou kletby i osud a sem tam někoho posekají. ()

Reklama

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Conan, Pán šelem a další sword&fantasy dohromady, polité omáčkou slovanských legend a bájí, zabalené v alobalu z ruského hliníku. Souboje mají jistě dobrou choreografii, ale mě to narušoval podivný střih. Není to zlé, ale je to trošku nedotažené a ta čtvrtá hvězda by byla, nebýt právě toho střihu. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Žánr fantasy byl sice na začátku tisíciletí silně nakopnutý Pánem Prstenů,ale poslední dobou jeho pověst upadá a utápí se v nedomrlých pohádkách cílících čistě na děti,jako jsou Letopisy Narnie nebo Zlatý kompas.Hollywood zkrátka obstojně zabil žánr,ze kterého mohl při troše snahy ždímat peníze ještě dlouhá léta.Jeho fanoušci tak musí obracet zrak do Evropy,kde poslední dobou vznikají sice levnější,zato ale správně nekompromisní a zdařilé kousky,které svou špinavou a drsnou atmosférou dávají fandům naději na lepší zítřky.Po výborném Solomonu Kaneovi jsem narazil na další podobný případ,který nám darovali naši ruští bratři.Vlkodav trpí značnou řadou neduhů,často vykrádá co může a jeho do znační míry nezvládnuté finále trochu brzdí mé nadšení z něj,pořád z něj ale čiší obrovské nadšení a především má takový správný,řekl bych zaklínačovský,feeling,kde je místo na procházení nádhernou krajinou,návštěvy středověkých měst i na brutální souboje a bitvy.K tomu má charismatického hlavního hrdinu,který v podobných filmech znamená půl úspěchu a až překvapivě zdařilé efekty,které občas trochu haprují,ale ve výsledku si zaslouží velkou pochvalu.Už zmiňované finále sice film hodně sráží a srovnání s nejlepšími fantasy kousky neunese,ale v tomto případě budu rád schovívavý a přihodím čtvrtou hvězdičku k dobru.Za tu upřímnou a sympatickou snahu. 75 % ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne príjemné prekvapenie. Za 10 miliónov dolárov (tržby: 20 miliónov) Rusi ponúkajú dospelú heroic fantasy plnú solídne natočených súbojov a veľmi dobrých digitálnych efektov (ten netopier je vážne počítačový?!). Všetko je farebne prefiltrované, takže film má miestami takmer "prsteňovskú" atmosféru. Vadili mi neurčité "xenovské" kostýmy a zle prilepené parochne, ale na druhej strane aj tieto veci posilnili ten špinavý, zablatený, krvou postriekaný vizuál. Po príbehovej stránke nejde o žiadne prevratné veľdielo (hlavne úvod je čistá kópia Barbara Conana), "prekvapivé" zraty su zúfalo predvídateľné, ale má to rýchle tempo, charizmatického hlavného geroja a hlavne je to také... naše. Nielen kvôli slovenským exteriérom, ale hlavne Morenou, Perúnom a ďalšími slovanskými prvkami. Objektívne by si to asi zaslúžilo iba 3*, ale ako milovník a autor slovanskej fantasy musím tomuto počinu trochu neférovo nadržiavať. ;-) Okrem toho: je to asi stokrát lepšie ako poľský Zaklínač. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy fantasy série "Volkodav" od ruské spisovatelky Marie Semyonové. (ČSFD)
  • Exteriéry byly kompletně natáčeny na Slovensku. (Arakasi)
  • K tomuto filmu existuje i PC hra, jmenuje se „Requital“. (jackie7)

Reklama

Reklama