Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Havárie v atomové elektrárně nedaleko Frankfurtu vyvolá v místních obyvatelích paniku. Nad elektrárnou se utvoří obrovský radioaktivní mrak, který se řítí na město Schlitz. Všichni obyvatelé bezprostředního okolí elektrárny jsou okamžitě ozářeni a 38,000 lidí během krátké doby umírá. Ti šťastní, kteří bydlí trochu dále, se snaží před radioaktivitou uniknout. Mezi jinými se o útěk pokouší i šestnáctiletá Hannah a její přítel Elmar. Elmarovi se podaří uniknout v poslední chvíli, ale Hannah se zdrží a je kontaminována. Jejich hluboká láska je však i nadále drží pohromadě: Almar umístí Hannah do sanatoria, líbají se, objímají, milují…Almar brzy zjišťuje, že je taky kontaminován. Ačkoliv se jejich situace zdá být beznadějná, jejich láska jim pomáhá překonat všechna úskalí. Možná, že nebudou žít navždy, ale budou bojovat za každý kousíček naděje a štěstí – a nakonec zjistí, že krátký život naplněný opravdovou láskou, může znamenat hodně… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Němci, jak jsou nevyzpytatelní! A ohledně filmové tvory to platí ještě dvojnásob. Z hromady jejich opravdu nechutně stupidních filmů, kterou v současné době produkují občas vyklouzne klenot hodný maximální pozornosti (Život stavba povolena, V červenci, Klepání na nebeskou bránu, Lola běží o život, Bílé peklo...). Mrak sice nedosahuje kvalit výše zmíněných, ale rozhodně to není klasický německý brak kterých jsou naše televize plné. Ačkoli začíná jako ta nejhorší německá limonáda - osmnáctiletý beatník od bohatých rodičů žije sám svůj nevázaný a obdivuhodně nezávislý život, když potká ji, popíjejí colu a chtějí se mít rádi. Ale ještě předtím se musí vypořádat (postrčení a domluva) s partu frajírků, kteří jim jejich vztah znepříjemňují. V tuto chvili jsem film přestal sledovat, protože to vypadalo jako extrémní krávovina. Pak se ozval jaderný poplach a já opět zbystřil. Počátěční zmatek a chaos je natočen působivě a nekýčovitě a prožívá ho i divák. Dovídáme se že vybouchla nějaká elektrárna a že je potřeba rychle zmizet. Když malého brášku hlavní hrdinky rozmašíruje auto, které ani nezastaví (nápaditá, působivá, skvělá scéna) padla mi čelist. Když postavy začnou myslet především na sebe a záchranu svého života, je to svěží závan mezi kýčovité scénáře katastrofických filmů. Nicméně v druhé polovině filmu se opět začne rozvíjet především lovestory shakespearovských milenců. Ale stále je to v mezích, nic nevypadá hloupě, dokonce to člověk fakt prožívá. 8/10, ten film mě moc příjemně překvapil a hlavně je to takové pěkně reálné. ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

FIlm ukazuje celkem reálné skutečnosti, jak by to asi vypadalo, kdyby se na lidstvo snesla taková pohroma, jako výbuch jaderné elektrárny. Díky Bohu za to, že tvůrci zachytili reakce jen obyčejných lidí a vůbec nezmiňovali důvod výbuchu. Začátek jasně boduje v napětí, poté už film upadá do celkem mdlého konce. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Pro me prijemne prekvapeni, necekal jsem tak dobry film. Sice se najde nekolik hluchych mist, jinak ale film stoji za pozornost. Libilo se mi, ze nijak nechtel autor dokazovat, jak jsou nebo nejsou v Nemecku pripraveni na katastrofu ( pripraveny nebude asi stejne nikdo ). Snimek obsahuje i nekolik velice silnych momentu, panika je take velice dobre vystizena. Dobra hudba. Mezi trema a ctyrma hvezdickama, pro slabe hodnoceni zaokrouhluji smerem nahoru. ()

baruss 

všechny recenze uživatele

Nemecká dráma v katastrofickom kabáte... plusy (+) tohto filmu sú: 1. nehrá sa na to kto, čo, prečo, ako spôsobil 2. nenachádza sa tu žiadnu nesmrteľný superhrdina, kotrý sa o milimetre uhýba padajúcim troskám a výbuchy na ňom zanechávajú stopu iba v podobe čiernych sadzí. 3. Na rozdiel od amerických filmov, je popretá autorita polície.. kým v amerických katastrofických béčkach, kto poslúchne výzvu polície má šancu na prežitie a kto polícii vzdoruje dostane sa do nenormálnych trablov.. V tomto filme je to presný opak... Kto prepadne histérii má šancu prežiť... (taká je krutá realita).. mínusy (-) tohto filmu z môjho pohľadu: 1. teen movie, film o tínežerskej láske na strednej škole.. a ako inak musí v páre byť triedny podivín 2. nezmyslené, nenápadité a len minimálne vysvetlené myšlienkové pochody všetkých postáv.. 3. opriem sa do jedného konkrétneho detailu.. postava učiteľa obmedzuje slobodu pohybu a slobodnú vôľu plnoletej osoby... neviem, či si nemecký študenti si nechajú srať od učiteľov na hlavy alebo majú nemeckí učitelia väčšie právomoci ako tí naši, ale toto by žiadnemu učiteľovi neprešlo pokiaľ by to urobil mne... ani by som sa s ním nebavil... ak chcem opustiť školu snáď mám na to právo a on má povinnosť zaznačiť moju neprítomnosť do nejakého hárk labo spisu... a nie presviedčať aby som zostal... zhrnutie na koniec... atmosféra paniky je nenapínavá a dramatická zložka filmu je nudná,,, light-katastrofický film s úplne prirodzeným nehappyendovým koncom.. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

celkom to tí nemci zvládli. Ľahký katastrofický filmík s plynulým scenárom, okatými prsnatými nemkami, až na pár patetických kúskov, a technických blbôstok .... sa to dalo pozerať. Film určite podporuje Merkelovej tendencie odstávky všetkých "atomwerke" s cieľom prejsť na druhotné zdroje, nech nás to stojí čokoľvek, hlavná vec, že nie naše životy. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Mezi 47. a 48. minutou můžeme zahlédnout český vůz Škoda Fabia. (Skarface)
  • Založeno na velmi úspěšném románu od spisovatelky Gudrun Pausewang. (Valsadora)

Reklama

Reklama