Reklama

Reklama

Labilní muž, který se dostal ven z psychiatrické léčebny, se snaží přesvědčit svou dceru, že někde na předměstí je zakopán španělský zlatý poklad. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Stačila by tři slova: Evan Rachel Wood. Že jsem to ale já, tak ještě rád zmíním chvályhodného Michaela Douglase, který sice se stářím nezapomíná dobře hrát, ale na druhou stranu se těm lepším "starším" rolím stále vyhýbá. Co má sympatický stařík za lubem, to mi nedá spát, a určitě pro nás filmové kritiky ještě chystá něco velkého... Pochválím také neobyčejný konec, který se řadí do škatulky "každý si může myslet něco jiného". To je jako s dobrými knihami, které ze svých stránek na konci vyplivnou takovou podivnost, že se člověk diví, jestli čte pořád to samé, a jestli mu něco neuniklo. Stejně tak totiž i Král Kalifornie končí způsobem, kdy jsem byl v pokušení otevřít pusu dokořán. Ale ne kvůli nějakému WTF momentu, nýbrž díky bezvadné momentce, která dodává pointu celému příběhu. Mike Cahill je frajer. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Takhle by asi vypadal Oliver Twist, kdyby ho přesadili do americké reality a nechali mu jednu polovinu rodiče. Ta polovina se jmenuje Michael Douglas, je udesne fousata a roztomile silena, hraje si na Lovce pokladu a hleda smysl zivota mezi bagry a detektory kovu. Atmosfericke, civilni a zvlastnim zpusobem pronikave. Snilci vsech zemi a vyznani, spojte se. Zatimco budete hledat, Evan Rachel Wood za vas odpracuje par smen u McDonalda. ()

Reklama

miki68cz 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem to, kéž by každý režisérský debut byl tak úspěšný. Mike Cahill vsadil na jednoduchost námětu a jako trumfová esa vysypal z rukávu Michaela Douglase a Ewan R.Wood. Trumfy nezklamaly a přirozeně krásná Ewan a v mile bláznivého otce převtělený Michael hrají jako z partesu a dodávají filmu lidskost. Nevím přesně proč ale Michael ve mně svým výkonem vyvolal vzpomínky na Roberta De Nira v Čase probuzení. Děkuji Miku Cahille a jen tak dál. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Typický zástupce tzv. "cute indie" stylu. Michael Douglas jako sympatický taťulda posedlý zlatou horečkou, Evan Rachel Wood jako starostlivá a velmi sexy dcera a do toho všeho uvolněná atmosféra, příjemný soundtrack a malé vyprávění o velkých věcech... víte jak to začne a skončí, ale přesto vám jen těžko něco smete úsměv ze rtů. Solidní debut a tvůrce hodný sledování. Vlastně ani nevím, jestli od něj potřebuju větší hloubku a silnější charaktery. Tohle nezávazné hraní mě totiž dost bavilo. (70%) ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové filmy mám rád, ale tento si místo v mé oblíbenosti nezískal. Tvůrci zřejmě měli úmysl vytvořit ,,obyčejný a nezávislý" film, který občas pobaví a bude řešit všední problémy. Jenže pobavil pouze dvakrát a celkově jsem se nudil. Vždyť hlavní příběh nemá co říct. A u takovýchto filmů by měl. Většinu rozpočtu zaplatil několikrát zde propagovaný fast food, což také nechápu. Co má co dělat reklama, možná nepřímá, v tomto filmu? Jen děkuji za číňany a ,,zběsilou" jízdu na motorce přítele Charlieho. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v kalifornských městech Santa Clarita, Los Angeles a Simi Valley. (Terva)
  • Mike Cahill napsal návrh scénáře již v roce 1980. (Terva)
  • Film byl z rozpočtem 10 000 000 amerických dolarů natočen za 31 dní. (Terva)

Reklama

Reklama