Reklama

Reklama

Death Note - Zápisník smrti

(seriál)
  • Česko Zápisník smrti (více)
Trailer
Animovaný / Drama / Krimi / Mysteriózní / Psychologický / Thriller
Japonsko, (2006–2007), 14 h 11 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Takeši Obata (komiks), Cugumi Óba (komiks)

Kamera:

Kazuhiro Jamada

Hrají:

Mamoru Mijano, Aja Hirano, Kazuja Nakai, Šidó Nakamura, Akeno Watanabe, Maaja Sakamoto, Nozomu Sasaki, Hiroši Ótake, Ken'iči Macujama, Keidži Fudžiwara (více)
(další profese)

Epizody(37)

Japonský středoškolák dostane do rukou mystický zápisník, který zabije každého, jehož jméno do něj napíše. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Od prvého momentu veľmi intenzívny zážitok, čo mňa ako diváka anime vôbec nevyhľadávajúceho prekvapilo asi najviac a zároveň podnietilo k väčšiemu záujmu o tento žáner. Je vôbec možné nezamilovať si postavy geniálneho študenta Lighta túžiaceho po dokonalom svete bez zločinu a minimálne rovnako geniálneho podivínskeho detektíva L? Súboj týchto charakterov na ploche netradične rozprávanej mysterióznej detektívky ma aj napriek predsa len slabšej poslednej tretine nadchol a až do samého konca tejto línie som takmer nedýchal. Už skoršia výmena ústredného rockového songu za nehodiacu sa metalovú skladbu však akoby predurčovala radikálnu zmenu štýlu a tá prišla s posunom deja o niekoľko rokov dopredu. Všetko je razom inak, inteligentné dedukcie ustupujú prekombinovanosti, nové postavy nedokážu až tak zaliezť pod kožu a výsledný dojem pomáha okrem iného zachraňovať aj finále, ktoré celkom slušne uzaviera, to o čo sa seriál snažil. Aj preto som ochotný mierne prižmúriť oko a zaspomínať na bezchybné začiatky. 90% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Viac prekombinované, než šikovné. Hlavne boli už od polovice riadne ubíjajúce všetky tie nové postavy, ktoré z ničoho nič rástli zo zeme a odkláňali vývoj príbehu... Veľká škoda, pretože koncept mi prišiel obrovsky zaujímavý a bol by som to určite dopozeral aj nebyť nadšenia môjho 15-ročného syna a jeho partie... síce jednako dopozeral v štýle "no rýchlo, poďme na to, nech už to skočí", ale nie nezaujatý. Neviem, či to spackali po dramaturgickej stránke alebo si mysleli, že to takto bude napínavejšie a vzrušujúcejšie... a spackali to tak či tak. Ale ono je to vlastne jedno! (syn mi však už stihol posunúť informáciu z internetu, že manga je lepšia a to práve v práci s postavami... takže si ju možno niekedy dám... minimálne zoznamovací účel to teda asi splnilo...) ()

Reklama

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalý, chytlavý divácký zážitek, k jemuž k samotné dokonalosti schází slabší (až moc překombinovaná) poslední třetina, kde Death note mírně ztrácí dech. Ovšem vynikající, maximálně nervy drásající finále dojem opět umocní. Boj 2 charakterů nebyl dlouho podán tak strhujícím způsobem. Je to zčásti horor, zčásti fantasy, ale převážně zajímavá detektivka se zběsilým tempem. Ovšem mírně mě zklamal fakt, že autoři poněkud zabili potenciální zajímavou myšlenku, jestli je Light, který zabíjí zločince skutečně zlý nebo dobrý. Představoval jsem si, že si s tímto motivem pohrají a pohrají si s Lightovou psychikou. Svou nejednoznačností to přímo vybízelo. Dojem ještě umocňuje působivá hudba, při níž mnohdy hezky mrazí (zvláště sborové party efektně použité při vraždách či šokujících odhaleních). ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě napadlo, že mě dokáže zaujmout anime, a ještě k tomu z Japonska. Upřímně anime není můj šálek kávy, ale díky Netflixu jsem dostal možnost zhlédnout Zápisník smrti a ve všech směrech mě zaujal. Hlavně svými zvraty a perfektním dějem. Ano, ke konci trochu docházel dech, ale první polovina seriálu byla prostě skvělá. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Ponejpr pravím, že anime není zrovna mým šálkem kávy. Avšak tento seriál je opravdu mistrovské dílo, v němž se snoubí morální otázky, pěkná animace, parádní hudba a hlavně nečekané a občas i šokující dějové zvraty. Jedinou vítkou proto zůstává občasné až příliš nelogicky se rozhodující a předpoklady činící postavy. I přesto jednoznačně 5*. ()

Galerie (1 196)

Zajímavosti (46)

  • "M" a "N" jsou jakýmsi rozdělením charakteru "L". "M" má rád sladkosti a "N" si naopak neustále rád hraje, "L" předtím měl rád sladkosti, se kterými se pořád hrál. (P. J. D.)
  • I když to na život smrtonošů nemá prakticky žádný vliv, tak mají své hodnosti. Smrtonoš Ryuk má dokonce o 2 stupně nižší hodnost než Rem. (Hannibal92)
  • Když se policie z celého světa sjíždí na konferenci Interpolu, většina členů zde má jmenovku se svým jménem a vlajku reprezentující jejich stát. Některé jmenovky nesou jména slavných reálných fotbalových hráčů z různých států a vlajky odpovídající zemím, odkud pocházejí. (glitter)

Reklama

Reklama