foto

Joseph Gordon-Levitt

  • nar. 17.2.1981 (35 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v Los Angeles, ale vyrůstal převážně v Sherman Oaks. Jeho otec, Dennis je ředitelem rádiové stanice the Pacific. Jeho matka, Jane je californská congressmanka. Joseph má staršího bratra Dana. Od šesti let hrál v divadelních muzikálech, kde si ho všiml agent, který ho začal obsazovat do mnoha televizních reklam Sunny Jim. Tím také začala jeho kariéra.

Až do roku 91 hrál jen menší role v televizních filmech a seriálech.V roce 92 přišel jeho první celovečerní debut ve filmu BEETHOVEN. Později téhož roku si zahrál malého Craiga Sheffera ve filmu TUDY TEČE ŘEKA. Ve věku dvanácti let dostal svou první hlavní roli ve filmu SWITCHING PARENTS, který byl založen na skutečných událostech. V roce 96 dostal roli Tommyho Solomona v sitcomu TAKOVÍ NORMÁLNÍ MIMOZEMŠŤANÉ, díky které se dostal do povědomí mnoha lidí a začalo si ho všímat stále více filmových producentů. V roce 99 se pak jeho kariéra naplno rozjela, díky jeho další velké roli ve filmu DESET DŮVODŮ, PROČ TĚ NENÁVIDÍM.

V roce 2001 si zahrál hlavní roli v úspěšném dramatu BLÁZNIVÝ a o dva roky později ve filmu MYSTERIOUS SKIN. V roce 2005 dostal roli v relativně úspěšném snímku ZMIZENÍ. Joseph má na svém kontě zatím slušný počet rolí, v méně či více úspěšných snímcích a díky stále novým projektům se stává divácky stále více oblíbeným.

Kryštof "deadboy" Švec

Herecká filmografie

2017 K Troop
Untitled Musical Comedy
2016 Snowden
2015 Byla to divoká noc
Muž na laně
The Muppets (TV seriál)
2014 HitRECord on TV (TV seriál)
Interview
Seth Rogen's Hilarity for Charity (TV film)
Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil
2013 Don Jon
2012 Expresní zásilka
Lincoln
Looper
Strawberry Bootlaces
Temný rytíř povstal
The Mindy Project (TV seriál)
2011 50/50
2010 Elektra Luxx
Morgan and Destiny's Eleventeenth Date: The Zeppelin Zoo
Morgan M. Morgansenovo dostaveníčko s Destiny
Počátek
Syčák Hesher
2009 G. I. Joe
Nejistota
Ženy v nesnázích
500 dní se Summer
2008 Bratři Bloomovi
Buffalo Soldiers: Odvaha a přátelství
Smrtící úder
Ve službách války
2007 Komplic
2005 Spoušť
Stín zabijáka
Vražedná čísla (TV seriál)
Zmizení
2004 Mysterious Skin
2003 Latter Days
2002 Planeta pokladů
2001 Bláznivý
2000 Lulu se vrací
Řezník, kněz a prostitutka
1999 Deset důvodů, proč tě nenávidím
1998 Halloween: H20
Sladká Jane
Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
1996 Porotce
Takoví normální mimozemšťané (TV seriál)
1995 Great Elephant Escape, The (TV film)
Krajní meze (TV seriál)
1994 Andělé
Duel v poušti
Svátost manželská
1993 Doktorka Quinnová (TV seriál)
Gregory K (TV film)
Partners (TV film)
1992 Beethoven
Teče tudy řeka
The Powers That Be (TV seriál)
1991 Miláčku jsem po smrti (TV film)
Osudy (TV film)
Plymouth (TV film)
Temné stíny (TV seriál)
1989 Settle the Score (TV film)
1988 Roseanne (TV seriál)
Soukromý pozemek (TV film)

Dokumentární

2016 Film Hawk - a.z.
2014 Lennon or McCartney - a.z.
2010 DREAMS: Cinema of the Subconscious
Inception - Making of film
2009 Not a Love Story: Making (500) Days of Summer
Summer at Sundance
2002 Dear Santa (TV film)

TV pořady

2015 Lip Sync Battle (TV pořad)
2014 Off Camera with Sam Jones (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
2014 Film Independent Spirit Awards, The (TV pořad)
86. Annual Academy Awards (TV pořad)
2013 Lady Gaga & the Muppets' Holiday Spectacular (TV pořad)
85. Annual Academy Awards (TV pořad)
2012 2012 Film Independent Spirit Awards, The (TV pořad)
2012 MTV Movie Awards (TV pořad)
2011 Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2010 (TV pořad)
2007 Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
1996 Christmas in Washington (TV pořad)
1989 More You Know, The (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

2014 HitRECord on TV (TV seriál)
2013 Don Jon
2009 Sparks

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(2 909)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace