Reklama

Reklama

Otmar Bauer Zeigt

všechny plakáty
Krátkometrážní / Experimentální
Rakousko, 1970, 5 min

Režie:

Otmar Bauer

Recenze (14)

snared 

všechny recenze uživatele

Vskutku ideální k pročištění mysli i žaludku... A to jsem si doteď myslel, že avantgardní čuně je snad jen Kurt Kren. Vřele nedoporučuju. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Forma vládne, rok vzniku je v podstatě šokující ... nemůžu jinak .... 5/5 Když Valentine s Dorou ještě svištěli tátům v koulích nebo tahali dudlíky, byli tady rakušáci, kteří se s tím dávno před nimi stejně tak nesrali. Rok vzniku neuvěřitelný, forma úžasná, i když je to na zblití, tak je to v podstatě hrozně vtipný ... Fakt jsem kroutil hlavou a to už jsem viděl ledacos ... :-D ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Hravé variovanie s obsahom vlastného žalúdka v jednom z najprovokatívnejších filmov viedenských akcionistov. Otmar Bauer predvádza za stolom kreatívne odchýlky pripomínajúce skôr konanie nesvojprávneho jedinca. Snaha šokovať, nakopnúť konzervatívnu meštiacku spoločnosť direktívnym umením náhleho nápadu, slávi v tomto kunststücke naozajstné gurmánske hody. V navonok konzervatívnych spoločenstvách, akými rakúšania nesporne sú, zvyčajne fungujú ako paralelný náprotivok odvalené subkultúry, experimentujúce s hranicou extrémov. Mimoriadne nechutné, provokačne zábavné, či dokonale zbytočné: vyberte si, ale upozorňujem, že toto pozeranie naozaj nie je pre každého. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Trpíte nenasytnou žravostí ? Pusťte si tohle a na jídlo vás přejde chuť. Tohle je vyloženě " chuťovka " pro otrlé. Že by se Lucifer Valentine inspiroval pro svou tvorbu právě tady ? ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Jestli by se o nějakým filmu napsat, že je to jeden z vrcholů zvráceného cynismu, opovržení lidskou malostí a totální výsměch všemu a všem, tak bych neváhal na jednoho z kandidátů dát tady tuto zvrhlost od Vídeňských akcionistů. Není třeba v tomhle hledat samoúčelnost, tohle je jasně namířené, řádně promyšlené a přes zvratky proceděné THE BIG FUCK YOU. A taky rozhodně nic pro slabé povahy, i já jsem se u toho v druhé půlce docela kroutil, a to je co říct. Svůj účel to rozhodně víc než splnilo. Pro nadšence do extrémních, avantgardních a nevšedních věcí povinnost. Nekompletní cenzurovaná verze ke shlédnutí zde http://www.youtube.com/watch?v=MgLm10PRaYo 9/10 ()

HenryS. 

všechny recenze uživatele

16.3. 2009:... hvězdičku za MOJI odvahu si to pustit. 29.4.2009: Po šestém zkouknutí přehodnocuji z 1* na 4.* Jsou to vlastně takové obyčejné večerní zprávy na Nově, akorát jejich obsah je zde ztvárněn do obsahu (Otmarova?) žaludku. 6.10.2009: po dalších osmi zkouknutí přehodnocuji na 5 hvězd a přemýšlím o zařazení do TOP 10. ()

hanakonochi 

všechny recenze uživatele

Ktorýkoľvek užívateľ čsfd, ktorý sa cíti ako doma (nielen) na bitevnom poli viedenských akcionistov a odhodnotil tento Schockierende Sache aspoň za štyri hviezdičky, mi môže napísať do pošty a získať tak pozvánku do SurrealMoviez.info ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Vezměte Lynchovy "Six figures getting sick", mínus five figures, mínus malířův rukopis a působivost uměleckého díla nahraďte prvoplánovou, dekadentní provokací (ve správném významu slova dekadentní-né v tom cool smyslu jak se to často chybně užívá) a vyleze vám Zeigt = Nic moc, docela nuda a esteticky o ničem, ale aspoň snahu dělat věci jinak musím ocenit. ()

Mngwa odpad!

všechny recenze uživatele

Tak co to tady máme? Viennese Actionism, co to asi může být? V anglické wikipédii píšou, že je to prej jakési nezávislé umění z předpotopních dob. A hele, v internetech je aj video, to musím vidět. Tak jen do toho. To už je ono? Fuj .. ale určitě to bude mít nějakou zajímavou a uměleckou pointu .......... no tohle, kde mám ten papírový pytlík? Uaaaaaarrrrr ..... ()

Reklama

Reklama