Reklama

Reklama

Byl to tichý muž

  • USA He Was a Quiet Man (více)
Trailer

Bob Maconel (Christian Slater) nesnáší svou práci. Vyčkává na perfektní den, kdy by mohl se vším skoncovat. V šuplíku má připravenou zbraň a 6 nábojů, které jsou přesně rozpočítány pro své cíle. Ve chvíli kdy se rozhodne jednat ho díky náhodě předběhne jeden z kolegů. Ve snaze zachránit kolegyni (Elisha Cuthbert) pro kterou kulka být určena neměla a v otázce vlastního přežití neváhá. Jeho osud se tak během několika vteřin naprosto změní a rázem se z muže, který toho příliš nenamluví stává hrdina... (-dRaGoN-)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Režijně nápadité a sympatické. Scénář si ryje v kritice dnešní společnosti nevybíravě; místy je okatě přemrštěný a doslovný, jindy nechává prostor pro vlastní interpretaci. Konec působí ucvaknutě, je očekávatelný a zároveň není. Celkově je tenhle film stejně nemocný jako doba a lidé, o nichž chce vypovídat. V průběhu sledování jsem osciloval od tří do pěti hvězd, nakonec tedy zůstanu uprostřed a chválím Christiana Slatera, který je v mírně předimenzované roli ušlápnuté kancelářské krysy přinejmenším solidní. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Naprosto depresivní příběh člověka, který je neustále přehlížen a krutě drcen svým okolím. Stereotyp každodenního života a každodenního přemáhání se, aby celá věc byla ukončena násilnou cestou na svém okolí i sobě samém, skončí ve chvíli, kdy podobně smýslející člověk předejde záměrům našeho hlavního hrdiny a vykoná vše sám. Tedy až na poslední krok, se kterým mu pomůže právě náš zoufalec, který se rázem stane hrdinou. Lidská psychika je velmi složitá a u tohohle filmu se člověk naprosto vcítí do situace, ve které by asi kohoutek zmáčkl každý. Nižší rozpočet vůbec nevadil a právě tímto bylo komorní drama umocněno. Nic složitého, jen city, které nakonec vypluly na povrch. 70% ()

Reklama

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film, který mne občas bavil (či až chytl za srdce) a pak zklamal. Celý děj se drží šuplíku s náboji a záchrany Elishy Cuthbert, ale jeho odbočky a zvraty mi celý dojem kazí. Člověk nechápe mnoho různých výlevů, či například samotný závěr. Či mi vadilo, že člověk nevěděl zda je Elisha vypočítavá mrcha, či "nový lepší člověk". Samotné herecké výkony stojí na dvojici Christian Slater a Elisha Cuthbert. Slater hraje velmi dobře a Cuthbert utáhne svoji těžkou roli výrazy i atmosférou kterou dělá a musím ji též pochválit. Ve výsledku je to tedy dosti rozporuplný film, ač s mnoha skvělými momenty (jízda po střešním parkovišti, chci tě uspokojit intimně, pohled na prsa Elishy, odvoz opilého Boba, rozhovor s Colemanem o pocitech atd...). Výsledkem je bohužel mírné zklamání a jen 3z5. ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem s hodnocením váhal, ale když jsem se znovu podíval na trailer, ta pětka tam prostě spadla. Zase tolik si to asi nezaslouží, jsou mnohem lepší filmy, ale když ono je to tak svěže a dobře natočený!! Ty počítačový ryby a ptáci a auta a vůbec všechno tam sedne naprosto dokonale, neruší ani trošku. Geniální hudba, režie, Slater i Elisha... depresívní to je, ale myslím že to byl tak trochu záměr, dost možná to mělo kontrastovat s místy, kde se film nebral až tak vážně, a fungovalo to. Takhle by asi vypadal Falling Down v režii Wese Andersona... aspoň místy :) Jestli hodnocení někdy v budoucnu změním, o víc jak 1* zaručeně ne. Napsáno, ozvučeno a za pouhých 20 dní natočeno, vše panem Cappellem... klobouk dolů. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie, ve městech Los Angeles, Burbank a West Covina. (Terva)
  • Brandon Trost získal na americkém filmovém festivalu Newport Beach Cenu poroty za nejlepší kameru. (Terva)
  • Film byl natočen za 21 dní. (Spidey3)

Reklama

Reklama