Reklama

Reklama

Byl to tichý muž

  • USA He Was a Quiet Man (více)
Trailer

Bob Maconel (Christian Slater) nesnáší svou práci. Vyčkává na perfektní den, kdy by mohl se vším skoncovat. V šuplíku má připravenou zbraň a 6 nábojů, které jsou přesně rozpočítány pro své cíle. Ve chvíli kdy se rozhodne jednat ho díky náhodě předběhne jeden z kolegů. Ve snaze zachránit kolegyni (Elisha Cuthbert) pro kterou kulka být určena neměla a v otázce vlastního přežití neváhá. Jeho osud se tak během několika vteřin naprosto změní a rázem se z muže, který toho příliš nenamluví stává hrdina... (-dRaGoN-)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film, který mne občas bavil (či až chytl za srdce) a pak zklamal. Celý děj se drží šuplíku s náboji a záchrany Elishy Cuthbert, ale jeho odbočky a zvraty mi celý dojem kazí. Člověk nechápe mnoho různých výlevů, či například samotný závěr. Či mi vadilo, že člověk nevěděl zda je Elisha vypočítavá mrcha, či "nový lepší člověk". Samotné herecké výkony stojí na dvojici Christian Slater a Elisha Cuthbert. Slater hraje velmi dobře a Cuthbert utáhne svoji těžkou roli výrazy i atmosférou kterou dělá a musím ji též pochválit. Ve výsledku je to tedy dosti rozporuplný film, ač s mnoha skvělými momenty (jízda po střešním parkovišti, chci tě uspokojit intimně, pohled na prsa Elishy, odvoz opilého Boba, rozhovor s Colemanem o pocitech atd...). Výsledkem je bohužel mírné zklamání a jen 3z5. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho se prudí kolega, až se tento utrhne a jednoho dne přijde do práce s pistolí. Jenže stejný nápad mělo v téhle podařené firmě víc lidí. Než se Bob Maconel stal vrahem, hrdinou i obětí zároveň, žil běžný život kancelářské krysy, která nenávidí svou práci i spolupracovníky, dokonce i každý čtvereční centimetr a molekulu vzduchu, kterou je s nimi nucen sdílet. Po večerech si povídal s akvarijní rybičkou a určoval kulkám v zásobníku jejich budoucí cíle. Jenže ve chvíli, kdy skutečně stiskl spoušť, všechno se změnilo. Získal postavení, respekt i lásku, ale až na vrcholu zjistil, že jeho vozík nemá brzdy… Není to příjemný film. „Ptáte se, proč jsem to udělal. Ale dali jste mi jinou možnost?“ ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Mentálny outsider, ovca miliónového stáda, ten čo potrebuje jedinú vec. Trochu pozornosti, trochu úcty, lebo je... tichý muž. Občas trochu gýčová, ale neskutočne trafná filmová hravosť vystrelujúca v dávkach pochody jedného človeka smerom k divákovi. Človeka, ktorý vo svojom úbohom živote premýšla nad tým komu daruje guľku a doma vykecáva s rybičkami. Film, ktorý zároveň odpovedá na mnohé tragédie uponáhľanej modernej doby a ak by bol zasadený do školského prostredia o generáciu nižšie, tak by to možno videli viacerí. Nie je to Fincher (Palahniuk), ale aj tak je do príjemný direkt mainstreamu. Tomu nefilmovému. Vymeniť Slatera a strojnásobiť rozpočet, inač bez výhrad. 90% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

hodně zvláštní a osobitě natočený film,který hodně mate tělem a vyžaduje divákovu pozornost.Osobně sem tichého muže viděl nadvakrát a nejsem si úplně jistý,zda mi někde něco neuteklo a konec mě dokonale zmátnul.Hereckému ansáblu s přehledem kraluje ústřední dvojice.Elisha je stále dostatečně sexy a Christian Slater je ve své roli ušlápnutého úředníčka změněn k nepoznání a zcela určitě předvádí svůj zatím nejlepší výkon.Škoda,že si k jeho postavě divák nedokáže vytvořit nějaký hlubší vztah.Alespoň mě osobně bylo nakonec celkem jedno,jestli se Bob rozhodne tak či onak...60% ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Keby bolo hovno cukrom srali by sme si do kávy Možno sa pýtate, prečo som, urobil to, čo som urobil. Ale akú ste mi dali možnosť. Ako inak by som mal získať vašu pozornosť? Všetko, čo som chcel, bolo existovať vo vašom svete. Pozoruhodný príbeh jedného melancholického chlapa ktorý si nechá srať na hlavu až sa z toho zblázni ... u mňa musím povedať dosť dobrý film ... akurát tie grcky na prsiach jednej slečny si mohli odpustiť .... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie, ve městech Los Angeles, Burbank a West Covina. (Terva)
  • Film byl natočen za 21 dní. (Spidey3)
  • Brandon Trost získal na americkém filmovém festivalu Newport Beach Cenu poroty za nejlepší kameru. (Terva)

Reklama

Reklama