Reklama

Reklama

Závěť

  • Srbsko Zavet (více)
Trailer

Starý muž jménem Živojin Markovič, žijící v odlehlé vesničce, se modlí, aby jeho vnuk Cane odjel do města, prodal svou krávu a přivedl si manželku. Ve městě se má setkat s dědečkovým nevlastním bratrem, ale ten už nežije. Místo toho se setká s jeho dvěma vnuky, dvěma dobrosrdečnými bratry, kteří jsou ale drobnými zločinci a odborníky na demolice. Cane si s těmito muži brzy rozumí a také se zamiluje do školačky Jasny, kterou si chce vzít, aby splnil slib dědečkovi. Zaplete se do rodinných záležitostí této dívky, zachrání ji i její matku před prostitucí a gangstery, které vede muž jménem Bajo. Vrátí se s nimi do vesnice včas, aby navzdory gangsterům oslavili Živojinovu svatbu se sousedkou. I když Bajo a jeho banda dělají, co můžou, aby všechno zmařili, konají se svatby dvě. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

ywo666 

všechny recenze uživatele

Totálne uletená komédia. Ešte šibnutejšia ako Čierna mačka a biely kocúr a takmer rovnako kvalitná. Prvých 30-40 minút som sa nejako nemohol scítiť s filmom ale keď som sa aklimatizoval tak mi slzy smiechu tiekli potokom. Vrelo odporúčam všetkým fanúšikom netradičného absurdného a vcelku drsného humoru. ()

venus 

všechny recenze uživatele

Zavet není úplně Kusturicova špička, ale i tak mě potěšil. Jako obvykle nechybělo plno originálních detailů, vtipné scénky, trable se zvířátky, divoká svatba, to vše zahaleno v balkánsky divokém magickém realismu! Je pravda, že tentokrát Kusturica trochu vše překombinoval a přeplácal, ale já mám jeho filmy ráda, tak se v tom nebudu šťourat :) ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Je to poněkud slabší, zbytečně překomedializované. Spousta pádů a výbuchů. Nicméně velmi slušná komedie s pověstnou Kusturiromantikou (Chlapec s krávou hledá lásku ve městě a najde) Muzika je zase skvělá i když od jiných lidí než jsme u Emira zvyklí. Zase tam něco pořád lítá vzduchem tentokrát je to vystřelený cirkusák. Nečekejte Život je čudo a vůbec ne Dom za vešanje...ale dá se to---Dopsáno 6/2010: Tak tu muziku dělal Stribor Kusturica, mám CD, je to perfektní. Jestli je to Emirův synek, to musí být táta hrdý.... ()

Angelino 

všechny recenze uživatele

Tradičný Kusturica. Naturalizmus, pudovosť, tradičný srbský vidiek, zbrane a dostatočne absurdný príbeh, aby ste odpustili všetky logické nedostatky. K tomu osvedčený Miki Manojlovic v roli hlavného zákeráka. Závet síce už tak nenadchne ako napríklad Underground, ktorý sa stal minimálne v mojich kruhoch kultovou záležitosťou, ale určite nesklame. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na každý film z Balkánu se vždycky těším. Těším se na to, až mě jeho hudba uzemní dynamikou nebo humorem, který se nedokáže jen tak zastavit. Sice to po shlédnutí vypadá jako, že je na Balkáně hrozně zvláštně a těžce se tam žije, ale ve skutečnosti to tak není, protože kdyby tenhle film byl jako ve skutečnosti, všichni bychom byli letadlo. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Pieseň v karaoke súťaži, kde spievajú Jasna (Marija Petronijevic) a Tsane (Uros Milovanovic), je "Winner takes it all" od skupiny Abba. (vander19)
  • Film, který sledují Tsane (Uros Milovanović) a Jasna (Marija Petronijević) u ní doma, je Scorseseho Taxikář (1976). ((mOnkey))
  • Film sa natáčal v meste Uziče a v dedinke Zlatibor. (vander19)

Reklama

Reklama