Reklama

Reklama

S jizvami na duši, které si přivezl z Vietnamu, pracuje samotář Travis jako taxikář na nočním Manhattanu. Všude kolem se to hemží přátelstvím, jen Travisovi se nedaří s kýmkoliv sblížit. Rande s Betsy (Cybill Shepherdová) nedopadne dobře, protože jí vezme do porno kina. Snaží se zachránit dvanáctiletou prostitutku Iris (Jodie Foster) od jejího pasáka Sporta (Harvey Keitel), ta ale o záchranu nestojí. Travisův zadržovaný hněv a problém s loajalitou propukne v záchvat násilí a odplaty. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (973)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

"You talking to me?" De Nirova vysoká škola herectví. Neuvěřitelně autentický obrázek špinavých newyorských ulic, kterými projíždí taxík s hodně zvláštním řidičem. Postava Travise Bickela je napsaná a určitě i zahraná stylem, že vlastně divák postupem času netuší co si o ní má vlastně myslet. Pro mě první skutečný skvost v Martinově filmografii. 100% ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Jak se na úvod sluší, musím povědět, že titulní postava Travise (v podání Roberta De Niro) byla trefa. Když se podívám zpětně, tak stejně neutěšeně vypadá i v reálném čase pražské Václavské náměstí. Je samozřejmě také plné podivných individuí, včetně drog a prostitutek, takže srovnávat s tehdejším New Yorkem možná není na místě. Ale abych řekl pravdu, film se mi líbil. Příběh o muži, který chtěl spasit padlého anděla a doufal, že se věci zlepší, jde až do absurdní krajnosti. Přesto, nebo možná právě proto, stojí Taxikář za zhlédnutí. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

De Niro zvládol svoju úlohu neskutočne. Až keď mi začal liezť na nervy, uvedomil som si, že samotný snímok na mňa zaberá presne tak, ako má. Lenže bohužiaľ De Niro nemôže utiahnuť všetko. Obzvlášť, keď mi scenár v druhej polovici prišiel, akoby ho niekto spísal na kolene v mestskej hromadnej. To snáď ani nemohli myslieť vážne ... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,3miliónaTržby USA $28,262,574Tržby Celosvetovo $31,500,000║ Robert De Niro a Martin Scorsese je dvojica, čo ma vždy prekvapí a v tomto prípade tomu nie je ináč, De Niro a jeho poňatie pokojného a rozvážneho taxikár z občasnými výbuchmi, je postava pri akej si človek nie je istý čo spraví v nasledujúcej scénke a preto je tento film v moc ohľadoch originálny a prínosný, v niektorých miestach to je priam delikatesa. Okrem výborného De Nira tu prim úlohy hrajú aj ďalší známi herci ako Jodie Foster, Harvey Keitel či Cybill Shepherd. Verím že ďalšie pozretie ešte viac poteší. /85%/ ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro je jako taxikář, který vzal spravedlnost do svých rukou výborný. Ještě více mne zaujla tehdy 12letá Jodie Foster jako stejně stará prostitutka. Vadí mi však některé nevysvětlené věci, proč se Travis choval tak jak se choval? Má jeho vztah s Betsy vůbec nějaký význam, když už je ve filmu zmiňován? ()

Galerie (322)

Zajímavosti (89)

  • Robert De Niro (Travis Bickle) v rámci přípravy na svou roli získal taxikářskou licenci a pracoval jeden měsíc dvanáct hodin denně jako taxikář. Vedle toho také studoval psychické poruchy lidí. (don corleone)
  • V jedné ze scén má Travis Bickle (Robert De Niro) na zdi plakát se sloganem „ORGANIZIZED". Stejné slovo použije při prvním posezení s Betsy (Cybill Shepherd). (PATTXA)
  • Natáčení závěrečné scény s divokou přestřelkou trvalo nezvykle dlouhou dobu. Důvodem byly technické problémy a fakt, že na place bylo až moc veselo. Napětí vyvolané krveprolitím v této scéně uvolňovalo nečekané emoce. (don corleone)

Související novinky

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Jak by vypadal Batman od Aronofskyho?

Jak by vypadal Batman od Aronofskyho?

18.04.2020

Poté, co Batmana na pár let pohřbil Joel Schumacher a předtím, než ho znovu vzkřísil Christopher Nolan, koketovalo studio Warner Bros. s myšlenkou, že by netopýřího hrdinu mohlo na velké plátno… (více)

Joker dostane vlastní film

Joker dostane vlastní film

23.08.2017

Studio Warner Bros. na Comic-Conu oznámilo 8 nových přírůstků do svého filmového vesmíru. Teď se ale objevily zprávy, že nepůjde o jediné adaptace comicsů od DC, které nás čekají. Warneři totiž… (více)

Reklama

Reklama